Investors

Vegānu pārtikas ražotāja Beyond Meat vērtība var sasniegt miljardu

Žanete Hāka, 23.04.2019

Jaunākais izdevums

ASV vegānu pārtikas ražotājs Beyond Meat plāno piesaistīt finansējumu, emitējot akcijas, un tā rezultātā uzņēmuma novērtējums varētu sasniegt miljardu dolāru, tādējādi kļūstot par tā dēvēto “vienradzi”, raksta BBC.

Kompānija plāno piedāvāt 8,75 miljonus akciju cenu diapazonā no 19 līdz 21 dolāram. Ja cena sasniegs diapazona augšējo robežu, tad uzņēmuma vērtība būs 1,2 miljardi dolāru.

Beyond Meat pārstāvji paziņojuši, ka vēlas aktīvāk strādāt augošajā vegānu tirgū un cer palielināt izpētes un attīstības aktivitātes, kā arī paplašināt ražošanu. Uzņēmums ar akciju tirdzniecību plāno piesaistīt aptuveni 175 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēdz teikt, ka pēc kara visi ir gudri. Tad nu, noslēdzoties kādiem zīmīgiem apaļiem atskaites periodiem, var atskatīties, kādiem aktīviem cenas pieauguma ziņā klājies vislabāk.

Kopumā 2019. gadā, neskatoties uz dažādiem ģeopolitiskajiem riskiem, cena strauji palielinājās ļoti daudziem finanšu aktīviem. Finanšu ziņu virsrakstos pārsvarā gozējas ASV akciju rekordi, lai gan daži no pašiem lielākajiem uzvarētājiem nākuši no tādām vietām, kur cenu pieaugumu tiem paredzēt bijis visai grūti un riskanti.

Krievija un GrieķijaViens no šādiem tirgiem ir, piemēram, Krievijas akcijas. To cena ASV dolāru izteiksmē 2019. gadā palēcās par veseliem 40% (Krievijas akciju RTS indeksa vērtība). Tik straujam kāpumam netraucēja ne Rietumvalstu rosīšanās sankciju frontē, ne Krievijas protesti.Pēdējos gados daudz kas mainījies nav, un šīs valsts ekonomikas nākotne ir atkarīga no notikumiem naftas tirgū. Ziemeļjūras jēlnaftas Brent vērtība 2019. gadā bijusi visai stabila, un pašās gada beigās tā pat piedzīvoja visai strauju kāpumu. Tiesa gan, šobrīd straujāku naftas cenas kāpumu daudzi izejvielu eksperti savās prognožu kristāla bumbās nesaskata (īstermiņā paredzēt tendences naftas tirgū gan ir faktiski neiespējami).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrais ēdinātājs KFC izmēģinās «vistas nagetus», kas gatavoti uz augu bāzes. Uzņēmums cenšas sekot arvien augošajai tendencei pārtikai izvēlēties gaļas aizvietotājus, ziņo BBC.

KFC apvienojis spēkus ar vegānu pārtikas ražotāju Beyond Meat, lai klientiem piedāvātu «nagetus» un «spārniņus» bez gaļas. Šis gan pagaidām būs izmēģinājuma solis - produktu testēšana tiks veikta ierobežotā apjomā un tikai ASV.

KFC ir viena no daudzajām ātrās ēdināšanas ķēdēm, kas eksperimentē ar bezgaļas pārtiku. Tā, piemēram, Burger King šogad pavēstīja, ka ievieš burgerus ar gaļas aizstājēju, bet Subway testēs uz augu bāzes darinātas kotletes.

KFC produkts Beyond Fried Chicken (tulkojumā - Vairāk nekā cepts cālis) tiks piedāvāta vienā restorānā Atlantā 27. augustā.

KFC izskatīs klientu atsauksmes, lai izlemtu, vai šo piedāvājumu vērst plašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā gadā riska investori ieguldījuši ievērojamas summas jaunuzņēmumos, kas meklē gaļas aizstājējproduktus, liecina Londonas uzņēmuma “Farm Animal Investment Risk & Return” pētījums.

Šajā gadā vairāk nekā 20 šīs Jomas jaunuzņēmumi piesaistījuši aptuveni 1,4 miljardus ASV dolāru. Uz augu bāzes ražotās gaļas un piena alternatīvu ražošanas uzņēmumu piesaistītās investīcijas sasniegušas 1,1 miljardu dolāru, salīdzinot ar 457 miljoniem dolāru 2019.gadā, savukārt uzņēmumi, kas audzē gaļu no šūnām, piesaistījuši trīs reizes lielāku apjomu nekā pagājušajā gadā - 290 miljonus dolāru, salīdzinot ar 75 miljoniem dolāru pērn.

Riska investori cer uz līdzīgiem panākumiem kā kompānijai “Beyond Meat Inc”, kuras akcijas cena kopš IPO 2019.gada maijā pieaugusi par aptuveni 400%.

Saskaņā ar “Nielsen” datiem, pieprasījums pēc mākslīgās gaļas, kas balstīta uz augu bāzes, šogad audzis par 264%. “Farm Animal Investment Risk & Return” eksperti prognozē, ka līdz 2025.gadam šo produktu tirgus sasniegs 17,9 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru