Ražošana

Varēs pieteikties atbalstam par zvejošanas pārtraukšanu

Žanete Hāka, 27.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauku atbalsta dienestā (LAD) no 25.jūnija tiks pieņemti projektu iesniegumi atbalsta saņemšanai zivsaimniecībā Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam pasākumā Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana.

Kā informēja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji, pasākuma mērķis ir Latvijas zvejas flotes kapacitātes sabalansēšana ar pieejamiem zivju resursiem, zvejas kuģus sadalot (tai skaitā, sagriežot metāllūžņos) vai nododot izmantošanai citiem mērķiem, kas nav saistīti ar zvejniecību.

Atbalsta pretendenti var būt zvejas kuģu īpašnieki, kuriem ir spēkā esoša speciālā atļauja komercdarbībai zvejniecībā un kuru kuģi zvejo Baltijas jūras (arī Rīgas jūras līča) piekrastē vai aiz piekrastes ūdeņiem un ir iekļauti ZM zvejas kuģu sarakstā.

Kopējais pieejamais publiskais finansējums ir 218,6 tūkstoši latu, ņemot vērā šādu zvejas kuģu skaita un bruto tilpības atlikumu: viens tīklu zvejas kuģis vairāk nekā 24 metri, kopējā kuģu bruto tilpība: 366,76 GT.

Komentāri

Pievienot komentāru