Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera (AHK) jau 19. reizi ir pasniegusi "Vācijas Uzņēmējdarbības balvu" uzņēmumam, kuram ir īpaši nopelni Vācijas un Baltijas valstu savstarpējo ekonomisko sakaru attīstībā.

Ņemot vērā termina "kibertelpa un tās drošība" lielo nozīmi digitalizācijas laikmetā, šogad balva tika piešķirta uzņēmumam, kas darbojas kiberdrošības jomā.

Šogad balvas pretendentu izvērtēšana, piedaloties augsta līmeņa kiberdrošības jomas speciālistiem no Vācijas, notika pilnībā digitāli. Finālā bija iekļuvuši 9 Baltijas uzņēmumi: "Tilde", "Zabbix", "Corporate Solutions" un "Entangle" no Latvijas, Igauniju pārstāvēja "CybExer Technologies" un "Guardtime", bet Lietuvu - "Nord Security", "NRD Cyber Security" un "Simplex".

Šajā konkurencē pirmo vietu un galveno balvu ieguva drošības risinājumu uzņēmums "Nord Security" no Lietuvas, kura galvenais produkts NordVPN ir radīts datu drošībai gan tiešsaistes, gan bezsaistes režīmos.

Otro vietu Baltijas konkurencē ieņēma Latvijas uzņēmums "Entangle", kas ir izstrādājis un attīsta drošu komunikācijas sistēmu šifrētu ziņojumu apmaiņai – ziņojumu pārsūtīšanā tiek pielietota šifrēšanas tehnika, kas ir matemātiski pierādīta kā neuzlaužama, tādējādi dodot "Entangle" lietotājiem iespēju droši pārsūtīt konfidenciālus un stratēģiskus ziņojumus, kurus drošības apsvērumu dēļ nav iespējams pārsūtīt ar viedtālruņiem, saziņas aplikācijām un e-pastu.

Trešajā vietā arī iekļūstot Latvijas uzņēmumam "Zabbix". Zabbix ir atvērtā pirmkoda programmatūra, kas ir paredzēta IT infrastruktūras resursu veiktspējas un pieejamības uzraudzībai un izsekošanai. Programmatūru plaši pielieto visā pasaulē un Latvijā dažādās nozarēs – finanšu un bankas, mazumtirdzniecības, izglītības, valsts un pašvaldību, kā arī organizāciju IT infrastruktūras monitorēšanai.

"Koronvīrusa pandēmija cilvēci ir piespiedusi strādāt attālināti, liekot piemēroties jaunajai digitālajai realitātei. Inovatīvas digitālās komunikācijas tehnoloģijas ir ieviestas visās jomās: skolās, uzņēmumos un valsts pārvaldē. Kiberdrošība un aizsardzība pret arvien pieaugošajiem draudiem digitālajā pasaulē tādējādi iegūst arvien lielāku nozīmi. Kiberdrošības apakšnozaru izprašana, sākot no ielaušanās atklāšanas un novēršanas, mākoņdrošības, ievainojamības pārvaldības, krāpšanas novēršanas un citas, var būt biedējoša un sarežģīta. Vācijas Uzņēmējdarbības balvas mērķis ir noteikt labākos digitālos risinājumus, kas radīti Baltijas valstīs, un balvas ieguvējiem radīt sadarbības iespēju ar Vācijas uzņēmumiem un nozares ekspertiem," teic Florians Šrēders, Vācijas- Baltijas Tirdzniecības kameras vadītājs.

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera (AHK) katru gadu pasniedz Vācijas Uzņēmējdarbības balvu inovatīviem uzņēmumiem Latvijā, kā arī Igaunijā un Lietuvā. Apbalvoti tiek vietējie uzņēmumi, kuri īpašu uzmanību veltījuši savu produktu kvalitātei, dizainam, kā arī ražošanas procesiem un eksportam. Atzinīgi tiek novērtēta arī sadarbība ar partneriem Vācijā.

Iepriekšējos gados balvu saņēmuši: 2019. gadā "Mobilly TX" kā gada labākais Fintech Latvijā, 2018. gadā "Alina" kā gada jaunuzņēmums Latvijā un 2017. gadā AS "UPB" par veiksmīgu Industrija 4.0 jaunās paaudzes tehnoloģiju ieviešanu Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru