Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc sekmīgiem testiem Tallinā ir atvērta neparasta gaisa atrakcija Balloon Tallinn — milzīgs balons, kas pildīts ar hēliju, no kura gondolas paveras panorāmas skats uz vecpilsētu, Tallinas centru, Kadriorgu un jūru, informē projekta autori.

Pie zemes piestiprinātais un ar hēliju pildītais aerostats bezvējā vienlaikus uzņem līdz 30 pasažieriem, kas var vērot panorāmas skatu no 120 metru augstuma. Skaidrā laikā redzamība no Balloon Tallinn pārsniedzot 40 kilometrus.

Balloon Tallinn ir visaugstākais atklātais skatu laukums Tallinas centrā un vistālāk uz ziemeļiem pieejamā šāda veida atrakcija Eiropā.

Videi draudzīgā augsto tehnoloģiju atrakcija atrodas starp Tallinas ostas kruīza kuģu piestātni un A termināli. Gaisa balonu ir izgatavojis par gaisu vieglāku lidaparātu izgudrotājs un ražotājs Lindstrand Technologies Ltd. Uzņēmuma vadītājs Pērs Lindstrands uzskata, ka kruīza kuģu piestātnes zona ir vislabākā vieta Tallinā šāda projekta īstenošanai.

«Mainīgie laikapstākļi jūnijā nedaudz aizkavēja Balloon Tallinn atklāšanu, bet pašlaik visi vajadzīgie sagatavošanas darbi ir pabeigti,» sacīja Balloon Tallinn operatora uzņēmuma Lennulaev OÜ valdes locekle Sigre Lutsa. Aeroatrakcija tika atvērta apmeklētājiem 20. jūnijā, pārējais Balloon Tallinn komplekss (kafejnīca un uzglabāšanas kamera) tiks atklāts jūlijā. Atrakcija Balloon Tallinn darbosies līdz septembra beigām katru dienu no pulksten 8.00 līdz 20.00 (labvēlīgos vēja apstākļos).

Aerostats ir piemērots visas ģimenes apmeklējumiem. Ar gaisa balonu varēs pavizināties arī personas ar īpašām vajadzībām un pasažieri ratiņkrēslos. Tāpat balonu varēs noīrēt privātiem lidojumiem un pasākumiem.

Aerostats Balloon Tallinn ir piesiets pie zemes ar trosi, kas iztur vismaz 42 tonnu smagumu. To vada ar elektriskās vinčas sistēmu. Ar gaisa balonu var veikt drošus lidojumus, ja vēja stiprums nepārsniedz 12 metrus sekundē. Lidojums ilgst 10–15 minūtes.

Balloon Tallinn ir pildīts ar hēliju. Vinčai ir trīskārša rezerves sistēma, un tā ir aprīkota ar vietējo rezerves ģeneratoru. Astoņstūru skatu platforma pie hēlija balona ir piestiprināta ar īpašu tīklu, kas netraucē ainavas vērošanu un fotografēšanu. 18 pasaules valstīs ir uzstādīti 40 šāda veida aerostati.

Lidojumus ar aerostatu Balloon Tallinn Igaunijā reglamentē aviācijas noteikumi. Aerostatu vienlaikus vada divi piloti: viens atrodas gaisa balona gondolā, bet otrs — uz zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru