Citas ziņas

Uzņēmēji: RAPLM uzsāktie darbi jāturpina

Guna Gleizde, 19.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) uzsāktie darbi uzņēmējdarbības vide pilnveidošanā ir jāturpina, uzskata Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvētie uzņēmēji.

Organizācija nosūtījusi uzņēmēju vēstuli premjerministram Valdim Dombrovskim (JL), aicinot tuvākajā Reformu vadības grupā skaidrot to, kā tiks nodrošināta RAPLM aizsākto darbu īstenošana.

Nepieļaujama ir RAPLM pārziņā esošo valsts attīstības plānošanas dokumentu, kā arī strukturālo reformu projektu iesaldēšana vai ieviešanas atlikšana pēc rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, skaidro LTRK.

Organizācijas vadītāja Žaneta Jaunzeme-Grende norāda, ka RAPLM uzraudzījis citām nozaru ministrijām neraksturīgus valsts attīstības plānošanas un koordinācijas jautājumus - Latvijas Stratēģisko attīstības plānu 2010. – 2013. gadam, Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2030. gadam, kā arī citas politikas plānošanas iniciatīvas.

«Tāpat ministrija uzsākusi uzņēmēju atbalstītu strukturālo reformu projektu izstrādi, piemēram, vienas pieturas aģentūru koncepts pašvaldībās, e-pārvalde un e-pakalpojumi ātrākai un efektīvākai uzņēmēju saziņai un sadarbībai ar valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijām,» skaidro Ž.Jaunzeme-Grende.

Viņa atzīst, ka Latvijā jau ir pieredzēti gadījumi, kad iestādes reorganizācija aptur svarīgu jautājumu risināšanu, piemēram, Eiropas Integrācijas biroja likvidēšana 2003.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru