Tehnoloģijas

Uzsāks biometrijas datu apstrādes sistēmas izstrādi

Elīna Pankovska, 11.08.2010

Jaunākais izdevums

Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs (IEM IC) ir parakstījis līgumu ar SIA Komerccentrs DATI grupa par biometrijas datu apstrādes sistēmas izstrādi, ieviešanu un tehniskās infrastruktūras piegādi.

SIA Komerccentrs DATI grupa ir konkursa «Biometrijas datu apstrādes sistēmas izstrāde un piegāde» uzvarētājs, kas norisinājās Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta veiktā iepirkuma ietvaros.

Biometrijas datu apstrādes sistēma ir paredzēta lietošanai tiesību aizsardzības iestādēm, identifikācijas dokumentu izdevējiestādēm un citām iesaistītajām iestādēm, lai nodrošinātu efektīvu informācijas apriti gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī, veicinot Latvijas starptautisko saistību izpildi.

Projekta mērķis esot nodrošināt vienotas biometrijas datu apstrādes sistēmas izveidi fizisko personu identitātes noteikšanai un svešas identitātes izmantošanas novēršanai, izsniedzot un pārbaudot personu un tiesības apliecinošus dokumentus.

Savukārt SIA ABC Software nodrošinās ārējo programmatūras saskarņu izstrādi, funkcionālo prasību izmaiņu realizāciju saistītajās informācija sistēmās, kā arī vēsturisko datu migrāciju, bet SIA DPA, kas realizēs biometrijas risinājuma izveidi un piegādi.

Jāatgādina, ka pērn 10.septembrī, projekta ietvaros tika noslēgts līgums ar AS Datorzinību centrs par sistēmas tehniskā projekta izstrādi un tā izpildes autoruzraudzību.

Saskaņā ar noslēgtā izstrādes līguma nosacījumiem, Biometrijas datu apstrādes sistēmu plānots ieviest līdz 2011.gada 1.novembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portālā Latvija.lv iespējams pārbaudīt savus biometrijas datus

Jānis Rancāns, 04.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portālā Latvija.lv no šodienas, 4. decembra, iespējams pārbaudīt un aktualizēt savus biometrijas datus ar jaunā e-pakalpojuma «Mani dati biometrijas datu apstrādes sistēmā» starpniecību.

Jaunais e-pakalpojums izveidots Eiropas Savienības (ES) Reģionālā attīstības fonda projekta «Biometrijas datu apstrādes sistēmas izveide» ietvaros, ko īstenoja Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs. Projekta mērķis ir nodrošināt vienotas biometrijas datu apstrādes sistēmas izveidi fizisko personu identitātes noteikšanai un svešas identitātes izmantošanas novēršanai, izsniedzot un pārbaudot personu un tiesības apliecinošus dokumentus.

Biometrijas datu apstrādes sistēmā (BDAS) tiek uzkrāti personu sejas un pirkstu nospiedumu attēli, kas iegūti personu apliecinošu dokumentu, transportlīdzekļa vadītāja apliecību u.c. dokumentu izsniegšanas procesā. Jaunais e-pakalpojums sniedz iespēju apskatīt sejas digitālo attēlu un uzzināt vai datubāzē iekļauti arī personas pirkstu nospiedumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Japānas uzņēmēji interesējas par Latvijā izstrādātām tehnoloģijām

Gunta Kursiša, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas informācijas tehnoloģiju Demonstrēšanas centrā (Rīgas IT) Demo centru apmeklēja Japānas finanšu, IT un loģistikas nozares uzņēmēji, kas iepazinās ar Latvijā izstrādātiem risinājumiem un kompetencēm.

Japānas uzņēmēji iepazinās ar Tilde valodu tehnoloģiju risinājumiem, Lattelecom Technology mobilo muzeju risinājumu, Exigen Services mobilo risinājumu, izmēģināja DPA biometrijas fiziskās piekļuves kontroles sistēmu, Real Sound Lab skaņas kvalitātes uzlabošanas sistēmu un uzzināja vairāk par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) projektiem un rezultātiem, kā arī uzņēmuma SAF Tehnika risinājumiem. Šobrīd IT Demo centrā savu risinājumu demo versiju vai prezentāciju veidā piedāvā vairāk nekā 15 uzņēmumi, Db.lv stāstīja Rīgas IT Demo centra pārstāve Zane Leite.

Patlaban vēl nav zināms, vai kāds no šiem uzņēmējiem plāno iegādāties un izmantot savam biznesam kādu no Latvijā izstrādātajām tehnoloģijām.

Komentāri

Pievienot komentāru