Finanses

Vācu investori negaidīti optimistiski

Žanete Hāka, 19.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas investoru noskaņojums negaidīti pieaudzis līdz augstākajam līmenim pēdējo trīs gadu laikā, signalizējot, ka Eiropas lielākā ekonomika atgriežas uz izaugsmes ceļa, raksta Bloomberg.

ZEW indekss, kurš atspoguļo investoru un analītiķu gaidas un tiek veikts, lai prognozētu ekonomikas attīstību sešus mēnešus uz priekšu, martā ir audzis līdz 48,5 punktiem, salīdzinot ar 48,2 punktiem februārī, kas ir augstākais rādītājs kopš 2010. gada aprīļa. Savukārt ZEW indekss, kas atspoguļo pašreizējo noskaņojumu, martā pieaudzis līdz 13,6 punktiem (februārī tas bija 5,2 punkti).

Vācijas centrālā banka prognozē, ka ekonomika šajā ceturksnī piedzīvos izaugsmi, pretstatā 0,6% kritumam pērnā gada nogalē. Kopumā šajā gadā Vācijas ekonomikas izaugsme tiek prognozēta 0,4% apmērā, pretstatā ECB prognozētajam 0,5% eirozonas ekonomikas kritumam.

Tiesa gan, pastāv bažas, ka situācija Kiprā un Itālijā atkal varētu veicināt noskaņojuma pasliktināšanos, uzskata eksperti. «Mums ir aizdomas, ka nākamajos mēnešos atkal noskaņojums kritīsies, un, kamēr Vācija varētu pārspēt pārējās eirozonas izaugsmi, spēcīga ekonomikas atveseļošanās būtu pārāk daudz gaidīts,» saka Capital Economics eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru