Foto

TopGear paziņojis Baltijas labākos auto

Gunta Kursiša, 24.01.2014

Jaunākais izdevums

TopGear paziņojis Baltijas labāko automobiļu konkursa uzvarētājus dažādās nominācijās. Konkursa galvenajā nominācijā - Baltijas gada auto - par uzvarētāju kļuvis BMW X5. BMW X5 atzīts arī par žurnāla TopGear Lasītāju gada auto un gada SUV, informēja TopGear Latvija atbildīgais redaktors Viesturs Kundziņš.

«Šajā konkursā liela nozīme bija ne tikai nominantu praktiskajām īpašībām, modernai tehnikai vai labam dizainam, bet arī TopGear pamatvērtībai - braukšanas priekam, ko spēj sniegt auto,» pauda TopGear Latvija galvenais redaktors Ilmārs Līkums.

Konkursam TopGear godalgām šogad tika pieteikti 22 spēkrati, kuri devās desmit dienu ekspedīcijā no Viļņas līdz Tallinai, piestājot Kauņā, Klaipēdā, Liepājā, Ventspilī, Rīgā, Tartu un Pērnavā. Konkursa žūrijā darbojās 48 dalībnieki, no kuriem deviņi bija TopGear redaktori un žurnālisti, vēl deviņi pieaicināti eksperti, kā arī 30 žurnālu TopGear Baltijas lasītāji. Automobiļi tika izmēģināti ikdienas, kā arī visai ekstrēmos apstākļos.

Lai uzzinātu, kuri automobiļi uzvarējuši konkursa dažādajās kategorijās, skatiet galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Uz laiku atstādināts raidījuma Gāzi grīdā! vadītājs Džeremijs Klārksons

LETA--AFP, 11.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu raidorganizācija BBC otrdien paziņoja, ka no auto raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā!) uz laiku atstādināts vadītājs Džeremijs Klārksons, jo saķildojies ar producentu.

54 gadus vecais Klārksons palīdzēja raidījumam sasniegt lielu popularitāti. To nedēļā noskatās apmēram 350 miljoni cilvēku 170 valstīs.

Taču tagad Klārksons saņēmis pēdējo brīdinājumu pēc vairākiem skandāliem, tostarp par sūdzībām, ka viņš esot lietojis rasistiskus izteikumus. «Pēc skandāla ar BBC producentu Džeremijs Klārksons ticis uz laiku atstādināts, kamēr notiek izmeklēšana,» paziņoja raidorganizācija. «Neviens cits nav ticis izslēgts.»

Žurnāls Radio Times ziņo, ka Klārksons esot mēģinājis iesist producentam. Tas noticis pagājušonedēļ, bet BBC sūdzību saņēma tikai pirmdien.

Kad atklātībā nonāca ziņas par Klārksona atstādināšanu, fani ierosināja petīciju, lai panāktu viņa atjaunošanu Top Gear vadītāja amatā. «Mēs pieprasām, lai BBC atjaunotu Džeremiju Klārksonu darbā. Brīvību skandāliem!» raksta fani. Pagaidām petīciju vietnē change.org parakstījuši vairāk nekā 122 000 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Raidījuma Top Gear komandu Argentīnā apmētā ar akmeņiem un izraida no valsts

LETA--BBC, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā!) vadītājs Džeremijs Klārksons apgalvo, ka uzņemšanas komanda mašīnas numura zīmes dēļ izraidīta no Argentīnas pēc tam, kad «tūkstošiem» vietējo iedzīvotāju to apmētājuši ar akmeņiem.

Raidījuma speciālizlaidumā tika izmantots Porsche markas auto ar numura zīmi H982 FKL, kurā argentīnieši saskatījuši mājienus uz Folklendu karu 1982.gadā.

«Numura zīme bija sagadīšanās. Kad mums norādīja uz iespējamo pārpratumu, mēs to nomainījām,» tvīto Klārksons. «Tūkstošiem cilvēku mums dzinās pakaļ līdz pat robežai. Tas varēja beigties ar kāda cilvēka nāvi.»

«Tas nebija joks, kas nogāja greizi. Šī bija retā reize, kad mēs neko sliktu neizdarījām,» viņš skaidro.

Klārksons regulāri raksta sleju britu laikrakstā The Sun. Jaunākajā numurā viņš apraksta, ka raidījuma veidotāju komanda pēc pirmajām sūdzībām tviterī esot nomainījusi numura zīmi, bet tik un tā nonākuši sadusmota pūļa varā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Nissan oficiālā pārstāvja Latvijā Norde vadītāju Daini Bremzi

Lelde Petrāne, 05.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Norde vadītājs Dainis Bremze. Norde ir uzņēmums ar 100% privātu kapitālu. Īpašnieki - Dainis, Didzis un Gints Bremzes. Norde uzsākusi visa autocentra totālu rekonstrukciju, nepārtraucot ikdienas darbu, lai no 1. aprīļa sāktu strādāt pēc Nissan jaunā pasaules koncepta. «Tās būs lielas un ļoti modernas, tehnoloģijām piesātinātas un vizuālas pārmaiņas gan pircējiem, gan servisa apmeklētājiem,» sola D. Bremze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Amazon video straumēšanas pakalpojumus paplašina uz vairāk nekā 200 valstīm, tostarp Latviju

LETA--AFP, 15.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta tirdzniecības gigants Amazon paziņojis, ka savus video straumēšanas pakalpojumus papaplašina uz vairāk nekā 200 valstīm, tostarp Latviju, iesaistoties konkurences cīņā ar video straumēšanas pakalpojumu Netflix.

Līdz šim Amazon Prime Video bija pieejams tikai ASV, Lielbritānijā, Vācijā, Austrijā un Japānā.

Klientiem jaunajos tirgos, tostarp Latvijā, pakalpojums tiek piedāvāts par iepazīšanās cenu 2,99 dolāri (eiro) mēnesī pirmo pusgadu standarta 5,99 dolāri (eiro) vietā.

Netflix šī gada sākumā savu darbību paplašināja uz vairāk nekā 190 valstīm, nodēvējot sevi par pirmo globālo televīzijas pakalpojumu.

Amazon vadošā pārraide ir dāsni finansētais auto raidījums The Grand Tour, kuru vada no BBC auto raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā!) aizgājušie Džeremijs Klārksons, Džeimss Mejs un Ričards Hamonds.

Tāpat tā oriģinālo seriālu vidū ir Transparent un Mozart in the Jungle, kas ASV ieguvuši prestižās Emmy balvas.

Komentāri

Pievienot komentāru