Jaunākais izdevums

Skaņu tehnikas ražotājs Marshall ar specializēto viedtālruni London apliecina nopietnus nodomus mobilo ierīču tirgū

Šodien viedtelefonu ar savu zīmolu var izgatavot jebkurš, pat ja pašam nav ne rūpnīcas, ne iemaņas elektroiekārtu ražošanā. To uzskatāmi apliecinājuši gan mūsu pašu uzņēmumi, gan kaimiņi lietuvieši. Taču nav daudz ar mobilajām tehnoloģijām tieši nesaistītu kompāniju, kas mēģinātu piedāvāt patērētājiem izteiktu nišas produktu. Viens no tādiem ir britu skaņas tehnikas ražotājs Marshall, kas iebrāzies veikalos ar sev raksturīgā stilā ieturētu mūzikas tālruni London.

Salinieki parūpējušies, lai apvienotās karalistes galvaspilsētas vārdā nosauktais viedtālrunis nepārprotami atšķirtos no līdziniekiem. Tāpat arī tas apveltīts ar dažām iespējām, kādas citos tālruņos nav atrodamas.

Ar atšķirīgu ārējo izskatu, protams, domāta ierīces apdare, nevis forma. Fundamentālās lietas ir nemainīgas – taisnstūra formas klucītis, 14 centimetru garš, septiņus plats un 9,45 milimetrus biezs. Tātad izmēros ļoti līdzīgs lielizmēra ekrāna tālruņiem, un arī 145 gramu svars atbilst nozares standartam. Redzamākā atšķirības zīme ir apdare, kas ieturēta Marshall rokkoncertiem paredzēto pastiprinātāju un skandu stilistikā. Uz aizmugurējā vāka ir bruģim līdzīgs reljefs, bet sānu malas atgādina autoriepu protektoru. Sajūtu ziņā materiāls ir kaut kas pa vidu starp gumiju un plastmasu – cietāka par pirmo, bet plaukstai «pielīp» labāk nekā plastmasa.

Marshall London spēruši drosmīgu soli, izveidojot tālruni rokmūzikas cienītājiem. Acīmredzot kompānija ir ļoti pārliecināta par savu zīmolu, ja reiz uzskata, ka cilvēki būs gatavi šķirties no pustūkstoša eiro ticībā, ka mobilā tālruņa skanējuma kvalitāte būs tikpat augstvērtīga kā Marshall koncertu tehnika. Produkts ir gana interesants, bet tas spēs uzrunāt vien mūzikas entuziastus.

Visu rakstu Rokmūzikas cienītāju atribūts lasiet 16. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) kļuvis par Marshall London viedtelefona izplatītāju Latvijā, liecina mobilo sakaru operatora sniegtā informācija.

Tas ir pirmais viedtālruņa modelis, ko radījis ģitāru pastiprinātāju un skaļruņu zīmols Marshall.

Šis ir telefons, kura izstrādē lielākā nozīme bijusi tieši ērtai mūzikas atskaņošanai. Tam ir divi skaļruņi un atsevišķs procesors mūzikas atskaņošanai. Divas austiņu pieslēgvietas ļauj vienlaicīgi klausīties divus dažādus mūzikas ierakstus.

Marshall London ir ar melni matētu, it kā ar ādu apvilktu korpusu kā Marshall pastiprinātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētāju Jāni Langi

Lelde Petrāne, 18.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) pārvalda visu Latvijas valsts autoceļu tīklu, kas ir 20 000 kilometrus garš. LVC nodrošina valsts autoceļu ikdienas uzraudzību, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno un vada valsts autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Autoceļi ir valsts vizītkarte, no tiem bieži rodas pirmais un galvenais iespaids par valsti kā tādu. Turklāt ceļinieka darbs ir ļoti pateicīgs tādā ziņā, ka šī darba rezultātus var ieraudzīt un aptaustīt tūlīt, tiklīdz tie ir beigušies. Protams, es vairāk esmu ceļinieks – finansists, administrators. Mans uzdevums ir ierobežota finansējuma apstākļos «izspiest» maksimālu rezultātu – katra gada ietvaros saremontēto ceļu kilometru skaitu. Pirms kļuvu par LVC vadītāju, strādāju par LVC Jelgavas nodaļas vadītāju, pārzinu šo darbu un uzņēmuma specifiku. Uzņēmuma vadītāja amats ir loģiska izaugsme, jaunas iespējas un jauni izaicinājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru