Finanses

Swedbank P&C Insurance audzējusi parakstīto prēmiju apjomu

Žanete Hāka, 27.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank nedzīvības apdrošināšanas kompānijas Swedbank P&C Insurance parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms Latvijā šā gada deviņos mēnešos sasniedza 3,5 miljonus latu, bet izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību kopsumma - 1,5 miljonus latu.

Kā informē uzņēmuma pārstāvji, Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā – parakstīto prēmiju apjoms deviņos mēnešos bija 23,4 miljoni latu, pieaugot par 6,8%. Latvijā vērojams vidēji lielāks pieaugums - par 7,8% vairāk parakstītu prēmiju, salīdzinot ar 2012. gada 9 mēnešiem.

Savukārt Swedbank P&C Insurance izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību kopsumma Baltijā šogad deviņos mēnešos sasniedza (11,9 miljoni latu, kas ir pieaugums par 16,6% salīdzinājumā ar 2012.gada attiecīgo laika periodu.

Latvijā iedzīvotāji arvien vairāk apdrošina savus īpašumus, lai pasargātos no iespējamiem riskiem, nevis tikai tāpēc, ka to nosaka kādas obligātas saistības, piemēram, kredīts vai līzings. Būtisks pieaugums vērojams internetbankā noslēgto apdrošināšanas līgumu skaitā, norāda kompānijas pārstāvji.

«Arvien vairāk klientu, kuri iepriekš apdrošinājuši tikai ar līzinga starpniecību iegādātus transportlīdzekļus, turpina tos apdrošināt arī pēc auto izpirkšanas. Līdzīga situācija ir novērojama arī mājokļa apdrošināšanā pēc kredīta termiņa beigām,» stāsta AS Swedbank P&C Insurance valdes loceklis Baltijas valstīs Pēters Kabuns.

Swedbank P&C Insurance uzņēmumu kopēja peļņa no apdrošināšanas darbības (tehniskais rezultāts) Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šā gada deviņos mēnešos bija 6,7 miljoni latu. Savukārt uzņēmuma Latvijas filiāles tehniskais rezultāts no šī gada janvāra līdz septembra beigām bija 1,2 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru