Mazumtirdzniecība

Tēmē uz Rīgu

Sandra Dieziņa, 02.07.2018

AS Diāna valdes priekšsēdētājs Edvīns Bergmanis (no labās) ar dēlu, uzņēmuma IKT nodaļas vadītāju Kārli Bergmani

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunākais izdevums

Mazumtirdzniecības uzņēmums AS Diāna tuvākajos gados plāno iekarot Rīgu un sākt tirdzniecību internetā, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

AS Diāna specializācija ir pārtikas, saimniecības preču un būvmateriālu mazumtirdzniecība.

Paralēlās nozares ir meliorācija un telpu noma. AS Diāna dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Edvīns Bergmanis stāsta, ka globalizācijas procesi un pieaugošā konkurence neļauj ne mirkli apstāties. Viņš savu uzņēmumu izveidojis 1990. gadā, kad pat vēl spēkā nebija pašreizējā kompāniju reģistrēšanas kārtība. Tolaik akciju sabiedrību nācās reģistrēt Ekonomikas ministrijā, kur ne visi zināja, kā tas jādara. «Mēs pastāvējām uz to, ka esam izlasījuši gudras grāmatas un jāreģistrē akciju sabiedrība. Vēlāk to pārreģistrējām atbilstoši mūslaiku likumiem,» atceras E. Bergmanis. Sākumā bija komisijas veikals, pēc tam valūtas maiņas veikaliņš, un tad pienāca kārta pārtikai (tagad daļa no veikaliem top!) un Mājai un Dārzam. Pārtikas jomā tolaik cilvēki pēc importa bija vairāk izslāpuši nekā šodien. Tagad ir vēlme pēc veselīguma, dabiskuma, bet savulaik cilvēki nebija neko redzējuši un izvēlējās preces pēc principa – jo krāsaināk, jo labāk, atceras kompānijas dibinātājs. Smagākie bijuši deviņdesmitie gadi, kad likuma vara vēl nepastāvēja, beidzās viena politiskā formācija un sākās otra, valdīja rekets un bandītisms. Tā bija reāla ikdiena, ar ko sastapās uzņēmējs. «Mums viss bija jāveido no nulles, bet viena liela daļa nevis veidoja no nulles, bet pārņēma jeb privatizēja uzņēmumus. Slikti, ka daļu uzņēmumu pārņēma tie, kas nemācēja tos attīstīt. Ja būtu pārņēmuši tie, kuri varētu kapitālu attīstīt un vairot, tad būtu labi. Veiksmīgu privatizācijas piemēru bija maz,» vērtē uzņēmējs.

Nedrīkst snaust

Šodien kompānija turpina attīstību. «Augam. Vai pietiekami strauji, tas jau ir cits jautājums, jo vienmēr var gribēt vairāk. Nav citas iespējas, kā attīstīties, jo pretējā gadījumā jāiet ārā no biznesa vai tas jāpārdod. Lai mūs «neapēstu lielās haizivis», ir jāattīstās,» uzsver valdes priekšsēdētājs. Pagājušajā gadā atvērti trīs jauni Mājai un Dārzam veikali – Kuldīgā, Cēsīs, Dobelē, un pašlaik kopā ir 15 šī zīmola veikali.

Tuvākajos gados ir plānots ieiet Rīgā, uzbūvējot jaunu tirdzniecības vietu. Pagaidām konkrētus būvniecības termiņus un investīciju apjomu E. Bergmanis nenosauc. Iespējams, AS Diāna varētu pārņemt kāda cita tirdzniecības uzņēmuma telpas Pierīgā.

Visu rakstu Tēmē uz Rīgu lasiet 2. jūlija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Ventspils uzņēmums AS «Diāna» atvēra renovēto veikalu «top!» Andreja ielā 5, Ventspilī, 569 kvadrātmetru platībā, kura izveidē investēts gandrīz pusmiljons eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kopumā veikalā tiks nodrošinātas 15 darba vietas. Cieši sadarbojoties ar vietējiem zemniekiem, veikalā būs pieejams paplašināts novada ražotāju piedāvātais sortiments.

«Veikals pirmo reizi durvis vēra apmeklētājiem 2002.gada 13.jūnijā, pēc 16 nostrādātiem gadiem, šī gada jūnijā veicām veikala fasādes atjaunošanas darbus un septembra beigās uzsākām iekšdarbu renovācijas darbus, izremontējot un pielāgojot tirdzniecības zāli apmeklētāju ērtībām, kā arī iegādājoties jaunas tirdzniecības iekārtas, kases galdus, vitrīnas un plauktus,» sacīja AS «Diāna» valdes priekšsēdētājs Edvīns Bergmanis, norādot, ka šis ir jau otrais renovētais veikals «top!» šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) apkopojot vēlēšanu rezultātus, kļuvis zināms nākamās Saeimas sastāvs.

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli visos 1055 vēlēšanu iecirkņos - gan par sarakstiem, gan deputātu plusiem un svītrojumiem.

Pēc CVK mājaslapā pieejamās informācijas, "Jaunā vienotība" (JV) nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 16, "Apvienotais saraksts" (AS) - 15, Nacionālā apvienība (NA) - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" (P) - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - deviņus mandātus.

No JV Saeimā ievēlēti Krišjānis Kariņš, Edgars Rinkēvičs, Andrejs Judins, Inese Lībiņa-Egnere, Irma Kalniņa, Zane Skujiņa, Dāvis Mārtiņš Daugavietis, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Uģis Rotbergs, Jānis Patmalnieks, Agnese Krasta, Inese Kalniņa, Ainars Latkovskis, Evika Siliņa, Hosams Abu Meri, Andrejs Ceļapīters, Jānis Skrastiņš, Raimonds Čudars, Arvils Ašeradens, Inga Bērziņa, Anda Čakša, Agita Zariņa-Stūre, Rihards Kozlovskis, Anna Rancāne, Mārtiņš Felss un Mārtiņš Daģis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils tirdzniecības uzņēmums AS «Diāna» pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījumu 37,357 miljonu eiro apmērā, kas bija par 8,4% vairāk nekā 2016.gadā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,644 miljoni eiro, kas bija par 30,7% vairāk nekā gadu iepriekš.

AS «Diāna» dibināta 1991.gadā, un uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir pārtikas, saimniecības preču un būvmateriālu mazumtirdzniecība. Uzņēmumam pieder veikalu tīkls «Mājai un dārzam», kā arī tam pieder deviņi pārtikas veikali, kas strādā ar zīmolu «top!».

AS «Diāna» sniedz dažādus pakalpojumus virknē jomu, taču 94% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma nāk no mazumtirdzniecības, 2017.gadā šie ieņēmumi veidoja 35,198 miljonus eiro.

2017.gadā AS «Diāna» atvēra divus jaunus «Mājai un dārzam» veikalus Dobelē un Cēsīs, un uzņēmumam šobrīd ir 15 veikali 13 Latvijas pilsētās. Uzņēmums vidēji pagājušajā gadā nodarbināja 614 darbiniekus, kas bija par 41 vairāk nekā gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) turpinot apkopot vēlēšanu rezultātus, arvien skaidrāk iezīmējas nākamās Saeimas sastāvs.

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli visos Latvijas vēlēšanu iecirkņos, taču vēl nav saskaitīti balsojumi 16 vēlēšanu iecirkņos ārzemēs, pārsvarā ASV, Lielbritānijā un Īrijā, kas var pamainīt gan balsu un mandātu sadalījumu, gan atbalstu kandidātiem Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Pēc pašreiz CVK mājaslapā pieejamās informācijas, 13.Saeimas vēlēšanās uzvarējusi «Saskaņa». Attiecīgi šis politiskais spēks Saeimā varētu iegūt 24 vietas. Rīgas vēlēšanu apgabalā pie Saeimas deputātu mandātiem no «Saskaņas» saraksta varētu tikt ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis, Rīgas domes deputāte Regīna Ločmele-Luņova, bijusī Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora vietniece Ļubova Švecova, publicists Nikolajs Kabanovs, kā arī līdzšinējie Saeimas deputāti Andrejs Klementjevs, Jānis Urbanovičs, Jūlija Stepaņenko, Boriss Cilevičs, Ivans Klementjevs, Igors Pimenovs, Artūrs Rubiks un Sergejs Mirskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien apstiprināja 13.Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem partijai «Saskaņa» jaunajā parlamenta sasaukumā būs 23 vietas, partijai «KPV LV» un Jaunajai konservatīvajai partijai - katrai 16 vietas, partiju apvienībai «Attīstībai/Par!» un nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - katrai 13 vietas, Zaļo un zemnieku savienībai - 11 vietas, bet partiju apvienībai «Jaunā Vienotība» - astoņi mandāti.

13.Saeimas vēlēšanās kopā piedalījušies 844 925 jeb 54,6% balsstiesīgo pilsoņu, no tiem ārvalstīs - 31 946 jeb 23,7% no ārvalstīs reģistrēto vēlētāju skaita vēlēšanu dienā, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

AS Diāna kredīta limitu palielina līdz 1,2 miljoniem eiro

Zane Atlāce - Bistere, 11.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pārtikas, saimniecības preču un būvmateriālu mazumtirgotāja AS "Diāna" apgrozāmo līdzekļu finansēšanai SEB banka palielinājusi uzņēmumam kredītlimitu līdz 1,2 miljoniem eiro, informē bankā.

AS "Diāna", līdz ar kredītlimita palielināšanu, plāno plašāk attīstīt savu darbību Latvijā.

Paralēli uzņēmuma pamatdarbībai, kas ir pārtikas, saimniecības preču un būvmateriālu mazumtirdzniecības nodrošināšana un attīstīšana Latvijā, uzņēmums aktīvi attīsta nepārtikas preču importu un to vairumtirdzniecību. Līdz ar to kredītlimita palielinājums dos uzņēmumam iespēju plašāk attīstīt tieši importēto produkciju.

"Mūsu ilggadējās sadarbības laikā uzņēmums ir kļuvis par vienu no lielākajiem uzņēmumiem ne tikai Ventspilī, bet arī Latvijā. Uzņēmums, kurš nodrošina vairāk nekā 650 darba vietas un savu produkciju arvien vairāk attīsta, ir apliecinājums tam, kā ar pārdomātu biznesa stratēģiju apvienojumā ar profesionalitāti un ambīciju augt ir iespējams sasniegt stabilus un uz progresu balstītus biznesa rezultātus. Mēs kā banka esam gandarīti būt līdzās šajā uzņēmuma izaugsmes procesā un sniegt visu nepieciešamo atbalstu, lai šī izaugsme kļūtu par veiksmes stāstu," teic Arnis Škapars, SEB bankas valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Absolūts vairākums parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputātu 26.augustā konceptuāli atbalstīja obligāto vakcināciju Saeimas deputātiem.

Konceptuāli par deputāta Krišjāņa Feldmana (JKP) priekšlikumu, kas nosaka pienākumu Saeimas deputātam nodrošināt, ka viņam ir derīgs sadarbspējīgs sertifikāts, balsoja parlamentārieši Edvīns Šnore (NA), Juris Rancāns (JKP), Ainars Latkovskis (JV), Mārtiņš Šteins (AP), Atis Zakatistovs un Raimonds Bergmanis (ZZS).

Konceptuāli pret šādu priekšlikumu balsoja opozīcijas deputāti Ivans Klementjevs (S) un Māris Možvillo (PCL), kurš uzskata, ka jebkādu kategoriju iekļaušana likumā par "obligāto vakcināciju" pārkāpj cilvēktiesības un pasliktina "vispārējo noskaņojumu valstī".

Plānots, ka arī Covid-19 pārslimojuši deputāti varēs strādāt parlamentā klātienē, tomēr testi nebūtu derīgi, lai gan nedēļas sākumā Saeimas frakciju padome lēma, ka parlamentārieši varēs strādāt arī ar negatīviem Covid-19 testiem.

Komentāri

Pievienot komentāru