Jaunākais izdevums

"Riga Kayaking" komanda cer, ka ar laiku šī platforma atpūtas ūdens transporta cienītājiem būs tikpat zināma kā "Bolt" un "Uber", lai pārvietotos pilsētā.

"Riga Kayaking" piedāvā platformu "rigakayaking.com", kas apvieno laivu īpašniekus un piedāvā maršrutus, pa kuriem bez gida rīdzinieki un tūristi var iepazīt Rīgu, izmantojot laivas. "Esam radījuši platformu, kur katrs, kurš vien vēlas, Rīgā var ātri tikt pie laivas, izvēlēties maršrutu, kas sakārtoti pēc grūtības pakāpes un garuma, un uzreiz doties izbraucienā. Mūsu misija ir noņemt visus ierobežojumus, lai nokļūtu līdz laivai - neziņu par cenu, maršrutu, drošības jautājumiem, lai kļūtu par ūdens atpūtas transporta "Bolt" vai "Uber"," stāsta "Riga Kayaking" līdzdibinātājs Matijs Babris, kurš šo ideju attīsta kopā ar Andru Martu Babri un Emīlu Krauci.

Šobrīd "Riga Kayaking" jau darbojas un iespējams rezervēt laivu kādā no astoņiem maršrutiem. Pagaidām ātrākais laiks, kad laivu iespējams pieteikt, ir viena stunda iepriekš, bet, ja rezervāciju veic vēlu vakarā - tikai no rīta.

Pašlaik laivas tiek izsniegtas vienā punktā un visi maršruti arī sākas un beidzas Balasta dambī. Nākamās vasaras plānos ir kombinēt vairākus maršrutus, bet ar laiku iecerēs šo pakalpojumu piedāvāt citās pilsētās ārzemēs, kur cilvēki, kam patīk braukt ar laivām, zinātu, ka ir viena mobilā lietotne, kur atrast šādas brīvā laika pavadīšanas iespējas - līdzīgi kā cilvēki jau ir pieraduši, ka teju jebkur var izsaukt auto, izmantojot kopbraukšanas platformas.

Organizējot grupu laivu braucienus, biedrības "Movement Spontaneous" komandai jau ir sadarbība ar laivu nomas un tirdzniecības uzņēmumu "laivinieks.lv", kas bija atsaucīgs sadarboties arī šajā projektā. M. Babris atzīst, ka pagaidām, kamēr pakalpojums ir ne pārāk plaši izmantots, nav racionāli pieņemt darbā atsevišķus darbiniekus, kuri izsniegtu laivas, tāpēc komanda paši daudz iesaistās ikdienas darbībās. Tāpēc ar laiku plānots procesu maksimāli automatizēt. "Augšana ir grūta, bet mums ir skaidrs plāns - gribam attīstīties plašāk," saka M. Babris.

Komanda darbojas biedrībā "Movement Spontaneous", kas organizē jauniešiem pieejamus pasākumus dabā, no kā daudzi bija laivu braucieni. Līdz ar ārkārtas situācijas iestāšanos pasākumu organizēšana vairs nebija iespējama, jo grupu pasākumi bija aizliegti. Viņi aizdomājās, ka maršruti ir izstrādāti un laivu īre arī ir pieejama - kāpēc gan cilvēki nevarētu doties izbraucienos ar laivām individuāli? Sākumā bija doma par to, kā dot iespēju cilvēkiem individuāli doties dabā, bet jau bija pieejami dažādi pārgājienu maršruti. Viņi saprata, ka uz ūdens lieliski var īstenot sociālo distancēšanos un laivošanas maršruti būtu interesanta alternatīva. Komanda pamanīja informāciju par sporta tehnoloģiju hakatonu "SportHack 2020 Latvija" un nolēma piedalīties. "Ideja un komanda mums jau bija. Pieteicāmies mentoru dēļ. Konsultācijas ar ekspertiem bija biežas - 48 stundu laikā sešas reizes prezentējām savu ideju dažādiem mentoriem," teic E. Kraucis.

Viņi sāka ar idejas skici un ik pa astoņām stundām virtuāli tikās ar kādu no mentoriem un vienojās par tālākajiem uzdevumiem. "Bieži uz hakatonu nāk ar gatavu ideju, bet mēs bijām atvērti un ņēmām vērā mentoru komentārus," saka M. Babris.

Komanda uzvarēja "SportHack 2020 Latvija" hakatonā uzvarētāju, iegūstot "Google Cloud Services" pakalpojumus 3000 eiro vērtībā. Virtuālajā sporta inovāciju hakatonā "SportHack 2020 Latvija" piedalījās vairāk nekā 300 dalībnieki no 50 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Noslēdzies virtuālais sporta inovāciju hakatons SportHack 2020 Latvija

Žanete Hāka, 26.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies virtuālais sporta inovāciju hakatons "SportHack 2020 Latvija", kurā piedalījās vairāk nekā 300 dalībnieki no 50 pasaules valstīm.

Komandām labākos rezultātus palīdzēja sasniegt 66 pieredzējuši biznesa, tehnoloģiju un sporta jomas mentori. Komandas cīnījās par balvām divās kategorijās - "Jauna ideja" un "Projekts attīstībā", kā arī tika noteikts vispārējais hakatona uzvarētājs. Kopumā hakatonam pieteicās 35 komandas.

Starp hakatona dalībniekiem bija gan profesionālā un amatiersporta atlēti, gan treneri un sporta organizācijas, kā arī dizaineri, programmētāji, mārketinga un citu jomu pārstāvji. Hakatona dalībniekiem tika definētas četras pamata tēmas jeb izaicinājumi - "Uzveicam krīzi kopā", "Sports un inovācijas", "Sporta infrastruktūra un aprīkojums" un "Sporta dati".

Papildus Latvijas sporta jomas organizācijas izvirzīja 20 izaicinājumus, aicinot komandas piedāvāt jaunus un drosmīgus risinājums konkrētām vajadzībām. Hakatonu organizēja biedrība "WindHackers" sadarbībā ar RTU Dizaina fabrika, Rīgas Tehniskā Universitāte (RTU) un "Kurzemes inovāciju granti studentiem" (KInGS) partneriem - Ventspils Augstskola (VeA), Liepājas Universitāte (LiepU), "Kurzemes biznesa inkubators" (KBI) un nodibinājumu "Ventspils augsto tehnoloģiju parks" (VATP). Par vispārējo "SportHack 2020 Latvija" hakatona uzvarētāju tika atzīta "Riga Kayking" komanda, kas izstrādāja platformu, kurā laivu īpašnieki sniedz iespēju Rīgas iedzīvotājiem un viesiem iepazīt Rīgu, izmantojot kajakus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien tika aizvadīts Latvijas tūrisma forums, kurā nozares pārstāvji atskatījās uz aizvadīto gadu un iezīmēja mērķus nākošajam gadam. Tiešsaistes pasākumu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un tajā tika apbalvoti arī konkursa "Jaunais tūrisma produkts 2020" uzvarētāji un labākie studentu zinātniski pētniecisko darbu autori tūrisma nozarē, informē LIAA.

"Tūrisma nozarei šis gads bija ļoti sarežģīts, bet ir notikušas arī pozitīvas lietas. Pieauga interese par vietējo tūrismu, tapuši jauni tūrisma produkti un meklēti risinājumi, kā strādāt pandēmijas apstākļos. Jau šobrīd ir skaidrs, ka, atveroties tūrisma iespējām, nozares pārstāvjiem būs jāskrien daudz un ātri. Ieguvēji būs tie, kas pēc ceļošanas ierobežojumu atcelšanas, spēs ātrāk noreaģēt, tādēļ mums jābūt gataviem un jau šobrīd jāiezīmē, risinājumi dažādām situācijām," tā, atklājot forumu, dalībniekus uzrunāja LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Ar LIAA starpniecību tūrisma nozares uzņēmumu atbalstam krīzes seku mazināšanai šogad ir novirzīti 19,4 miljoni eiro. Lielākā daļa no šiem līdzekļiem jau izmaksāta algu subsīdijās 826 tūrisma nozares uzņēmumu, bet šobrīd ir atvērta pieteikšanās viesnīcu operacionālo izmaksu programmā, kuras kopējais finansējums ir 4,8 miljoni eiro. Ekonomikas ministrija turpina darbu arī pie īpašas vaučeru programmas viesnīcām, kuras varēs cilvēkiem nodrošināt pašizolācijas pakalpojumus ar valsts atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru