Jaunākais izdevums

Ungārijas akciju tirgus kļūst aizvien pievilcīgāks, raksta Bloomberg.

Pasaules ekonomikas dalībnieku noskaņojuma pasliktināšanās pazeminājušas arī Ungārijas akciju cenas līdz zemākajam līmenim kopš 2013.gada, neskatoties uz faktu, ka šīs valsts uzņēmumu finansiālie rādītāji uzlabojas.

Investoriem gan bažas varētu radīt valūtas vērtības kritums – pēdējo desmit gadu laikā forints pret eiro sarucis par 18%, un patlaban atrodas tuvu vēsturiski zemākajam līmenim, un analītiķi lēš, ka šāda tendence varētu turpināties vēl vismaz pāris gadus.

Tajā pašā laikā patlaban Ungārijas akciju tirgus indekss BUX Index atrodas aptuveni 10% zem visu laiku augstākās atzīmes, ko tas sasniedza aprīlī, taču aizvien ir par 117% augstāk nekā pirms pieciem gadiem, tādējādi ierindojoties ceturtajā vietā starp straujāk augošajiem jaunattīstības un attīstīto tirgu indeksiem, par kuriem Bloomberg apkopo informāciju. Salīdzinājumam – Stoxx Europe 600 Index šajā laikā audzis par 8,9%, MSCI Emerging Markets Index – sarucis par 12%, bet Polijas akciju indekss krities par 15%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrība "easyJet" ceturtdien atklāja, ka noraidījusi pārņemšanas piedāvājumu un plāno pārdot jaunas akcijas, lai iegūtu atlabšanai nepieciešamos finanšu līdzekļus.

"easyJet" norāda, ka izteiktais pārņemšanas piedāvājums par zemu novērtējis aviokompāniju un konkurents vairs neplāno izteikt jaunu piedāvājumu.

"Bloomberg" ziņo, ka piedāvājumu izteikusi Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air".

Vienlaikus "easyJet" pavēstīja, ka pārdos jaunas akcijas, lai iegūtu aptuveni 1,2 miljardus sterliņu mārciņu (1,4 miljardus eiro).

Tāpat aviokompānija saņēmusi jaunu aizdevumu 338 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Wizz Air pārtrauks lidojumus uz četriem galamērķiem no Rīgas

LETA, 26.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ungārijas zemo cenu aviokompānija "Wizz Air" no 1.jūnija pārtrauks lidojumus uz četriem galamērķiem no Rīgas, apstiprināja "Wizz Air" pārstāvis Andrāšs Rado.

Konkrētus maršrutus, uz kuriem lidsabiedrība pārtrauks lidojumus, Rado gan neatklāja, tomēr "Wizz Air" mājaslapā nav iespējams no 1.jūnija rezervēt biļetes uz Reikjavīku, Bergenu, Barselonu un Telavivu.

Rado skaidroja, ka ir nolemts no šā gada 1.jūnija mainīt galamērķu tīklu no Rīgas lidostas. Lidsabiedrība plānojusi pārvietot vienu lidmašīnu no Rīgas lidostas, tā pārdalot vietu skaitu uz citiem maršrutiem. "Wizz Air" par 18% samazinās pašreizējo vietu skaitu Latvijas galvaspilsētā, bet lidsabiedrība no Rīgas turpinās lidojumus deviņos no 13 pašreizējiem maršrutiem, ieskaitot populāros Londonas, Dortmundes un Eindhovenas reisus, pauda Rado, konkrēti neatklājot, kuros maršrutos lidojumi tiks pārtraukti.

Komentāri

Pievienot komentāru