Ekonomika

Tata Steel Eiropā likvidēs līdz 3000 darbavietu

LETA--AFP, 19.11.2019

Jaunākais izdevums

Indijas tērauda kompānija «Tata Steel» pirmdien paziņoja, ka Eiropā likvidēs līdz pat 3000 darbavietu, ņemot vērā nepieciešamību īstenot restrukturizāciju pēc neveiksmīga apvienošanās darījuma.

«Tata Steel» Eiropā kopumā nodarbina aptuveni 20 000 cilvēku.

«Viens veids, kā uzlabot grupas finanses, ir samazināt ar nodarbinātību saistītos izdevumus, kas nozīmē, ka Eiropā tiks likvidēti līdz pat 3000 darbavietu,» norāda uzņēmums.

Aptuveni divas trešdaļas no šīs likvidācijas ieceres, visticamāk, skars pārvaldības amatus, skaidro «Tata Steel».

Kā vēstīts, Vācijas rūpniecības un tērauda koncerns «ThyssenKrupp» maijā atcēla plānus ar «Tata Steel» apvienot tēraudrūpniecības biznesus, ņemot vērā gaidāmo Eiropas Komisijas pretestību.

«ThyssenKrupp» un «Tata Steel» tēraudrūpniecības biznesu apvienošana būtu radījusi Eiropā otro lielāko tērauda ražotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ThyssenKrupp par 17,2 miljardiem eiro pārdevis liftu ražošanas biznesu

LETA--DPA, 28.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas rūpniecības un tērauda koncerns "ThyssenKrupp" par 17,2 miljardiem eiro pārdevis liftu ražošanas struktūrvienību, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Struktūrvienība pārdota investīciju konsorcijam, ko veido ASV uzņēmums "Advent International", Lielbritānijā bāzētais "Cinven" un Vācijas fonds RAG.

"Ar šo pārdošanas darījumu mēs veicinām "ThyssenKrupp" kļūšanu par veiksmīgu uzņēmumu. Mēs ne tikai ieguvām ļoti labu cenu, bet arī spējām ātri noslēgt šo darījumu," norāda kompānijas vadītāja Martina Merca.

Šo darījumu paredzēts pabeigt līdz gada beigām.

Iegūtie finanšu līdzekļi tiks izmantoti "ThyssenKrupp" parādsaistību samazināšanai un turpmāku reorganizāciju īstenošanai.

"ThyssenKrupp" pasaulē likvidēs 6000 darbvietu, tostarp 4000 Vācijā, uzņēmumam īstenojot restrukturizāciju pēc neveiksmīgās Eiropas tēraudrūpniecības biznesu apvienošanas.

Komentāri

Pievienot komentāru