Pakalpojumi

Velux Group iegādājas rūpniecisko jumtu apgaismes sistēmas ražotāju Jet-Group

DB, 12.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jumta logu un to aksesuāru ražotājs Velux Group un Nīderlandes ieguldījumu sabiedrība Egeria ir panākuši vienošanos par Jet-Group pārdošanu Velux grupai.

Pārdošanas līgumu šobrīd izvērtē Vācijas un Austrijas konkurences padomes. Lēmums iegādāties Jet-Group, kas ir rūpniecisko jumtu apgaismes sistēmas ražotājs, atbilst Velux Group izaugsmes stratēģijai un vēlmei attīstīt savu uzņēmējdarbību neapdzīvojamo telpu tirgū, paplašinot produktu klāstu, kas saistīti ar dienas gaismu.

Jet grupas pirkums jau ir otrais Velux grupas nozīmīgais darījums šogad, tā kā aprīlī tika oficiāli paziņots par ASV logu ražotāja Wasco Products Inc. iegādi. Velux pirmais solis komerciālajā (neapdzīvojamo māju) tirgū bija 2012. gadā, kad tika uzsākta Velux Modular Skylight (VMS) sistēmas ražošana.

Šī brīža stratēģija ir attīstīt vadošo pozīciju šajā uzņēmējdarbības jomā. «Mums uzreiz radās ļoti pozitīvs dialogs ar Egeria un Jet-Group. Mēs sajutām, ka mūsu un Jet-Group ambīcijas un pieredze viena otru papildinās. Ar Jet-Group iegādi, mēs vairākās valstīs nostiprināsim savu pozīciju komerciālajā tirgū un pievienosim vairākas jaunas produktu kategorijas mūsu komerciālajam piedāvājumam Eiropā,» sacīja Deivids Brigs (David Briggs), Velux grupas izpilddirektors.

Komerciālo tirgu veido divi galvenajie segmenti, kas ir arhitektūras stiklojuma segments, kur vairāk uzmanības tiek pievērsta dizainam, un arhitektiem ir nozīmīga loma stikla vai akrila stiklojuma risinājumu izvēlē, kā arī industriālais virsgaismas logu segments, kas gandrīz pilnībā sastāv no akrila risinājumiem, piemēram, kupoliem vai nepārtrauktajiem virsgaismas risinājumiem. Šie divi segmenti ievērojami atšķiras ar mērķauditoriju un pārdošanas procesiem. «Mēs ceram kļūt par Velux grupas daļu, un mēs redzam lielas izaugsmes iespējas stiprināt mūsu biznesu Eiropā. Tas būs ieguvums arī mūsu klientiem un darbiniekiem,» saka Ralfs Dahmeris, Jet-Group izpilddirektors.

«Mēs apvienosim Jet-Group ar mūsu VMS, lai izveidotu jaunu tirdzniecības nodaļu, kas var veicināt tālāku izaugsmi tirgū. Mēs redzam iespējas uzlabot Jet vairumtirdzniecības biznesu, pārdodot vairākus produktus, izmantojot Velux tirdzniecības tīklus, kas sniegs vairāk darījumu mūsu dīleriem,» saka D. Brigs.

Uzņēmuma iegādi ir jāapstiprina Austrijas un Vācijas konkurences padomēm. Uzņēmumi neatklās papildu informāciju par darījumu, līdz tiks piešķirts galīgais apstiprinājums. Līdz darījuma apstiprinājumam par Jet-Group iegādi no kompetentajām iestādēm, Jet produkti tiks pārdoti ar Jet zīmolu, un Velux turpinās pārdot VMS produktus. Zīmola pārejas process gaidāms, kad klienti būs pietiekami informēti par īpašumtiesību maiņu. Norisināsies vairāku darbības virzienu sinerģija abās organizācijās, kas būs pamats jaunajai Velux komerciālam nodaļai.

Komentāri

Pievienot komentāru