Finanses

Veiktas izmaiņas Nordea Bank Finland Plc Nasdaq Riga biedra statusā

Žanete Hāka, 30.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 2017. gada 2. janvāri Nordea Bank AB (publ) pārņems Nordea Bank Finland Plc biržas biedra statusu sakarā ar apvienošanos, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Turpmāk Nordea Bank AB (publ) pārņems visas Nordea Bank Finland Plc tiesības un pienākumus. Biedra identifikācijas kods NRD paliks nemainīgs.

Izmaiņas tirdzniecības sistēmās stāsies spēkā pirmdien, 2017. gada 2. janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas banka Eesti Krediidipank iekļauta ASV sankciju sarakstā, un ņemot vērā, ka Latvijā strādā tās filiāle, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) komunicē ar Igaunijas uzraugiem, informē FKTK Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Upleja.

Notikušais ir vērtējams kā sektorāla jeb mērķa sankcija, proti, bankas iekļaušana šajā ASV sankciju sarakstā nozīmē, ka tiek ierobežota tās pieeja ASV finanšu tirgiem. Latvijas komercbankas tuvākajā laikā saņems informāciju no FKTK par turpmākajiem soļiem.

« Mums ar nožēlu jākonstatē, ka Igaunijā reģistrēta kredīitiestāde, kurai ir atļauja darboties Latvijā ar filiāles starpniecību, ir iekļauta šādā sankciju sarakstā.

Te ir nopietns darbs veicams Igaunijas kolēģiem sava tirgus uzraudzībā. Mēs patlaban esam saziņā ar viņiem,» piebilst I. Upleja.

Bankas pārstāvji skaidro, ka ASV sankcijas neattiecas ne uz klientu kontiem, ne ikdienas darbībām, un Krediidipank neplāno emitēt obligācijas, kuras plānots pārdot ASV investoriem. Pēc bankas preses sekretāra Allana Sona teiktā, sankcijas attiecas uz bankas stratēģisko akcionāru – Krievijas banku BM Bank, kurai pieder 59% Igaunijas bankas akciju. Aptuveni 10% bankas akciju pieder Nordea Bank Finland Plc, 10% - Luksemburgas kompānijai Saratoga Finance SPF, 10% - Virdžīnu salās reģistrētajam East European Capital Investment, 5% - Austrijas Raiffeisen Bank Investment, bet 5% - Igaunijas Radio Elektroniks OU.

Komentāri

Pievienot komentāru