Ražošana

United Oils saņēmis 2,5 miljonu eiro kredītlīniju apgrozāmā kapitāla finansēšanai

Žanete Hāka, 11.12.2013

Jaunākais izdevums

Danske Bank uzsākusi sadarbību ar SIA United Oils – lielāko Latvijas uzņēmumu, kas specializējies tumšo naftas produktu pārstrādē, kā arī tehnisko eļļu un šķidrumu ražošanā, piešķirot kredītlīniju 2,5 miljonu eiro apmērā apgrozāmā kapitāla finansēšanai, kā arī refinansējot kredītu 2 miljonu eiro apmērā, informē bankas pārstāvji.

SIA United Oils pārstāvis, valdes priekšsēdētājs Džeihuns Zalovs vērtē, ka viens no kompānijas veiksmes un stabilās attīstības stūrakmeņiem ir pastāvīgie ieguldījumi korporatīvās atbildības attīstībā. 19 gadu laikā uzņēmums spējis no nulles izaugt līdz tirgus līdera statusam, palielinot gada apgrozījumu līdz 10 miljoniem eiro."

Danske Bank Latvijā vadītājs Raivis Kakānis norāda, ka uzņēmums ir lielisks piemērs, kā ar mērķtiecīgu darbu no maza uzņēmuma iespējams izaugt par tirgus līderi.

SIA United Oils savu darbību sāka 1994. gadā un tā pamatdarbības veids bija degvielas imports no Azerbaidžānas un Krievijas. 1996.gadā politisko un tirgus apstākļu ietekmē uzņēmums pievērsās autotransporta ķīmijas un eļļu biznesam. Pēdējā gada laikā uzņēmums aktīvi īstenojis savu eksporta politiku, attīstot produkcijas piedāvājumu un apgūstot jaunus noieta tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eļļu un smērvielu ražotājam un tirgotājam SIA “United Oils” ierosināts tiesiskās aizsardzības process, liecina Lursoft dati.

Iepriekš tiesiskās aizsardzības process uzņēmumam bija ierosināts arī 2017.gada beigās, bet tas izbeigts 2018.gada martā.

Balstoties uz VID sniegtajiem datiem, SIA “United Oils” ir izveidojies 128,94 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds, VID piemērojis uzņēmumam liegumu arī reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt. Lursoft Kavēto maksājumu datu bāzē atrodamā informācija rāda, ka uzņēmumam reģistrēts arī neapmaksāts rēķins. Tā apmaksas termiņš tiek kavēts jau vairāk nekā 50 dienas.

SIA “United Oils” īpašnieki ir piecas fiziskas personas, no kurām vairākuma daļu īpašnieks un reizē arī uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Džeihuns Zalovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

United Oils plāno palielināt apgrozījumu par 15%

Žanete Hāka, 28.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA United Oils, kas nodarbojas ar eļļu un smērvielu ražošanu un to vairumtirdzniecību, aizvadītajā gadā, apgrozījis 6,592 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Uzņēmums sasniedzis savu iepriekš plānoto apgrozījuma līmeni. United Oils vadība skaidro, ka uzņēmumam pērn radušies zaudējumi 115,93 tūkstošu eiro apmērā. Zaudējumi izveidojušies, jo pērn sarucis pārdošanas apjoms un izveidojušies parādnieku uzkrājumi.

Pagājušajā gadā uzņēmums iepirka dažādas eļļas un smērvielas no piegādātājiem Baltkrievijā, Krievijā, Vācijā un Spānijā.

2015. gadā United Oils plāno palielināt apgrozījumu aptuveni 15% apmērā, paplašināt sortimentu un izstrādāt jaunu produkciju, kā arī veikt Tukuma ražotnes automatizāciju un ražošanas jaudas palielināšanu.

Kopējie United Oils veiktie nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā pērn sasniedza jau 786,56 tūkstošus eiro, rāda Lursoft rīcībā esošie dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Sumina labākos eksportētājus un inovatorus

Anda Asere, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apbalvoti Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 laureāti.

Latvijas uzņēmumi, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē, balvas sadalīja sešās kategorijās.

Par Eksporta čempionu atzina a/s UPB. UPB galvenie noieta tirgi ir Zviedrija, Norvēģija, Vācija, arī Šveice, Itālija, Somija, Dānija, Islande un Lietuva. Pēdējos divus gadus UPB aktīvi meklē sadarbības partnerus arī muitas ūnijas valstīs – Krievijā un Kazahstānā.

Pirmo vietu kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā ieguva SIA Valpro, kas ražo metāla kannas, ugunsdzēšamos aparātus un to korpusus. Uzņēmuma eksports veido 94% no apgrozījuma. Otrajā vietā ierindojās a/s Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca, bet trešajā – SIA V.O.V.A.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Komercķīlu skaits pērn sarucis, bet augusi to kopējā vērtība

Žanete Hāka, 06.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā turpinājusies tendence sarukt reģistrēto ķīlu skaitam, un pagājušajā gadā kritums bijis 11,08%, liecina Lursoft dati. 2012.gada laikā jaunu reģistrēto ķīlu skaits samazinājās par 5,8%.

Lursoft pētījums liecina, ka aizvadītajā gadā Latvijā reģistrētas kopumā 4752 komercķīlas, kas ir zemākais rādītājs kopš 1999.gada, kad tika reģistrētas 3876 ķīlas.

Neskatoties uz tendenci sarukt reģistrēto ķīlu skaitam, to kopējā summa, salīdzinot, piemēram, ar 2012.gadu, ir ievērojami augusi. Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā valstī reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa veidojusi 13,08 miljardus latu, kas nozīmē, ka vidēji katras ķīlas summa bijusi 2,751 miljons latu. Tomēr ievērojamu artavu kopējos statistikas rādītājos devuši atsevišķi rekordisti, kad reģistrētas ķīlas par vairākiem miljoniem latu, savukārt vienā gadījumā ķīlas summa pārsniegusi pat vienu miljardu.

Komentāri

Pievienot komentāru