Finanses

Teletrade DJ International Consulting Ltd Latvijā var sniegt ieguldījumu pakalpojumus

Žanete Hāka, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teletrade DJ International Consulting Ltd ir tiesīga Latvijā piedāvāt ieguldījumu pakalpojumus, kamēr SIA TeleTRADE Riga un Honkongā reģistrētā kompānija TeleTRADE D.J. to nevar darīt, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāvji.

Pērn augustā FKTK izplatīja brīdinājumu par to, ka uzņēmums TeleTrade ir sācis reklamēt savus pakalpojumus, taču kompānijai nav licences ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai, tādēļ aicināja ieguldītājus uzmanīties.

Tomēr pagājušajā gadā Kiprā ir nodibināta jauna sabiedrība ar līdzīgu nosaukumu - Teletrade DJ International Consulting Ltd., kas ir saņēmusi Kipras uzraudzības institūcijas licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai. Kipras uzraugi ir paziņojuši FKTK par šīs sabiedrības vēlmi sniegt Latvijā ieguldījumu pakalpojumus bez filiāles atvēršanas. Līdz ar to Teletrade DJ International Consulting Ltd., kas ir Kiprā dibināta sabiedrība, ir tiesīga Latvijā sniegt ieguldījumu pakalpojumus, skaidro FKTK pārstāvji.

Attiecībā uz SIA TeleTRADE Riga un Honkongā reģistrēto kompāniju TeleTRADE D.J. komisija norāda, ka tās viedoklis nav mainījies un šīs kompānijas nav tiesīgas piedāvāt Latvijas ieguldītājiem ieguldījumu pakalpojumus, tai skaitā, sniegt konsultācijas par ieguldījumiem finanšu instrumentos un atvērt tirdzniecības kontus tirdzniecībai Forex valūtas tirgū.

Tādējādi FKTK brīdina Latvijas ieguldītājus būt piesardzīgiem un pirms uzsākt sadarbību noskaidrot, kura no iepriekš norādītām sabiedrībām piedāvā saņemt ieguldījumu pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Unikāla pieredze vidusskolniekiem un studentiem izmantot praksē savas zināšanas finanšu jomā ar iespēju iegūt naudas balvas 2000 eiro apmērā.

Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā rīkotais "Finanšu izaicinājums" (Finance Challenge) ir komandu sacensība vidusskolu skolēniem un augstskolu studentiem no visas pasaules. Sacensību dalībniekiem ir jāizpilda uzdevumi uzņēmumu finansēšanas, vērtēšanas, akciju un fiksēta ienākuma tirgus, investīciju bankas pakalpojumu, finanšu pārskatu analīzes, portfeļa vadības un makroekonomikas jomā.

"Finanšu izaicinājuma" uzdevums ir ne vien pārbaudīt dalībnieku zināšanas finansēs un ekonomikā, bet arī nostiprināt dalībnieku prasmes strādāt komandā. Līdztekus unikālajai pieredzei dalībniekiem tiek dota iespēja iegūt vērtīgas balvas EUR 2000 apmērā un pievienot nozīmīgu ierakstu savam CV, tādējādi paverot sev karjeras iespējas finanšu sektorā.

Komentāri

Pievienot komentāru