Foto: SXC

Vecmodīgie biznesa paradumi, kurus vērts atcerēties 

Mūsdienu biznesa vide ir  pārņemta ar vēlmi pēc jaunā, inovatīvā. Šī degsme ir sekmējusu dažādus tehnoloģiju, organizatoriskos un sociālos uzlabojumus. Ražotnes ir kļuvušas drošākas, hibrīdauto ir lētāki, nepārtrauktu savstarpējo komunikāciju, pateicoties elektroniskajam pastam un viedtālruņiem, uzskatām par normu. Progress ir apsveicams, un uzņēmējdarbības vide ir krietni pārāka par to, kāda tā bija pirms 50 - 60 gadiem. Bet, vai ir kas tāds, ko no 20. gadsimta vidus mums tomēr vajadzētu paturēt? Harvard Business Review autors Džons Kolmans ir izveidojis sarakstu ar «vecās skolas» paradumiem, kurus būtu vērts atcerēties un atkal iekļaut savā ikdienā. Grāmatu lasīšana un rokraksta attīstīšana, veicot piezīmes ar roku, ir daži no tiem. Lūk, vēl pieci ieteikumi, kuri nebalstās nostaļģijā, bet gudros apsvērumos. 1. Laba ģērbšanās Lai arī mūs sajūsmina pagājušo gadu desmitu mode - rūpīgie piegriezumi, pārdomātā apģērba izvēle, mūsdienu biznesa kultūra (kā uzsver HBR raksta autors, īpaši ASV) ir kļuvusi neiedomājami ikdienišķa. Par spīti tam, pētījumi vēl aizvien apliecina, ka labi ģērbts cilvēks tiek saistīts ar profesionālajiem panākumiem un veiksmi. Atsākt domāt par ārējo veidolu gan nenozīmētu ceļošanu laikā un atgriešanos pie bezierunu trīsdaļīgajiem uzvalkiem, tomēr vismaz reizi pa reizei uzmanīgāka izturēšanās pret savu ārējo veidolu karjerai nāks tikai par labu. 2. Netraucēta tikšanās Daudzas tikšanās un sapulces, pat individuālas sarunas ir pārvērtušās par viedtālruņu atgādinājumu un zvanu biežuma un skaļuma sacensību. Nesenā pētījumā puse dalībnieku atzinušies, ka pārbauda savu telefonu tikšanās laikā. Atteikšanās no tehnoloģiju lietošanas sanāksmju laikā cels to produktivitāti, spēju koncentrēties. Telefona izslēgšana apliecina cieņu runātājam, kā arī var saīsināt sapulces ilgumu - lai negarlaikotos, pie slēdziena būs jānonāk ātrāk. 3. Garākas pusdienas Modernais dažu minūšu pusdienu pārtraukums ir ļoti neveselīgs paradums. Nereti cilvēki vienkārši uzkož to, kas pagadās, nemaz neatejot no sava darba galda vai aizraujas ar ātrās apkalpošanas vietu piedāvājumu. Ir dienas, kurās šāds ritms patiesi var šķist labākais risinājums, taču ik pa laikam garāki vaļas brīži un kvalitatīva maltīte ir tas, kas nepieciešams. Viena vai pāris reizes nedēļā ne tikai veicinās veselību un produktivitāti, bet arī var nostiprināt saikni ar kolēģiem, ja pusdienojat kopā. 4. Punktualitāte Ir kļuvis pārāk viegli nokavēt. Kad sarunājam tikšanos, bieži domājam, ka ierasties vēlāk ir normāli, kamēr vien varam pārējos brīdināt ar e-pastu vai īsziņu. Nenoliedzami, šie komunikācijas rīki lieti noder gadījumos, kad kavēšanās nav novēršama. Pirms sešdesmit gadiem, turēt savu vārdu un būt precīzam, bija svarīgi, jo nebija tehnoloģijas, kas ļautu norunāto ātri pārkārtot. Tomēr arī šobrīd punktualitātei ir priekšrocības - tā liecina par uzticamību, izrāda cieņu pret pārējiem, mudina koncentrēties un neizniekot laiku. Kāds pētījums atklājis, ka darbinieku kavēšanās Apvienotās Karalistes ekonomikai izmaksā 9 miljardus mārciņu gadā. «Vecās skolas» precizitāte atmaksājas. 5. Īsts atvaļinājums Neraugoties uz to, cik daudz ir rakstīts par atvaļinājuma pozitīvo ietekmi, daudzi šos padomus neņem vērā. Arvien grūtāk kļūst atrasties «ārpus zonas», pilnībā atteikties no darba e-pasta pārbaudīšanas un atbildēšanas un telefona zvaniem arī brīvdienās. 50. gados, pametot ofisu un dodoties ceļojumā ar kuģi, uzturēt sakarus bija patiesi sarežģīti. Iztēlošanās, ka esat aizceļojis atpakaļ laikā var palīdzēt tiem, kuriem patiešām nepieciešama īsta atpūta.

Dienas Bizness, 2013. gada 17. aprīlis plkst. 9:49
Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2013. gada 09. aprīlis plkst. 12:43

Neviļus izteikti negatīvi komentāri vai pesimisms reizēm ne tikai sabojā noskaņojumu, bet...

2013. gada 08. aprīlis plkst. 17:00

Vēl pirms dažiem gadiem organizācijas aktīvi mērīja darbinieku apmierinātības līmeni dažādos...

2013. gada 06. marts plkst. 10:59

Gandrīz katrs ir piedzīvojis brīdi, kad, aizstāvot savu ideju vai projektu, zūd...

2013. gada 01. marts plkst. 11:03

Šobrīd vadītājus nereti raksturo zibenīga traukšanās cauri darba telpām, skrienot...

Nepalaid garām

SIA Rešetilovs aizvirzās no krīzes, ko uzņēmums savā 28 gadu pastāvēšanas laikā...

Nepilniem 40 000 mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem var nākties domāt par savu nākotni,...

Šefpavārs Maksims Cekots, atverot restorānu Max Cekot Kitchen Rīgā, Torņkalnā, kurā piedāvā...

Lai gan konkurence elektronikas mūzikas instrumentu ražošanas segmentā ik gadu saasinās, SIA...

Investējot 15 miljonus eiro, Salienā, Babītes novada Piņķos uzsākta King's College Britu...

No šīs sadaļas
2013. gada 17. aprīlis plkst. 9:43

Sākot un attīstot biznesu ārpus Latvijas, nepieciešams padomāt, kā to darīt ar...

2013. gada 16. aprīlis plkst. 11:55

Gandrīz puse (42%) Latvijas iedzīvotāju stresa dēļ darba vietā izjūt diskomfortu. Lielākajai...

2013. gada 15. aprīlis plkst. 15:41

Arī tad, ja jums ir lieliskas idejas,  tās var palikt nepamanītas, ja...

2013. gada 15. aprīlis plkst. 14:25

Kā paredz likums Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, 2013.gadā pirmdiena, 6.maijs...

2013. gada 15. aprīlis plkst. 13:44

Līdz ar profesionālo skolu modernizāciju varētu uzlaboties vidējā līmeņa speciālistu sagatavošana...

2013. gada 12. aprīlis plkst. 17:47

Vairākos sporta veidos komandas darbs patiešām ir izšķirošs, bet vai tas tā...

2013. gada 12. aprīlis plkst. 10:35

Parādu krīzes nomocītajā Grieķijā bezdarba līmenis janvāri sasniedzis 27,2%. Gada griezumā bezdarba...

2013. gada 11. aprīlis plkst. 17:37

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī marta beigās bija 10,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju...

2013. gada 11. aprīlis plkst. 13:58

Līdz ar siltās sezonas darbu aktualizēšanos darba devēji piedāvā jaunas papildus vakances...

2013. gada 11. aprīlis plkst. 13:41

2012. gadā Latvijā bijušas ceturtās mazākās darbaspēka izmaksas 27 Eiropas Savienības (ES)...