Citas ziņas

Tiesa atzīst, ka Sprūdžs pamatoti pārcēlis Strautnieku uz citu amatu

Žanete Hāka, 27.08.2013

Jaunākais izdevums

Otrdien Administratīvā rajona tiesa atzinusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža lēmumu pārcelt bijušo Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ģenerāldirektoru Jāni Strautnieku Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas (LVAFA) direktora amatā par pamatotu.

Kā informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji,19.jūnijā J. Strautnieks tiesā iesniedza pieteikumu ar lūgumu tiesai atzīt par prettiesisku ministra izdoto rīkojumu par viņa pārcelšanu. Vienlaikus ar šo J.Strautnieks iesniedza arī lūgumu par pagaidu noregulējumu – apturēt šī rīkojuma darbību un atjaunot viņu DAP ģenerāldirektora amatā.

Pieteikumā J. Strautnieks norādīja, ka nepiekrīt ministra rīkojumam par pārcelšanu LVAFA amatā, jo ar pārcelšanu aizskartas viņa cilvēktiesības.

Tiesa, izskatot lietas materiālus un iepazīstoties ar pieteikumā un paskaidrojumos izteiktajiem argumentiem, izvērtējot lietā iesniegtos pierādījumus, secinājusi, ka tiesvedība lietā ir izbeidzama. Lēmumā tiesa atzinusi, ka nav konstatējamas būtiska pieteicēja cilvēktiesību aizskāruma pazīmes, un līdz ar to rīkojums par pieteicēja pārcelšanu citā amatā nav administratīvais akts, bet ir valsts pārvaldes iekšējs lēmums.

Db.lv jau rakstīja, ka E. Sprūdžs, pamatojoties uz disciplinārlietas izmeklēšanas secinājumiem un ieteikumiem, augusta sākumā parakstījis rīkojumu par LVAFA direktora Jāņa Strautnieka atbrīvošanu no amata.

Lai uzlabotu iestāžu darbību un veicinātu amatpersonu izaugsmi, ministrs šā gada maijā parakstīja rīkojumu par LVAF administrācijas vadītājas Sandras Bērziņas pārcelšanu uz Dabas aizsardzības pārvaldi (DAP) un Strautnieka rotāciju uz LVAFA.

Pret bijušo DAP vadītāju Strautnieku disciplinārlieta tika ierosināta, jo viņš kopš 12.jūnija nebija ieradies savā darbā LVAFA, ko paredzēja Sprūdža izdotais rīkojums.

Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā secināts, ka Strautnieks, neskatoties uz to, ka ministra rīkojums ir tiesisks un stājies spēkā, ilgstoši un nepamatoti nav pildījis sev uzdotos pienākumus, nav ieradies darbā un kavējies ar materiālo vērtību nodošanu bijušajai darba vietai - DAP.

Strautnieks ministra rīkojumam par rotāciju nepiekrita, un viņš vērsās arī pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (envy) ar lūgumu izvērtēt un nepieciešamības gadījumā saukt pie atbildības Sprūdžu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemo piena iepirkuma cenu un Krievijas embargo radītās piena pārprodukcijas dēļ jaunbūvētās fermas un vairāk nekā 300 piena govju ganāmpulkus izpārdod viena no lielākajām Pierīgas zemnieku saimniecībām - Mālpils novada Bērzi.

Kā norāda saimniecības īpašnieki, Bērzu darbību pērn ļoti negatīvi ietekmējis Krievijas noteiktais embargo, kā dēļ radusies izejvielas pārprodukcija, piena iepirkuma cena nokritusi zem pašizmaksas, saimniecībai sāka trūkt apgrozāmo līdzekļu, līdz ar to tālākā saimnieciskā darbība nav iespējama.

Kā liecina sludinājums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis, saimniecības maksātnespējas administratore izlikusi pārdošanai izsolē saimniecības īpašniecei Zanei Dreimanei piederošu nekustamo un kustamo mantu - liellopu fermas ar vienu no modernākajiem slaukšanas iekārtu aprīkojumiem, mēslu krātuves, ganāmpulku, kukurūzas, siena, skābbarības krājumus, zemesgabalus Mālpils, Zaubes un Ķeipenes pagastā, dzīvojamās ēkas, kā arī plašu tehnikas parku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dabas aizsardzības pārvaldē darbu sāk jaunā vadītāja

Gunta Kursiša, 03.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP) pirmdien darbu uzsākusi ģenerāldirektore Sandra Bērziņa, kuras uzdevums būs aktivizēt DAP darbu sabiedrības izglītošanā un uzlabot sadarbību ar pašvaldībām un zemes īpašniekiem aizsargājamās dabas teritorijās, norāda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

Līdz šim S. Bērziņa darbojās Latvijas vides aizsardzības fonda vadītājas amatā un uz DAP tika pārcelta rotācijas kārtībā, skaidro Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas (VARAM) pārstāvji. S. Bērziņa bijusi Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta direktore, ilgus gadus strādājusi vides aizsardzības sistēmā un Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF) administrāciju vadīja kopš 2004. gada.

LVAF vadībā savukārt iecelts līdzšinējais DAP vadītājs Jānis Strautnieks, kurš pagaidām amata pienākumus nevar sākt pildīt pārejošas darba nespējas dēļ.

DAP izaicinājumi tuvākajā laikā būs Līgatnes dabas taku apsaimniekošanas jautājuma sakārtošana, kompensāciju izmaksa zemes īpašniekiem par saimnieciskās darbības ierobežojumiem aizsargājamās dabas teritorijās, kā arī atteikšanās no komerciālās koku ciršanas aizsargājamās dabas teritorijās, norāda ministrijas pārstāvji, kas pauž, ka VARAM jau ir sagatavojusi dokumentus Ministru kabinetam, «lai atteiktos no gadiem ieilgušās sliktās prakses».

Komentāri

Pievienot komentāru