Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvērināto tiesa Ņujorkā otrdien atzina ASV eksprezidenta Donalda Trampa ģimenes kompāniju ''Trump Organization" par vainīgu nodokļu krāpniecībā, dodot triecienu Trampam laikā, kad viņš plāno atkal kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās.

"Trump Organization" tika atzīta par vainīgu visos deviņos apsūdzības punktos. Šī ir pirmā reize, kad šis uzņēmums atzīts par vainīgu noziegumos, teikts prokuroru paziņojumā.

"Šī bija lieta par alkatību un krāpšanu. Manhatanā neviena korporācija nav pāri likumam," sacīja Manhatanas apgabala prokurors Alvins Brags.

Uzņēmuma draud naudassods apmēram 1,5 miljonu ASV dolāru apmērā, kas ir nieka summa miljardierim Trampam, bet tā kaitēs viņa reputācijai pirms 2024.gada prezidenta vēlēšanām.

"Trump Organization" un cita Trampa kompānija "Trump Payroll Corp." tika atzītas par vainīgām, ka tās 13 gadus īstenojušas shēmu nodokļu krāpniecībai un nemaksāšanai, viltojot uzņēmējdarbības dokumentus.

Zvērinātie piekrita prokuroru teiktajam, ka "Trump Organization", kuru pašlaik vada eksprezidenta divi pieaugušie dēli Donalds Tramps juniors un Ēriks Tramps, slēpusi kompensāciju, kuru tā no 2005. līdz 2021.gadam maksājusi uzņēmuma augstākā līmeņa vadītājiem.

Ilggadējs šīs kompānijas finanšu pārzinis Alens Veiselbergs jau ir atzinies 15 apsūdzības punktos par nodokļu krāpniecību un saskaņā ar vienošanos par vainas atzīšanu ir liecinājis pret savu bijušo kompāniju.75 gadus v

ecais Veiselbergs, kurš ir tuvs Trampa ģimenes draugs, atzinās, ka kopā ar šo kompāniju piedalījies shēmā, lai saņemtu nedeklarētus labumus, tostarp dzīvokli greznā Manhatanas rajonā, luksusa automobiļus sev un sievai, un mācību maksu privātskolā saviem mazbērniem.

Veiselbergs piekrita samaksāt soda naudās apmēram divus miljonus dolāru un izciest piecu mēnešu cietumsodu. Viņš liecināja prāvā, kas sākās oktobrī.

Tramps, kurš nosaucis apsūdzības par "raganu medībām" no konkurentu puses, pats netika nosaukts šajā lietā.

""Trump Organization" un "Trump Payroll Corporation" 13 gadus tika sveikā cauri ar shēmu, kas piešķīra augsta līmeņa vadītājiem izšķērdīgas privilēģijas un kompensācijas, vienlaikus tīši slēpjot šos labumus no nodokļu iestādēm, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas," sacīja Brags.

"Šodienas spriedums atzīst šos Trampa uzņēmumus par vainīgiem ilgi īstenotajā noziedzīgajā shēmā," piebilda prokurors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps un viņa dēli Ēriks un Donalds juniors ir īstenojuši krāpšanu, gadiem ilgi uzpūšot ģimenes uzņēmuma "Trump Organization" nekustamo īpašumu un finansiālo aktīvu vērtību, otrdien nolēma Ņujorkas tiesnesis Arturs Engorons.

Šis tiesneša spriedums ir neveiksme Trampam pirms prāvas civillietā, kuru paredzēts sākt pirmdien, un daļēja uzvara Ņujorkas štata ģenerālprokurorei Letišai Džeimsai.

Džeimsa ir apsūdzējusi Trampu, viņa abus vecākos dēlus un citas "Trump Organization" amatpersonas nepatiesas informācijas sniegšanā nodokļu iestādēm, kredītiestādēm un apdrošinātājiem, gadiem ilgi īstenojot shēmu, kurā tika uzpūsta īpašumu vērtība.

Trampa advokāti bija lūguši tiesnesi izbeigt šo lietu pirms prāvas, pieņemot viņam labvēlīgu spriedumu. Džeimsa bija lūgusi tiesnesi pirms prāvas pieņemt spriedumu, kas atzītu Trampa atbildību, un tiesnesis izpildīja ģenerālprokurores lūgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru