Tehnoloģijas

Triatel tīkla modernizācijā iegulda 4 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 04.04.2013

Jaunākais izdevums

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs Triatel noslēdzis uzņēmuma tīkla modernizāciju, kopumā ieguldot 4 miljonus ASV dolāru, informēja kompānijas pārstāvji.

Uzņēmums patlaban ir pabeidzis visa tīkla modernizācijas darbus, ieskaitot jaunu bāzes staciju celtniecību.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa norāda, ka kopš pērnā gada beigām ir vērojams straujš klientu skaita kāpums. Gada sākumā bijis 10% pieaugums, tad pēc trīs mēnešiem pieauguma tendence ir palielinājusies salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

Tādējādi, pateicoties klientu skaita pieaugumam, plānots, ka ieguldītie līdzekļi bāzes staciju modernizācijā varētu atpelnīties jau tuvāko trīs gadu laikā.

2011. gada beigās Triatel noslēdza līgumu ar vienu no pasaulē vadošajām telekomunikāciju tehnoloģiju kompānijām Huawei par tehnoloģiju iegādi, lai modernizētu uzņēmuma tīklu, izmantojot jaunākās CDMA datu pārraides tehnoloģijas – EVDO Rev B2.

Triatel pēc tīkla modernizācijas klientiem nodrošina vēl plašāku tīkla pārklājumu un vairākas reizes ātrāku bezvadu datu pārraidi – interneta ātrums lejuplādei sasniedz 14 Mbit/s esošo 3,1 Mbit/s vietā un augšuplādei – 5 Mbit/s, šobrīd 1,8 Mbit/s. Taču jaunā tehnoloģija ļauj sasniegt datu pārraidi līdz 32 Mbit/s, ko uzņēmums plāno paveikt pārskatāmā nākotnē.

Telekomunikāciju operators Telekom Baltija, kas plašāk pazīstams ar zīmolu Triatel, Latvijas tirgū darbojas jau vairāk nekā 13 gadus. Triatel klientiem nodrošina bezvadu interneta pakalpojumus. Tā mobilā interneta tīkla pārklājums pārsniedz 98% valsts teritorijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galvenā problēma fiksēto balss sakaru jomā ir nesakārtotība cenu regulēšanas jomā, DB norāda Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa. «Šā gada 1. martā SPRK, balstoties uz ES regulām, lika samazināt starpsavienojuma cenas vairākas reizes ar domu, ka tādā veidā pakalpojumu lietotāji iegūs izdevīgākus tarifus. Taču nepagāja ne seši mēneši, kā divi konkrēti operatori sāka izmantot šo situāciju, lai pilnībā izslēgtu mazos operatorus no tirgus,» atzīmēja R. Peļņa.

Proti, pēc Triatel datiem, šobrīd Bite Latvija ir uzlikusi vairāk nekā 800% uzcenojumu saviem klientiem zvaniem uz visiem fiksētajiem tīkliem, izņemot Lattelecom, savukārt Tele2 ir uzlikusi 1500% lielu uzcenojumu zvaniem uz fiksēto operatoru tīkliem.

«Līdz ar to ir panākts pilnīgi pretējs efekts – ir vairākkārtīgi samazināti fiksēto operatoru ieņēmumi no darbības un patērētāji ir ieguvuši vairākkārtīgu tarifu palielinājumu. Šī konkrētā situācija rada pavisam nekonkurētspējīgus tirgus noteikumus Latvijā. Ļoti ceram, ka atbildīgās iestādes tuvākajā laikā sakārtos šo jautājumu. Pretējā gadījumā tiks pilnībā pārtrauktas investīcijas šajā nozarē,» turpināja R. Peļņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju komersants Triatel, kam valsts programmas ietvaros bija pienākums visā Latvijā ieviest un uzturēt bezvada interneta pieslēgumu, apsver iespēju atteiksies no pakalpojuma sniegšanas attālākos lauku reģionos, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums De facto.

Uzņēmumā skaidro, ka mazā iedzīvotāju skaita dēļ interneta nodrošināšana nav rentabla Krievijas pierobežā un Kurzemes ziemeļu daļā.

«Mēs runājam par lauku reģioniem, kur klienti paliek mazāk. Uz vietas ir dažas mājsaimniecības, kurām būtu vajadzīgs pakalpojums, bet skaits nav pietiekams, lai rentabli varētu uzturēt tīklu,» vēlmi atslēgt internetu raidījumam skaidroja Telecom Baltija, kas darbojas ar zīmolu Triatel, valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa.

Triatel bija pienākums internetu nodrošināt piecus gadus. Šovasar termiņš beidzies un kompānija var atteikties no zaudējumus nesošas darbības, norāda De facto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Triatel koncentrēsies uz nišas tirgus daļu

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas telekomunikāciju operators Triatel (AS Telekom Baltija) informē, ka plāno koncentrēties uz nišas tirgu, piedāvājot papildu iespējas tieši reģionos, kuros ir salīdzinoši vājāka IT komunikāciju pieejamība, nevis sacensties ar nozares lielā trijnieka kompānijām.

AS Telekom Baltija valdes priekšsēdētājs Viktors Topors norāda, ka Triatel plāno palielināt savu piedāvājumu klāstu Latvijas reģionos.

V. Topors informē, ka šobrīd notiek darbs pie klientu konsultēšanas un tehniskā atbalsta sniegšanas pilnveidošanas. «Šodienas situācija un salīdzinoši lielā konkurence ir ievērojami samazinājusi pakalpojumu cenas, tādēļ tikai ar cenu vairs nav iespējams noturēt klientu lojalitāti. Visu izšķir kvalitāte,» uzskata V. Topors.

Jaunā klientu apkalpošanas stratēģija paredz, ka Triatel klientu serviss darbosies tieši un nepastarpināti, tā būs «vienas pieturas aģentūra», kad klients, sazinoties ar uzņēmumu, uzreiz var saņemt nepieciešamo informāciju vai konsultāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju operatora Triatel piedāvājums internetam automašīnā ir interesanta ideja ar līdz galam nenoslīpētu izpildījumu, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Viedtelefonu īpašniekiem jau vairākus gadus piekļuve internetam nav problēma – samaksā dažus eiro mēnesī un rakņājies tīmeklī cik uziet, pat ja sēdi nomaļa ezera krastā vai autobusa pieturā lielceļa malā. Klēpjdatoru un daudzu planšetdatoru lietotāji ir sliktākā situācijā, jo liela daļa no šīm ierīcēm ir bez mobilā tīkla atbalsta. Tātad atliek pieslēgties internetam caur telefonu vai meklēt vēl vienkāršāku risinājumu.

Alternatīva ir telekomunikāciju operatoru piedāvātie mobilie WiFi interneta komplekti, kurus var paņemt līdzi, dodoties ceļā. Viens no tādiem – Triatel piedāvātais un šajā pavasarī pilnveidotais piedāvājums – nonāca arī mūsu rīcībā. Tas tiek reklamēts kā automašīnas komplekts, taču uzreiz jāsaka, ka pēc būtības šim produktam ar auto nav nekāda sakara. Ja nu vienīgi tas, ka komplektā iekļauts auto lādētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Telekom audzējis līdzdalību uzņēmumā Triatel

Žanete Hāka, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija AS Baltic Telekom iegādājusies papildus 1393 akcijas telekomunikāciju uzņēmumā Triatel (AS Telekom Baltija), liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Akciju pārdevējs ir pati AS Telekom Baltija.

Pēc darījuma noslēgšanas kopējais AS Baltic Telekom piederošais AS Telekom Baltija akciju skaits veido 65 tūkstošus akciju, kas ir 19,9% no AS Telekom Baltija akciju kapitāla.

AS Telekom Baltija ar zīmolu Triatel Latvijas telekomunikāciju tirgū darbojas jau 14 gadus, piedāvājot mobilos bezvadu datu pārraides pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Konferencē spriedīs, kā strādāt ES vienotajā digitālajā tirgū un saņemt atbalstu no fondiem

Žanete Hāka, 07.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, 10.-13.augustā Rīgā norisināsies 5. jubilejas Starptautiskā telekomunikāciju konference un izstāde Telco Trends 2015.

Forums notiek Latvijā, jo valsts veiksmīgi realizē Eiropa 2020 stratēģiju, kuras ietvaros jau pēc pieciem gadiem ES teritorijā tiks izvērsti platjoslas tīkli: visiem Eiropas Savienības iedzīvotājiem būs iespēja sērfot internetā ar ātrumu virs 30 Mbit/sek. Pašlaik Latvija ir viena no pirmajām vietām ES infrastruktūras būvēšanas tempu ziņā, vienlaicīgi gan interneta, gan mobilo sakaru tarifus saglabājot viszemākos Eiropā.

Telco Trends nozares eksperti pastāstīs, kādas pūles un līdzekļi ir nepieciešami, lai izveidotu platjoslas paradīzi, kā operatoriem izdodas saglabāt zemas izmaksas lielmēroga investīciju gadījumos infrastruktūrā, kā arī to, kā uzņēmējdarbību ietekmē jaunās ES likumdošanas iniciatīvas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā gada nozīmīgākie notikumi telekomunikāciju un sakaru nozarē ir telekomunikāciju operatora Bite īpašnieka maiņas sākšana, plašās apraides 800 megahercu (Mhz) frekvences atvēršana Latvijas telekomunikāciju operatoriem, kā arī Eiropas Parlamentā (EP) atbalstītā vienošanās par mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu atcelšanu visā Eiropas Savienībā (ES) no 2017.gada 15.jūnija.

24.decembrī Bite nāca klajā ar paziņojumu, ka uzņēmuma māteskompānijai Bite Finance International BV jeb BITE Group jau drīzumā būs jauns īpašnieks - ASV privātā kapitāla investīciju fonds Providence Equity Partners (Providence).

Darījumu ir paredzēts pabeigt 2016.gada pirmajā ceturksnī.

Darījuma summa netiek atklāta.

Svarīgs solis mobilā interneta attīstībai lauku reģionos bija 1.jūlijā Latvijas telekomunikāciju operatoriem atvērtā plašās apraides 800 Mhz frekvence - šī frekvence nodrošina mazāku datu caurlaidību, toties lielāku uztveramības attālumu.

Latvijas Mobilā telefona (LMT) valdes priekšsēdētājs Juris Binde aģentūrai LETA norādīja, ka 800 MHz frekvences ieviešana LMT ļaus ievērojami paplašināt pārklājumu visā Latvijas teritorijā, kas jau tagad nosedz 90% teritorijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par Triatel galveno akcionāru kļuvis Venta Global Limited

Žanete Hāka, 20.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Venta Global Limited iegādājies 265,7 tūkstošu AS Telekom Baltija (Triatel) akciju, kas ir 80.1% no kopējā akciju skaita, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Līdz šim lielākais akcionārs bija AS Baltic Telekom.

Venta Global Limited pārstāv Nikolajs Storoževs, kurš ir arī vadošā telekomunikāciju uzņēmuma Lanck Telecom pārstāvis Baltijas valstīs.

Pārējās uzņēmuma akcijas vēljoprojām pieder AS Baltic Telekom.

Abi uzņēmumi plāno cieši sadarboties, lai paaugstinātu uzņēmuma vērtību, kā arī sniegtu vēl labāku servisu un pakalpojumus saviem klientiem, norāda AS Baltic Telekom valdes loceklis Jevgenijs Zolotarevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LMT klientu bāze samazinājusies par 22,5 tūkst., bet sīvais konkurents Tele2 par 22,8 tūkst. lietotāju skaitu piepulcināji.

Lielajās valstīs mobilo sakaru operatoru cīņas lauks par klientiem ir mērāms miljonos, Latvijā cīņas notiek tūkstošu izteiksmē. Pērno gadu ar 22,8 tūkst. klientu skaita pieaugumu ir noslēdzis Tele2, uzņēmumam 2011. gada nogalē bija 1020424, bet pērnā gada 31. decembrī 1043233 klientu.

Savukārt sīvais konkurents Latvijas Mobilais telefons (LMT) pērno gadu noslēdzis ar 22,5 tūkst. klientu skaita samazinājumu. Proti, LMT 2011. gada nogalē bija 1 092 029 klientu, bet šā gada 1.janvārī – 1 069 527. «Klientu skaits LMT pēdējos gados ir bijis stabils, lai arī priekšapmaksas karšu lietotāju iespaidā tas ik pa laikam mainās pārdesmit tūkstošos uz augšu un uz leju. Līdz ar Brīvības ieviešanu esam piesaistījuši ap 20 tūkst. jaunu klientu no citiem mobilo sakaru operatoriem, un joprojām esam gan klientu skaita, gan apgrozījuma, gan tīkla ziņā lielākais mobilo sakaru operators valstī,» DB norāda LMT preses sekretāre Elīna Lidere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit gados pieckāršojies IT pakalpojumu eksports; nozarē sevi pieteikuši servisa centri un startup jomas uzņēmumi

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare attīstās strauji, un šobrīd neviens nav jāpārliecina par tās ilgtspēju un nākotnes potenciālu. Lai gan nozarē vēl aizvien ir dažādi stereotipi un ne visa sabiedrība izprot tās specifiku, pēdējos desmit gados šī joma piedzīvojusi lielas izmaiņas, arī rezultāti redzami – to apliecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Latvijā IKT sektorā strādājošo skaits ir palielinājies par 58%. 2008.gadā nozarē strādāja 18,9 tūkst. cilvēku, 2015. gadā – 28,3 tūkst., bet pērn vairāk nekā 30 tūkst., DB pamato Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa. Palielinājies arī IKT uzņēmumu skaits – Latvijā 2008.gadā to bija 2,6 tūkst., bet 2015.gadā – vairāk nekā 6 tūkst. Novērojams arī IKT sektora pievienotās vērtības īpatsvara pieaugumus iekšzemes kopproduktā – no 3,6% 2008. gadā līdz 4,2 % 2015. gadā. Jāatzīmē, ka IKT nozarē atalgojums ir viens no augstākajiem valstī. Īpaši jāizceļ IT pakalpojumu eksporta lēciens. Atbilstoši Latvijas Bankas datiem, 2000. gadā IT attiecīgais rādītājs bija 16,34 milj. eiro, bet 2015. gadā – 256,98 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operatora Bite Latvija klientiem patīk pakalpojums – rejoša suņa signāls, kas brīdina, ka viņi zvana uz paaugstinātas maksas numuriem, proti, tiem, kuriem tarifi ir augstāki nekā iekļauti izvēlētajā tarifu plānā. «Mēs pat zinām, ka arī citu operatoru klienti saviem operatoriem ir lūguši šāda veida pakalpojumu. Tas ir klientu drošībai, jo tā cilvēks var būt pārliecināts, ka nebūs pārsteigumu par saņemto kārtējo rēķinu, tādēļ neplānojam atteikties,» DB skaidroja Bite Latvija klientu apkalpošanas vadītāja Oksana Stankeviča.

Bite Latvija ir ieviesusi bezlimita tarifus plānus, kas sniedz iespējas veikt bezmaksas zvanus uz lielākajiem tīkliem Latvijā – LMT, Tele2, Bite Latvija un Lattelecom, maksājot konkrētu mēneša maksu, taču, ja zvani tiek veikti uz citiem tīkliem, tad tas tiek uzskatīts par paaugstinātas maksas numuru un pirms tā tiek atskaņots rejošā suņa signāls.

Tādējādi ir izveidojusies situācija, ka Bite Latvija klientam, piemēram, zvanot uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu vai citām ārstniecības iestādēm klausulē rej suns, DB stāstīja CSC Telecom tirdzniecības direktors Jānis Strumpmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Noteikti laba servisa uzņēmumi 2013

Žanete Hāka, 15.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies klientu servisa kvalitātes uzlabošanas kampaņa Uzslavē labu servisu!, un apbalvoti uzslavētākie uzņēmumi dažādās nominācijās trīs kategorijās – «Bizness patērētājam», «Bizness biznesam» un «Valsts un pašvaldību iestādes».

Martā sabiedrība vērtēja labo klientu servisu un uzslavēja uzņēmumus un valsts, pašvaldību iestādes portālā uzslave.lv. Paralēli uzslavām norisinājās ekspertu vērtējumi, ko veica Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija. Savukārt Labsserviss.lv sadarbībā ar Dive Latvija visu martu veica klientu servisa kvalitātes pētījumu Slepenais pircējs.

Kā uzslavētākais uzņēmums B2B kategorijā apbalvots SIA Officeday Latvia.

Par sabiedrībai un vienlaikus arī uzņēmējiem draudzīgāko pašvaldību vai tās iestādi tika atzīta Siguldas pilsētas dome, savukārt nominācijā «Sabiedrībai draudzīgākā padotības/pārraudzības valsts pārvaldes iestāde» apbalvojumu saņēma Latvijas Patentu valde. Tāpat kā «Uzņēmumiem draudzīgākā padotības/pārraudzības valsts pārvaldes iestāde» nosaukta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojot katra sportiskos dotumus, veidojas lieliska un saliedēta piedzīvojumu sacensību komanda, pārliecināti SIA Impro ceļojumi pārstāvji, kas aizrāvušies ar dažādām piedzīvojumu sacensībām. No aprīļa līdz oktobrim reizi mēnesī SIA Impro ceļojumi komanda triju cilvēku sastāvā izaicina sevi un pārbauda spēkus piedzīvojumu sacensībās Triatel xRace.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Telekom pievienosies First North

Žanete Hāka, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21.augustā NASDAQ OMX organizētajā Baltijas Alternatīvajā tirgū First North tiks iekļauts jauns uzņēmums - AS Baltic Telekom, liecina paziņojums biržā.

AS Baltic Telekom ir dibināta šā gada 21. februārī un darbojas kā holdinga kompānija. Tās galvenā darbība ir ieguldījuma AS Telekom Baltija pamatkapitālā pārvalde. Uzņēmumam pieder 19,5% no AS Telekom Baltija akciju kapitāla. AS Telekom Baltija ar zīmolu Triatel Latvijas telekomunikāciju tirgū darbojas jau 13 gadus, piedāvājot mobilos bezvadu datu pārraides pakalpojumus.

«Ienākot biržā saskatām iespējas iegūt lielāku atpazīstamību gan klientu, gan potenciālo investoru lokā, savukārt ieguldītājiem ir radīta iespēja netiešā veidā piekļūt un ieguldīt Latvijas telekomunikāciju sektorā,» skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Entuziasti tiek pie iespējas izmēģināt LMT 4G datu pārraidi

Nozare.lv, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Latvijas Mobilais telefons (LMT) svinīgā pasākumā tehnoloģiju entuziastiem testēšanai izsniedza modernus viedtālruņus un deva pieeju ceturtās paaudzes (4G) mobilajai datu pārraidei.

Biznesa inkubatora TechHub telpās LMT ģenerāldirektors Juris Binde svinīgi atklāja 4G datu pārraidi mobilajiem telefoniem. Uz pasākumu bija ielūgti dažādi tehnoloģiju viedokļu līderi, blogeri, žurnālisti un testu autori, kam vajadzības gadījumā uz laiku tika izsniegti dažādi moderni viedtālruņi, kas atbalsta 4G datus.

Pēc svinīgās runas Binde kopā ar LMT viceprezidentu Ingmāru Pūķi veica salīdzinošu trešās (3G) un ceturtās paaudzes sakaru testu, kas acīmredzami parādīja jaunās tehnoloģijas pārākumu visos parametros. 3G sakarus izmantojošais telefons Speedtest aplikācijā uzrādīja lejupielādes ātrumu nedaudz virs sešiem megabitiem sekundē (Mb/s), bet 4G pieslēgums to apsteidza par gandrīz desmit reizēm, uzrādot vairāk nekā 50 Mb/s. Kādam no pasākuma dalībniekiem izdevās arī fiksēt ātrumu 80 Mb/s.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Telekom plāno iegādāties līdz 75% telekomunikāciju un mediju kompāniju akciju

Lelde Petrāne, 27.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Telekom (BT), holdings, kas ir iekļāvis savas akcijas NASDAQ OMX Baltijas First North alternatīvajā tirgū, ir ieinteresēts iegādāties līdz 75% Baltijas telekomunikāciju un mediju kompāniju akciju, tā paziņojis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jevgēnijs Zolotarevs (Gene Zolotarev).

Par ideālām tiekot uzskatītas mazās nišu kompānijas ar vismaz 3 miljonu EUR apgrozījumu. «Kompānija pirmajā gadā plāno tērēt līdz 5 miljoniem EUR akciju iegādei,» skaidro Zolotarevs, piebilstot, ka BT varētu darboties kā finanšu investors. Pagājušajā mēnesī BT paziņoja, ka nozīmējuši Deloitte par savu investīciju konsultantu mērķa kompāniju noteikšanai. «Darījumi varētu tikt finansēti skaidrā naudā, akcijās vai kā parādsaistības,» skaidro Zolotarevs.

Pēc nozares avota datiem, telekomunikāciju sektorā darījuma vērtība parasti veidojot 7x līdz 8x EBITDA. Vietējie baņķieri kā atbilstošus iesakot Lietuvas telekomunikāciju uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Triatel īpašniekam izmaiņas padomē un valdē

Žanete Hāka, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Telekom Baltija, kura darbojas ar zīmolu Triatel, padomes sēdē veiktas izmaiņas uzņēmuma padomes amatos un valdes sastāvā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Par padomes priekšsēdētāju iecelts Jevgenijs Zolotarevs, bet padomes priekšsēdētāja vietnieka pienākumi uzticēti Aleksandram Korčjomkinam, līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Krupņikovs un padomes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Pestuns turpmāk ieņems padomes locekļa amatu.

Izmaiņas veiktas arī uzņēmuma valdes sastāvā – no amata atbrīvots līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa, bet viņa vietā iecelts līdzšinējais valdes loceklis Viktors Topors, no jauna par valdes locekli iecelts Vladimirs Torčiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lielākais ieguvējs no klientiem, kuri maina operatoru saglabājot numuru - Bite Latvija

Sanita Igaune, 11.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bite Latvija pērnā gada ienākumi – 61 milj. eiro; EBITDA peļņa – 12,7 milj. eiro

Pagājušais gads Latvijas telekomunikāciju tirgū ir noslēdzies ar nemainīgu lietotāju skaitu – tāpat kā 2013. gada beigās, arī 2014. gadā Latvijā bija 2,59 milj. aktīvu SIM karšu. Taču, neskatoties uz nemainīgu lietotāju skaitu, mobilo sakaru tirgū kopējie ieņēmumi (neiekļaujot Telekom Baltija datus, kas strādā ar Triatel zīmolu) ir samazinājušies par 5%. Proti, ja 2013. gadā kopējie ieņēmumi bija 338,9 milj. eiro apmērā, tad 2014. gada beigās – 321,9 milj. eiro, tā ir aprēķinājis Civitta analītiķis Mārtiņš Bajārs.

Pērn neliels apgrozījuma pieaugums bija valstī jaunākajam mobilo sakaru operatoram Bite Latvija, bet Tele2 un LMT piedzīvoja apgrozījuma samazinājumu. Pērn par 1% ir samazinājusies arī mobilo sakaru operatoru kopējā EBITDA peļņa (neiekļaujot Telekom Baltija datus), kas 2014. gadā bija 94,9 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Telekom Baltija mainīta padome

Žanete Hāka, 28.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Telekom Baltija amatpersonu sarakstā reģistrētas izmaiņas, liecina Lursoft dati.

Šā gada 23. jūlijā uzņēmuma padomi atstājis SIA BD 62 un SIA ComformLV īpašnieks Andrejs Pestuns, kurš uzņēmuma padomē darbojās jau kopš 1999. gada augusta.

Uzņēmuma padomei pievienojās SIA Vinest līdzīpašnieks un valdes loceklis Andrejs Kizmans.

2014. gadā Telekom Baltija apgrozīja 4,061 miljonu eiro, kas bija mazāk nekā iepriekšējā pārskata gadā. Lursoft dati rāda, ka uzņēmums pērno gadu aizvadīja ar 540,207 tūkstošu eiro zaudējumiem. Telekom Baltija 2014. gadā bija darba devējs 52 darbiniekiem.

1999. gada augustā dibinātais Telekom Baltija nodrošina telekomunikāciju operatora Triatel darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru