Ražošana

Uzņēmums Junge ieguldīs vairāk nekā miljonu eiro jaunas ražotnes būvniecībā Madonā

LETA, 23.12.2016

Jaunākais izdevums

Maizes, kūku un citu konditorejas izstrādājumu ražotājs Junge ieguldīs vairāk nekā vienu miljonu eiro jaunas konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecībā Madonā, kā arī ražošanas iekārtas iegādē, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Projekta vadītāja, uzņēmuma pārstāve Vita Šahno aģentūrai LETA teica, ka Junge plāno būvēt jaunu konditorejas izstrādājumu ražotni Madonā, lai palielinātu ražošanas jaudas, kā arī pilnveidotu sortimentu. Viņa pastāstīja, ka projekta ietvaros plānots iegādāties arī ciabatta tipa mīklas dalītāju, lai paplašinātu produkcijas sortimentu, tostarp ieviešot jauna veida produktus ciabattas segmentā.

Šahno pastāstīja, ka uzņēmums pēcāk plāno atvērt arī jaunas tirdzniecības vietas Vidzemē.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā Junge ir izsludinājusi divus iepirkumu konkursus, tostarp par 890 324,63 eiro plāno būvēt konditorejas izstrādājumu ražotni. Savukārt par 111 350 eiro iecerēts iegādāties ļoti mīkstas ciabatta tipa ar augstu ūdens saturu mīklas dalītāju. Investīciju projektus plānots īstenot Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Lauku attīstības programmas 2014.–2020.gadam pasākuma Investīcijas materiālajos aktīvos apakšpasākuma Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē ietvaros.

Konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecībai bija izsludināts arī iepirkuma konkurss, kurā sešu pretendentu vidū uzvarēja Latvijas kompānija Wolf System. Savukārt konkursā par ciabatta tipa mīklas dalītāja iegādi trīs pretendentu vidū uzvarēja kompānija UAB Kartagena.

Jau ziņots, ka Junge, kuram pieder konditorejas izstrādājumu tirdzniecības vietas Junge un Kūku paradīze, pagājušajā gadā finanšu gadā no 2015.gada 1.aprīļa līdz 2016.gada 31.martam, strādāja ar 2,547 miljonu eiro apgrozījumu un 77 287 eiro peļņu.

Junge ir dibināts 2002.gadā un tā pamatdarbības veids ir maizes un konditorejas izstrādājumu ražošana, mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. Kompānijas pamatkapitāls ir 130 508 eiro. Uzņēmums pieder Vācijas kompānijai "Konditorei Junge GmbH &Co" (40%), kā arī Latvijas privātpersonām Kasparam Garlejam (40%) un Aivai Garlejai (20%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Junge nākamgad plāno atvērt jaunu kafejnīcu Rīgā

LETA, 27.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maizes, kūku un citu konditorejas izstrādājumu ražotājs Junge nākamgad plāno atvērt vienu jauna koncepta konditoreju, veikalu Rīgā, pastāstīja uzņēmuma līdzīpašnieks Kaspars Garlejs.

Viņš teica, ka uzņēmumam ir septiņi veikali-kafejnīcas Latvijā un 2017.gada decembrī plānots atvērt vēl vienu Rīgā. Plašāk kompānijas nākamā gada plānus viņš nekomentēja, jo tie vēl tiks precizēti.

Raksturojot kopējo tirgus situāciju Latvijā, Garlejs atzina, ka konkurence konditorejas izstrādājumu tirdzniecībā patlaban ir augsta, bet pirktspējas tendence ir negatīva.

Jau ziņots, ka Junge plāno ieguldīt vairāk nekā vienu miljonu eiro jaunas konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecībā Madonā. Konditorejas izstrādājumu ražotni plānots uzbūvēt līdz 2017.gada 31.oktobrim, lai palielinātu ražošanas jaudas, kā arī pilnveidotu sortimentu. Pēcāk uzņēmums plāno atvērt arī jaunas tirdzniecības vietas Vidzemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Izsniedz 900 tūkstošu eiro finansējumu konditorejas izstrādājumu ražotājam Junge

Lelde Petrāne, 16.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot jaunu sadarbību, DNB banka piešķīrusi finansējumu konditorejas izstrādājumu ražotājam Junge 922 500 eiro apmērā. Šis finansējums tiks izmantots konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecībai, kā arī konditorejas un maizes ražošanas tehnoloģisko iekārtu kompleksa un miltu uzglabāšanas, padeves un svēršanas sistēmu iegādei.

SIA Junge, kam pieder konditorejas izstrādājumu tirdzniecības vietas Junge un Kūku paradīze, ir dibināta 2002. gadā. Tās pamatdarbības veids ir maizes un konditorejas izstrādājumu ražošana, mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. Uzņēmuma akcionāri ir Vācijas kompānija Konditorei Junge GmbH & Co (40 %), Kaspars Garlejs (40 %) un Aiva Garleja (20 %).

«Ņemot vērā nepieciešamo investīciju apmēru, pirms tam tika ieguldīts liels darbs un laiks, gan sagatavojot un izvērtējot projektu, gan veicot sarunas ar banku. Mūsu uzņēmums tika rūpīgi izvērtēts no dažādiem rakursiem, lai izvairītos no iespējamiem finanšu riskiem,» stāsta Kaspars Garlejs, Junge līdzīpašnieks. Viņš atzīst, ka izvērtēti vairāku banku piedāvājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SIA Junge par miljonu eiro vēlas būvēt jaunu ražotni

Žanete Hāka, 09.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA Junge izsludinājis konkursu konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecībai, liecina uzņēmuma paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma paredzamā līgumcena ir viens miljons eiro. Paredzamais līguma izpildes termiņš ir 2017.gada 31.oktobris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maizes, kūku un citu konditorejas izstrādājumu ražotājs Junge pagājušajā finanšu gadā no 2018. gada 1. aprīļa līdz 2019. gada 31. martam strādāja ar 2,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga gandrīz četras reizes – līdz 31 978 eiro. Kompānija aizvadītajā finanšu gadā saražoto produkciju pārdeva Latvijā, Vācijā un Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot vairāk nekā 22 miljonus eiro, Vienības gatvē Ziepniekkalnā, Rīgā atklāts tirdzniecības centrs "Aleja".

T/c "Aleja" ir viens no lielākajiem jaunajiem "Rimi Latvia" tirdzniecības centru projektiem, kura kopējās investīcijas ir vairāk nekā 22 miljoni eiro. Tirdzniecības centrā atrodas arī Rimi Hyper", nodrošinot iespēju saņemt arī "Rimi" e-veikalā veiktos pasūtījumus "Rimi Drive" vai "Saņem veikalā" punktā.

"Rimi hipermārkets tirdzniecības centrā "Aleja" kļūst par ceturto "Rimi" veikalu, kurā ir pieejami pašapkalpošanās skeneri. Jaunais hipermārkets, kas nodrošinās 100 jaunas darba vietas, būvēts saskaņā ar "Rimi" jaunizstrādāto dizaina konceptu - ir uzstādītas vieglāk pamanāmas norādes veikala nodaļās, padarīta plašāka veikala ieejas zona, uzstādītas modernākas pašapkalpošanās kases, pieejami ērtāki un vieglāk vadāmi iepirkumu rati, kā arī izstrādāts jauna koncepta info centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru