Finanses

Valdis Voins: sportam jāpiesaista azartspēļu nauda

Andrejs Vaivars, 26.07.2013

Jaunākais izdevums

«Mums ir jādomā par iespēju piesaistīt naudu no azartspēlēm,» tā intervijā laikraksta Dienas bizness pielikumam B Kods saka Latvijas Basketbola savienības vadītājs, bijušais Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins.

Viņš norāda, ka Latvija ir viena no retajām valstīm, kur nedrīkst reklamēt azartspēles. «Maltā, Latvijā un, iespējams, arī Polijā ir šāda veida aizliegums – citur nav. Jāņem vērā, ka totalizatori galvenokārt ir vērsti uz sporta sacensībām. Mēs esam izdzīvojuši visus totalizatorus ārpus valsts: reģistrējušies tie ir citur, bet reāli te darbojas,» saka V. Voins, liekot saprast, ka, atrisinot šo jautājumu būtu iespējams atvieglot dažādu sporta klubu un komandu eksistenci no finasiālā aspekta.

V. Voins intervijā arī aicina noteikt sportistu algām samazināto iedzīvotāju ienākuma nodokli līdz 15%. «Visi nav gatavi maksāt IIN pilnā apmērā, un tad sākas dažādas shēmas, nosakot, ka sportists saņem autoratlīdzību, ka algu viņš saņem Kiprā un tamlīdzīgi. Klubi skaidri pasaka – ja sportistiem būtu 15% IIN, viņi būtu gatavi slēgt legālus darba līgumus. Bet tas ir nākotnes jautājums. Mēs aizejam uz arēnu un gribam redzēt, kā mūsu klubi uzvar, bet bez kvaltatīviem spēlētājiem, kuru nolīgšana prasa lielus līdzekļus, to izdarīt nevar – tas ir jāsaprot. Varam jau šajā sakara parunāt arī par hokeju. Var salīdzināt, kāds budžets ir Rīgas Dinamo, un kāds tas ir krieviem, kuri kaut ko rok vai pumpē,» tā V. Voins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ainars Bagatskis nepaliks pie Latvijas basketbola izlasi stūres, līdz ar to valstsvienību 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā vadīs kāds cits speciālists, piektdien preses konferencē pavēstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Papildināts viss teksts

Jau ziņots, ka Latvijas izlase basketbolā pagājušajā nedēļā Bagatska vadībā ar piekto vietu Stambulā noslēdza dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas ir komandas labākais rezultāts kopš neatkarības atgūšanas.

Bagatskim pēc Eiropas čempionāta noslēdzās līgums par izlases trenēšanu, taču vienošanās netiks pagarināta.

Kā norādīja Voins, 27.septembrī notiks LBS valdes ārkārtas sēde, kurā tiks spriests par izlases jauno galveno treneri.

«Mēģināsim atrast jaunu galveno treneri, izvēloties starp vairākiem kandidātiem,» žurnālistiem sacīja LBS vadītājs.

Voins atklāja, ka LBS valde izlases startu nesenajā Eiropas čempionātā novērtējusi kā «ļoti labu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piedaloties operatīvo dienestu un uzņēmuma pārstāvjiem, uzņēmuma SIA Riga fertilizer terminal teritorijā norisinājās vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības mācības.

Mācību mērķis - pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus, kas noteikti uzņēmuma civilās aizsardzības plānā, ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā, kā arī pārbaudīt iesaistīto institūciju un uzņēmuma sadarbību, izvērtēt amatpersonu spēju novērtēt situāciju un pieņemt lēmumus.

“Mācības, kurās tiek simulēti un modelēti dažāda tipa negadījumi gan ostas akvatorijā, gan uz sauszemes, piemēram, ostas termināļos, Rīgas brīvostā sadarbībā ar operatīvajiem dienestiem tiek organizētas regulāri. Tikai tā mēs realitātei maksimāli pietuvinātos apstākļos varam pārbaudīt operatīvo dienestu – VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts un Pašvaldības policijas, Ostas policijas, Valsts vides dienesta un citu dienestu gatavību sadarboties un mobilizēties avārijas seku novēršanā un likvidēšanā. Mērķis mums visiem ir viens – celt iesaistīto dienestu sadarbības kapacitāti un garantēt ostas, piegulošo teritoriju un visas Rīgas iedzīvotāju drošību,” uzsver Ostas policijas priekšnieks, ģenerālis Valdis Voins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas brīvosta rosina ierobežot uzņēmumus, kas rada smakas

Gunta Kursiša, 20.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Netālu no ostas esošo rajonu iedzīvotājiem sūdzoties par neciešamām naftas produktu smakām, kas nāk no ostas, Rīgas brīvosta piedāvā ierobežot ostā darbojošos uzņēmumus.

Pašlaik normatīvajos aktos nav noteikti vienreizēji pieļaujamie gaisa piesārņojuma limiti vielām vai vielu maisījumiem, kuras rada smakas ostai piegulošos dzīvojamos rajonos, skaidro Rīgas brīvostas pāstāvji. Tādēļ tiek rosināts izstrādāt priekšlikumus izmaiņām normatīvajos aktos, kur šādas pieļaujamā piesārņojuma normas tiktu iestrādātas.

«Tas dotu iespēju apturēt darbību vai sodīt jebkuru uzņēmumu, ja tā saimnieciskās darbības rezultātā arī īslaicīgi tiek pārsniegti noteiktie pieļaujamie normatīvi, izraisot nepatīkamas smakas un pazeminot dzīves kvalitāti ostai pieguļošajos dzīvojamajos rajonos,» norādījuši ostas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības emocionālā sagaidīšana

Dienas Bizness, 27.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas vakarā ar reisu no Prāgas mājās atgriezās Latvijas sieviešu basketbola valstvienība, kas izcīnījusi 6. vietu Eiropas čempionātā un nopelnījusi pirmo reizi vēsturē Latvijai iespēju startēt Pasaules čempionātā, kas norisināsies 2018. gadā Spānijā.

Latvijas basketbolistes lidostā sagaidīja ģimene, līdzjutēji, kā arī Latvijas Basketbola savienība un tās prezidents Valdis Voins. Spēlētājas tika sagaidītas ar orķestri un ovācijām, kā arī, saņēma ziedus un dāvanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

LBS valde: Apdraudēta Eiropas sieviešu čempionāta norise

Lelde Petrāne, 09.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde izskatījusi jūnijā Rīgā paredzētā 2019. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta sagatavošanas gaitu un brīdina par riskiem.

Ņemot vērā Nacionālās sporta padomes (NSP) 28. marta sēdes lēmumu nepiešķirt līdzekļus Eiropas sieviešu basketbola čempionāta rīkošanai, kā arī Rīgas domes lēmumu sacensību rīkošanu līdzfinansēt tikai 25% apmērā no tāmē paredzētās summas, valde rosina sasaukt LBS padomes ārkārtas sēdi šī jautājuma izskatīšanai, kā arī informēt Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) par apdraudējumiem čempionāta norisei Latvijā.

2017. gadā LBS likumā noteiktajā kārtībā Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) un NSP pieteica ieceri rīkot 2019. gada Eiropas sieviešu čempionātu basketbolā, kas vienlaikus ir nozīmīgs posms cīņā par ceļazīmēm uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Provizoriskajā tāmē bija paredzēts valsts līdzfinansējums 600 000 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Gunta Baško kļūst par sieviešu valstsvienības ģenerālmenedžeri

Lelde Petrāne, 17.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilggadējā Latvijas sieviešu valstsvienības spēlētāja un kapteine Gunta Baško nolēmusi beigt 23 gadus ilgās profesionālas basketbolistes gaitas un pieņēmusi izaicinājumu kļūt par Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeri, informē Latvijas Basketbola savienība.

G. Baško komentē: «Lēmums beigt spēlētājas karjeru bija rūpīgi pārdomāts visas sezonas garumā. Par sevi lika manīt savainojumi, kā arī vēlos vairāk laika pavadīt ar saviem mīļajiem. Dzīvē sākas cits posms ar jauniem izaicinājumiem. Iespēja palīdzēt valstsvienībai jaunā statusā man ir liels izaicinājums un pagodinājums, un ceru, ka mana līdzšinējā pieredze un devums Latvijas basketbolam būs noderīgs mūsu komandai arī turpmāk.

Basketbols, jo īpaši spēlēšana valstsvienībā, ir kļuvis par daļu no manas sirds un dvēseles. Šajā ziņā nekas nemainīsies un arī turpmāk atbalstīšu sieviešu basketbolu un izlases komandu.

Jaunajā amatā par savu pirmo uzdevumu uzskatu izveidot labu komunikāciju un sadarbību ar spēlētājām, treneriem, atbalstītājiem, mediju pārstāvjiem un līdzjutējiem. Mūs visus vieno mīlestība uz basketbolu un lieli mērķi, tāpēc kopīga valoda būs divtik svarīga!

Komentāri

Pievienot komentāru