Pakalpojumi

Tūrisma kodols un kafejnīca zem viena jumta

Dienas Bizness, 05.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grobiņas pilsdrupu pakājē zem viena jumta apvienojies radošs mikslis – kafija, saldējums un novada atpūtas dzīves kodols jeb informācijas centrs. Tā ir vasaras kafejnīca ICafe, kas piedāvā vairākus «zaķus» uzreiz – gardumus, suvenīrus un tūrisma ziņas, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

«Nosaukuma pirmais burts jāizrunā kā parasts latviešu «i» kā no vārda «informācija»,» iestādes īpašnieks Uģis Ostelis smaidot kliedē Kursas Laika samulsumu par to, kā pareizi izrunāt kafejnīcas nosaukumu. Šāda vieta viņa iecerēs bija radusies jau krietni pirms kafejnīcas reālajām aprisēm. Pagājušajā gadā viņš novērojis, kā pie pilskalna darbojas vasaras kafejnīca, un izprātojis, ka ideja un vieta ir ļoti labas, tikai viņam padomā cits koncepts – līdz ar kafiju un bezalkoholiskajiem dzērieniem tirgot veselīgas tējas ar dažādu augu medu un līdz ar šokolādi un citiem kārumiem piedāvāt mazus burkāniņus, bet «čupa čupus» aizstāt ar medus stienīšiem.

Aiz letes darba kārtībā blenders – pagaidām saldējuma kokteiļiem, bet tuvākajā nākotnē tur kulsies veselīgie augļu kokteiļi jeb smūtiji. Arī atmosfēra un dabas ainava ir būtiski kafejnīcas komponenti. «Vēlējos izveidot kaut ko interesantāku, kā redzēts citviet,» stāsta uzņēmējs un skaidro, ka pašvaldības ideja kafejnīcu apvienot ar tūrisma un informācijas centru ir bijis kā punkts uz «i».

Tūrisma un informācijas centrs līdz ar garšas kārpiņu iepriecinājumiem «ICafe» piedāvā dažādus informatīvus bukletus un sezonas naglu – jauno vikingu suvenīru līniju.

Plašāk - laikrakstā Kursas Laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru