Jaunākais izdevums

Kancelejas un saimniecības preču tirgotājs Tiimari iesniedzis tiesā bankrota pieteikumu, un patlaban nav zināms, kas notiks ar sešiem Latvijā strādājošajiem veikaliem, atzīst Tiimari reģionālā direktore Ineta Zaharova.

Uzņēmums nav spējis iegūt nepieciešamo finansējumu, lai turpinātu darbību. Jau kādu laiku uzņēmuma darbība ir bijusi nerentabla, raksta YLE. Uzņēmuma vadība jau ir publiski atvainojusies saviem darbiniekiem, klientiem un akcionāriem.

Iepriekš, jūlijā Tiimari tīkls jau paziņoja, ka Somijā slēgs 24 veikalus. Pērnā gada beigās uzņēmumam piederēja kopā 194 veikali, no kuriem 174 – Somijā. Latvijā uzņēmumam darbojās seši veikali lielākajos tirdzniecības centros Rīgā. Kā portālam rus.db.lv pastāstīja I. Zaharova, tie nestrādā pēc franšīzes līguma, bet pieder Somijas uzņēmumam.

Latvijas uzņēmuma darbinieki patlaban nezina par tālākajiem galvenā biroja plāniem, jo par bankrotu uzzinājuši vien pirms dažām stundām.

«Iespējams, prasība tiesā iesniegta ar vēlmi iegūt tiesisko aizsardzību. Mēs patlaban neko nezinām. Tas var būt ļoti ilgs process – mēnešiem vai gadiem ilgs,» uzsver uzņēmuma Latvijas pārstāve, piebilstot, ka līdz šim nekādas prognozes par slēgšanu viņa neizsakot.

Db.lv jau rakstīja, ka Latviju pamet arī citas ārvalstu veikalu ķēdes. Augustā par aiziešanu no Latvijas tirgus paziņoja koncerns Varner Gruppen, kam pieder apģērbu zīmolu Cubus, Bik Bok un Dressmann veikali.

SIA Tiimari Latvia 2012. gadā palielinājusi zaudējumu apmēru četras reizes, un pēc nodokļu nomaksas uzņēmuma gada zaudējumi veidoja 72,3 tūkstošus latu, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma apgrozījums pērn veidoja vairāk nekā 814 tūkstošus lau, kas ir līdzīgs 2011. gada apgrozījuma rādītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Slēgti visi Tiimari Latvia veikali, un sākts uzņēmuma likvidācijas process

NOZARE.LV, 02.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slēgti visi uzņēmuma SIA Tiimari Latvia veikali, un sākts uzņēmuma likvidācijas process, apstiprina bijusī Tiimari reģionālā direktore Ineta Zaharova.

Iepriekš jau vēstīts, ka Somijas mājas un kancelejas preču mazumtirgotājs Tiimari pērn, 18.septembrī, iesniedzis bankrota pieteikumu. Lēmumu iesniegt bankrota pieteikumu uzņēmuma pārstāvji skaidroja ar vājajiem pārdošanas rezultātiem un nespēju piesaistīt finansējumu darbības turpināšanai.

Firmas.lv informācija liecina, ka likvidācijas process sākts šā gada 13.maijā, bet 27.maijā mainīts uzņēmuma nosaukums - no Tiimari Latvia uz VLTN Latvia.

Zaharova atzīmē, ka līdzšinējie četri Tiimari veikali ir slēgti no 1.maija. «Lēmums par veikalu slēgšanu tika pieņemts šā gada aprīļa sākumā. To pieņēma Tiimari Latvia kapitāla turētāja Somijas kompānija Tiimari Retail Oy, kas pagājušā gada septembrī iesniedza bankrota pieteikumu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tiimari Latvia zaudējumi pērn pieauguši četras reizes

Gunta Kursiša, 30.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somiem piederošā rūpniecības preču mazumtirgotāja SIA Tiimari Latvia 2012. gadā palielinājusi zaudējumu apmēru četras reizes, un pēc nodokļu nomaksas uzņēmuma gada zaudējumi veidoja 72,3 tūkstošus latu, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma apgrozījums pērn veidoja vairāk nekā 814 tūkstošus latu, kas ir līdzīgs 2011. gada apgrozījuma rādītājiem.

Pagājušajā gadā SIA Tiimari Latvia paplašināja veikalu tīklu, atverot jaunu veikalu tirdzniecības centrā Rīga Plaza. Šogad uzņēmums iecerējis veikt veikalu rekonstrukciju, lai uzlabotu to vizuālo izskatu. Tirgotājs norāda, ka tā nākotnes galvenais uzdevums ir turpmākos gadus noslēgt ar peļņu.

SIA Tiimari Latvia reģistrēta 2001. gadā. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir somu Tiimari Retail Oy.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Likvidēts mazumtirdzniecības uzņēmums Tiimari Latvia

Žanete Hāka, 25.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidēta 2001. gada augustā dibinātā SIA VLTN Latvia, kas iepriekš bija zināma kā SIA Tiimari Latvia, liecina Lursoft dati.

VLTN Latvia bija somu Tiimari Retail Oy piederošs uzņēmums.

2013. gadā VLTN Latvia neto apgrozījums saruka līdz 1,144 miljoniem eiro, liecina Lursoft pieejamie dati. Jāatzīmē, ka 2013. gadā uzņēmumam, nopelnot 7,154 tūkstošus eiro, izdevās izkļūt no zaudējumiem, kas tam bija radušies pēdējo gadu laikā. Arī mazumtirgotāja rentabilitātes rādītājs pārskata gadā sasniedza pozitīvu atzīmi jeb 1,39.

Komentāri

Pievienot komentāru