Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor banka piešķīrusi finansējumu 210 tūkstošu eiro apmērā industriālo ventilatoru ražotājam SIA Ventspils ventilatoru rūpnīca. Līdzekļus uzņēmums investēs divu jaunu iekārtu iegādē.

Ventspils ventilatoru rūpnīcā tiek izgatavoti visa veida un modifikācijas industriālie ventilatori – zema, vidēja un augsta spiediena radiālie ventilatori, dūmu nosūcēji, putekļu, jumtu un ass ventilatori, kā arī dažāda veida metālkonstrukcijas. Uzņēmums nodrošina pilna cikla produkcijas ražošanu: ventilatoru detaļas ar lāzeru tiek izgrieztas no tērauda, alumīnija vai nerūsējošā tērauda loksnēm, tālāk tās apstrādā metināšanas speciālisti, noslēgumā detaļas tiek attīrītas un krāsotas mūsdienīgi aprīkotajā pulverkrāsošanas cehā.

Uzņēmums plāno papildināt ražotnes aprīkojumu ar divām jaunām iekārtām, kas palielinās ražošanas jaudu un nodrošinās kvalitatīvus metāla griešanas un locīšanas pakalpojumus, ļaujot uzņēmumam būtiski palielināt apgrozījumu un paplašināt sadarbību ar esošajiem un potenciālajiem klientiem. Kopējās jauno iekārtu izmaksas ir 259 tūkstoši eiro, no kuriem 210 tūkstošus nodrošina Luminor banka ar Altum garantiju nodrošinājumu, bet atlikušie 49 tūkstoši ir uzņēmuma paša ieguldījums.

“Uzņēmums SIA Ventspils ventilatoru rūpnīca ir vienīgais Baltijas valstīs, kas nodarbojas ar ventilatoru ražošanu – tā ir šaura, taču svarīga darbības joma. Uzņēmuma saražotā produkcija galvenokārt tiek izmantota tādās nozarēs kā tekstilapstrāde, kokapstrāde, metalurģija un ķīmiskā rūpniecība, līdz ar to šo nozaru uzņēmumi Latvijā var nepieciešamos ventilatorus pasūtīt tepat Latvijā, nevis paļauties uz garām piegāžu ķēdēm. Būtiski, ka Ventspils ventilatoru rūpnīca nodrošina pilna cikla ražošanu, kas ļauj ventilatorus pilnībā pielāgot klientu vajadzībām. Priecājamies, ka varam atbalstīt šo uzņēmumu un sniegt ieguldījumu tā attīstībā,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

“Mēs savu saražoto produkciju realizējam gan tepat Latvijā, gan eksportējam uz Vāciju, Šveici, Lietuvu, taču vēlamies palielināt ražošanas un eksporta apjomus. Esam īpaši iepriecināti, ka Luminor banka arī šajos sarežģītajos laikos ir nolēmusi atbalstīt metālapstrādes industriju Latvijā un piešķīrusi mums nepieciešamās investīcijas uzņēmuma darbības attīstībai. Pateicoties pieejamajam finansējumam, redzam iespēju pilnveidoties, nodibināt jaunas sadarbības un klientiem piedāvāt ātrāku servisu,” norāda Ventspils ventilatoru rūpnīcas valdes loceklis Sergejs Mihaiļuks.

SIA Ventspils ventilatoru rūpnīca ir dibināta uz ventilatoru rūpnīcas bāzes ar 30 gadu ilgu vēsturi. Uzņēmums savu darbību sāka 2006. gadā kā metālkonstrukciju un rūpniecisku ventilatoru ražotājs. Šobrīd tas ražo visa veida industriālos ventilatorus un dažādas metāla detaļas, metālkonstrukcijas. Uzņēmuma produkcija ir plaši piemērota lauksaimniecības, ķīmiskajā, tekstila, kokapstrādes, metalurģijas un citās nozarēs, un tā tiek realizēta gan Latvijā, gan eksportēta uz ES valstīm, u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru