Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Optimizējot dabasgāzes transportēšanas izmaksas, Eiropas gāzes pārvades sistēma spētu ietaupīt līdz pat 600 miljoniem eiro gadā

To DB uzsver SIA Route4Gas valdes loceklis Aleksejs Miļejevs.

Viņa dibinātais jaunuzņēmums Eiropas dabasgāzes tirgus dalībniekiem piedāvā īpašu lietotni, ar kuras palīdzību iespējams samazināt dabasgāzes pārvades izmaksas, virtuāli savienojot tuvāko gāzes patērētāju un piegādātāju.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Route4Gas aprēķini liecina, ka, izmantojot lietotnes pirmo versiju, Eiropas pārvades sistēma varētu ietaupīt 200 miljonus eiro gadā, savukārt, lietojumprogrammu pilnveidojot un piesaistot arvien lielāku klientu skaitu, nākotnē šis ietaupījums varētu sasniegt pat 600 miljonus eiro gadā. «Atsevišķiem klientiem tas nozīmētu desmitiem miljonu eiro ieguvumu, citiem – tūkstošu ietaupījumu – atkarībā no uzņēmuma lieluma,» apgalvo A. Miļejevs.

Route4Gas izstrādātās platformas mērķis ir palīdzēt Eiropas gāzes tirgus dalībniekiem atrast jaunus sadarbības partnerus un izdevīgākas transportēšanas iespējas, kuras nepieciešamības gadījumā iespējams arī pilnībā aizstāt ar mijmaiņas darījumiem. «Regulāri apkopojam, analizējam un atjauninām informāciju par gāzes plūsmām Eiropā, kā rezultātā spējam klientam sniegt konkrētas norādes, kādā veidā tas var optimizēt savas gāzes piegādes. Lai to izdarītu, nepieciešams lejuplādēt Route4Gas lietotni, kurā anonīmi iespējams ievadīt informāciju par plānoto transportēšanu. Tajā uzņēmējs norāda, kādā virzienā un apjomā vēlas transportēt gāzi, bet pēc tam mēs viņam palīdzam atrast tuvāko sadarbības partneri vai partneru ķēdi, mēģinot maksimāli optimizēt gāzes transportēšanu,» skaidro A. Miļejevs, uzsverot, ka pieprasījumā iespējams iekļaut arī dažādus limitus un citas specifiskas lietas. «Nereti klientam varam piedāvāt mijmaiņas darījumu jeb gāzes apmaiņu ar kādu citu uzņēmēju, kuram šis resurss jau pieejams tajā teritorijā, uz kuru to nepieciešams transportēt. Mūsu platformā uzņēmēji tikai tiek savesti kopā, visu pārējo komunikāciju viņi vada paši, bez mūsu starpniecības, vienojoties par ērtākajiem un pieņemamākajiem sadarbības nosacījumiem,» skaidro Route4Gas dibinātājs, piebilstot, ka izmaksu efektivitāte ir nozīmīgs aspekts ikvienam tirgus dalībniekam.

Ideja par šāda pakalpojuma nepieciešamību A. Miļejevam radās 2016. gada beigās. «2017. gada sākumā veiksmīgi atradu sadarbības partnerus, kuri palīdzēja visu procesu arī finansēt. Šobrīd Route4Gas darbojas vairākās Eiropas valstīs – Latvijā, Vācijā, Šveicē, Holandē un citās. Ja skaitām arī tos darbiniekus, kuri uzņēmumā strādā kā ārpakalpojuma sniedzēji, kopumā visā Eiropā mums ir aptuveni 25 līdz 30 darbinieki no desmit dažādām valstīm,» pauž A. Miļejevs, skaidrojot, ka iepriekš šādu pakalpojumu Eiropā piedāvāt nemaz nebija iespējams, jo informācija par gāzes kustību nebija publiski pieejama.

Visu rakstu Varētu ietaupīt miljonus lasiet 10. janvāra laikrakstā Dienas Bizness. Lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru