Finanses

Swedbank nedzīvības apdrošinātājs prēmiju apjomu audzē par 8,7%

Žanete Hāka, 20.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank nedzīvības apdrošināšanas kompānijas Swedbank P&C Insurance parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs pērn bija 42,4 miljoni eiro (29,8 miljoni latu), no kuriem Latvijā parakstīti 6,3 miljoni eiro (4,5 miljoni latu).

Kā informēja bankas pārstāvji, kopējais parakstīto prēmiju apjoms pieauga par 8,7 %, salīdzinot ar 2011.gadu.

Savukārt apdrošināšanas atlīdzības prasību kopsumma Baltijas valstīs pērn bija 19,6 miljoni eiro (13,8 miljoni latu), tai skaitā Latvijā 2,8 miljoni eiro (2 miljoni latu). Apdrošināšanas atlīdzību prasību kopsumma gada laikā pieauga par 4,7 %.

Swedbank P&C Insurance uzņēmumu kopēja peļņa no apdrošināšanas darbības (tehniskais rezultāts) Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pērn pieauga un sasniedza 15,4 miljonus eiro (10,9 miljonus latu).

Swedbank P&C Insurance aktīvo klientu skaits Baltijas valstīs gada laikā pieauga par 5,5%. Starp Baltijas valstīm tieši Latvijā vērojams vislielākais aktīvo klientu skaita pieaugums - par 12,7% vairāk aktīvo klientu.

Swedbank P&C Insurance jauno līgumu apjomi pērn būtiski auga, gan pateicoties transportlīdzekļu un mājokļu kreditēšanas apjomu pieaugumam, gan arī pieaugot to Latvijas iedzīvotāju skaitam, kuri savus īpašumus apdrošina brīvprātīgi, nevis tāpēc, ka to nosaka obligātās saistības, piemēram, kredīts. Arvien vairāk klientu, kuri iepriekš apdrošinājuši tikai ar līzinga starpniecību iegādātus transportlīdzekļus, turpina tos apdrošināt arī pēc auto izpirkšanas. Līdzīga situācija ir ievērojama arī mājokļa apdrošināšanā pēc kredīta termiņa beigām, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru