Jaunākais izdevums

No Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistra izslēgs Latvijas radio cilvēka Ufo jeb Kaspara Upaciera uzņēmums Pastum Pastum.

Plānots, ka 2010. gada rudenī reģistrētā SIA Pastum Pastum no PVN maksātāju reģistra tiks izslēgta 31. oktobrī, saskaņā ar VID lēmumu.

Izklaides un atpūtas pakalpojumu uzņēmums reģistrēts Ikšķiles novada Tīnužu pagasta Rožulejās, un tā pamatkapitāls veido simts latus. Uzņēmums 2012. gadu noslēdza ar 101 tūkstoša latu apgarozījumu, un Pastum Pastum peļņa veidoja 2,060 tūkstošus latu. Uzņēmumā pērn strādāja divi cilvēki, liecina Lursoft dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lufthansa stjuarti piektdien uzsāk nedēļu ilgu streiku

LETA, 06.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lidmašīnu stjuartu arodbiedrība UFO ceturtdienas vakarā noraidīja pēdējo no lidsabiedrības Lufthansa piedāvājumiem pensiju jautājumā un paziņoja, ka piektdien uzsāks nedēļu ilgu streiku.

Arodbiedrība norādīja, ka, rēķinoties ar klientu plāniem, streiks sāksies tikai piektdien pusdienlaikā, vēstīja laikraksts Tagesspiegel.

Arodbiedrība turpmākās septiņas dienas iecerējusi streikot dažādās Vācijas lidostās.

Lufthansa stjuarti piektdien streikos Frankfurtē un Diseldorfā, kur pārtrauks darbu no plkst.14 līdz 23 (no plkst.15 līdz 24 pēc Latvijas laika), teikts UFO paziņojumā. Atkārtoti streiki šajās lidostās notiks arī sestdien.

Minhenes lidostu Lufthansa stjuartu streiks nedēļas nogalē vēl neskars, jo Bavārijas un Bādenes-Virtembergas zemēs joprojām turpinās skolēnu brīvdienas, paziņoja UFO.

Nekādi streiki nenotiks arī svētdien, paziņoja arodbiedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Arī šodien atcelti vairāki reisi starp Frankfurti un Rīgu

LETA, 12.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar aviosabiedrības Lufthansa stjuartu streiku arī šodien, 12.novembrī, atcelti vairāki reisi starp Frankfurti un Rīgu, liecina informācija lidostas Rīga mājaslapā.

Atcelts ir reiss Frankfurte-Rīga ar ielidošanas laiku plkst.13.05 un 00.20 un reisi Rīga-Frankfurte ar izlidošanas laiku plkst.6.30 un 14, liecina informācija starptautiskās lidostas Rīga mājaslapā.

Ņemot vērā, ka streiks norisināsies līdz 13.novembrim, lidojumu sarakstā iespējamas izmaiņas. Pasažieri tiek aicināti sekot līdzi informācijai lidostas Rīga mājaslapā, zvanot pa uzziņu tālruni 1817 vai vērsties aviokompānijā.

Arī pirmdien, 9.novembrī, un trešdien, 11.novembrī, lidostā Rīga tika atcelti vairāki reisi no un uz Frankfurti, savukārt otrdien, 10.novembrī, visi reisi notika.

Vācijas lidmašīnu stjuartu arodbiedrība UFO ceturtdienas, 5.novembra, vakarā noraidīja pēdējo no lidsabiedrības Lufthansa piedāvājumiem pensiju jautājumā un paziņoja, ka 6.novembrī sāks nedēļu ilgu streiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien un trešdien ieplānoto Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" stjuartu streiku dēļ Frankfurtes un Minhenes lidostās kopumā tiks atcelti 1000 lidojumu, pirmdien paziņoja aviokompānija.

Frankfurtes lidostā kopumā tiks atcelti 600 reisi, bet Minhenes lidostā - 400 lidojumi.

Šie streiki ietekmēs aptuveni 120 000 pasažieru, norāda "Lufthansa".

Par šo streiku rīkošananu sestdienas vakarā paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO. Otrdien streikos stjuarti Frankfurtes lidostā, bet trešdien - Minhenes lidostā.

Arodbiedrība pieprasa palielināt atalgojumu par 15%, kā arī izmaksāt 3000 eiro inflācijas kompensāciju.

Pagājušajā nedēļā "Lufthansa" paziņoja, ka tās peļņa 2023.gadā salīdzinājumā ar 2022.gadu ir divkāršojusies līdz 1,67 miljardiem eiro.

UFO vadītājs Joahims Vaskess-Birgers norādīja, ka arī stjuartiem "būtu jāgūst labums no šiem panākumiem".

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aviokompānijas Lufthansa lidojumi no rītdienas atgriezīsies ikdienas režīmā

LETA, 13.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beidzoties aviosabiedrības Lufthansa stjuartu streikam, no rītdienas lidojumi uz starptautisko lidostu Rīga un no tās atgriezīsies ikdienas režīmā, aģentūru LETA informēja lidostā Rīga.

Streiks norisināsies līdz šodienai,13.novembrim. Aviokompānija ir ziņojusi, ka, sākot no rītdienas, lidojumu sarakstam būtu jāatgriežas ikdienas režīmā, jo nekādi citi paziņojumi par streiku nav saņemti, skaidroja lidostā.

Kā ziņots, šodien atcelts reiss Frankfurte-Rīga ar ielidošanas laiku plkst.13.05 un 00.20 un reisi Rīga-Frankfurte ar izlidošanas laiku plkst.6.30 un 14, liecina informācija starptautiskās lidostas Rīga mājaslapā.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 9.novembrī, trešdien, 11.novembrī, un ceturtdien, 12.novembrī, lidostā "Rīga" tika atcelti vairāki reisi no un uz Frankfurti, savukārt otrdien, 10.novembrī, visi reisi notika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lufthansa ar 30 000 darbinieku vienojas par algu paaugstināšanu

LETA, 30.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas aviokompānija Lufthansa panākusi vienošanos ar 30 000 darbinieku par atalgojuma palielināšanu, tādējādi cenšoties izvairīties no turpmākiem streikiem.

Ar Vācijas pakalpojumu sektorā strādājošo pārstāvošo arodbiedrību Ver.di panāktā vienošanās paredz darbiniekiem piešķirt vienreizēju maksājumu 2250 eiro apmērā un paaugstināt algu par 2,2%.

Šī vienošanās aptver Lufthansa lidostās strādājošos, kā arī aviokompānijas darbiniekus, kas nodrošina pasažieru ēdināšanu, informācijas tehnoloģiju speciālistus, bagāžas krāvējus un lidmašīnu apkopes darbiniekus.

Lidsabiedrībai gan vēl nepieciešams panākt vienošanos ar stjuartiem, kuri novembra sākumā rīkoja nedēļu ilgu streiku, kas kļuva par nopietnāko aviokompānijas vēsturē, kā arī ar pilotiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lufthansa vienojas ar stjuartiem par algām un pensijām

LETA, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lidsabiedrības Lufthansa lidmašīnu apkalpojošais personāls tuvākajā nākotnē nerīkos jaunus streikus, jo uzņēmums ar viņiem panācis vienošanos par atalgojumu un pensijām, piektdien paziņoja abas puses.

Papildu detaļas par darba līgumiem tiks pārrunātas līdz 30.jūnija gala termiņam, bet līdz tam laikam Lufthansa stjuartiem nav ļauts rīkot streikus.

Šī vienošanās ar stjuartu arodbiedrību UFO panākta pēc tam, kad iepriekšēja vienošanās tika noslēgta ar Lufthansa lidostās strādājošajiem, kā arī aviokompānijas darbiniekiem, kas nodrošina pasažieru ēdināšanu, informācijas tehnoloģiju speciālistiem, bagāžas krāvējiem un lidmašīnu apkopes darbiniekiem.

Šie darbinieki izvēlējās pieņemt izmaiņas pensiju sistēmā, kas ietvēra fiksētus maksājumus.

Tikmēr nesaskaņas starp Lufthansa un pilotiem turpinās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikrouzņēmuma Al De Media īpašnieks Linards Kālis, kurš vairākus gadus strādājis pie Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV), apgalvo, ka deputāta uzdevumā fiktīvi nodarbinājis vairākus cilvēkus, vēsta LTV raidījums de facto.

Iesniegumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) Kālis arī raksta, ka daļu no saņemtās algas devis deputātam atpakaļ skaidrā naudā. To raidījumam sacījusi vēl kāda persona, kas saņēmusi naudu no Kaimiņa.

Savukārt Kaimiņš noliedz, ka būtu saņēmis nedeklarētus ieņēmumus. Arī neatzīst, ka būtu devis norādījumus par darbiniekiem un algām.

Kaimiņš stāsta, ka mikrouzņēmumā Al De Media, kurā viņš nav bijis ne īpašnieks, ne vadītājs, darbinieki tiešām strādājuši viņa labā saistībā ar raidījuma Suņu būda veidošanu.

«Norādījums, [cik kuram maksāt], tas ir jūsu interpretējums. No manas puses tas ir ieteikums, cik cilvēkam vajadzētu maksāt par izdarīto darbu,» raidījumam teica deputāts.

Komentāri

Pievienot komentāru