Būvniecība un īpašums

VID aptur SIA Ceļu būvtehnika saimniecisko darbību

Žanete Hāka, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu, apturēta SIA Ceļu būvtehnika saimnieciskās darbība, liecina Lursoft informācija.

Gatim Vanagam piederošais SIA Ceļu būvtehnika darbojas kopš 2010.gada.

2011.gadā uzņēmums strādājis ar 408 tūkstošu latu apgrozījumu un 3342 latu peļņu, nodarbinot 11 strādājošos.

VID skaidroja, ka likumas Par nodokļiem un nodevām liedz VID izpaust informāciju par konkrētu nodokļu maksātāju, tādēļ nevar precizēt konkrētā uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanas iemeslus.

Tomēr VID pārstāvji norādīja, ka lēmumi par saimnieciskās darbības apturēšanu galvenokārt tiek pieņemti ar mērķi izslēgt no komercdarbības vides fiktīvos uzņēmumus, kuru patiesais dibināšanas mērķis ir saistīts ar starpnieka lomas izpildi naudas atmazgāšanas un nodokļu izkrāpšanas shēmās, radīt efektīvu iedarbības mehānismu uz nodokļu maksātājiem, kuri pieļāvuši nopietnus likuma pārkāpumus un nevēlas tos labprātīgi novērst, kā arī nodrošināt komersantiem publiski pieejamu informāciju par riskantiem darījumu partneriem.

Lursoft datu bāzēs pieejamā informācija vēsta, ka SIA Ceļu būvtehnika īpašnieks G. Vanags patlaban kopumā ņem dalību 18 uzņēmumos, no kuriem 16 viņš ir vienīgais dalībnieks.

G. Vanaga vārds saistīts ar tādiem uzņēmumiem, kā SIA Spark Group, SIA Bukatio, SIA Loretti u.c. Zīmīgi, ka lielākā daļā uzņēmumu reģistrēti pēdējos trīs gados, norāda Lursoft.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Uzņēmēji: Tikai vējš neatrisinās visas problēmas, uz enerģētikas politiku jāskatās plašāk

Db.lv, 08.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tikai vējš neatrisinās visas problēmas un uz enerģētikas politiku jāskatās plašāk, iesaistot tajā arī privāto sektoru un veicinot vienlīdzīgus konkurences nosacījumus.

Tā secināts Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Zemgales reģiona nodaļas organizētajā diskusijā “Kā stabilizēt enerģētikas jomu Latvijā ilgtermiņā”, kas notika februāra nogalē, diskutēja par energoefektivitātes risinājumiem, enerģētikas nozares stratēģiju un valsts atbalsta iespējām uzņēmējiem.

Straujais energoresursu cenu kāpums jau vairākus mēnešus atstāj būtisku iespaidu uz visām Latvijas tautsaimniecības nozarēm, īpaši rūpniecību.

LTRK aktīvi iesaistījusies diskusijās ar valdību par nepieciešamajiem atbalsta instrumentiem uzņēmējdarbībai, turklāt rosinot īpašu uzmanību pievērst vidējā un ilgtermiņa risinājumiem. Ņemot vērā notikumus Krievijā un Ukrainā, Latvijas valdība ir atbalstījusi jaunas valsts kapitālsabiedrības veidošanu vēju parku būvniecībai ar mērķi mazināt Latvijas energoatkarību no Krievijas gāzes. Kā norādīja uzņēmēji – šāds risinājums nav slikts, taču tikai vējš neatrisinās visas problēmas un uz enerģētikas politiku jāskatās plašāk, iesaistot tajā arī privāto sektoru un veicinot vienlīdzīgus konkurences nosacījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Latvijas Arhitektūras gada balvas 2023 laureāti

Db.lv, 09.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paziņoti "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2023" (LAGB 2023) laureāti.

Lielo gada balvu 2023 jeb Grand Prix saņēma Dailes teātra priekšlaukums (SIA "MADE arhitekti". Autoru komanda: Miķelis Putrāms, Linda Krūmiņa, Māra Starka, Mārtiņš Vaskis, Krists Lūkins, Liena Šiliņa, Jēkabs Slava sadarbībā ar Evelīnu Ozolu). Arhitektu birojam šī ir jau otrā saņemtā Lielā gada balva, kad 2012.gadā birojs saņēma Grand Prix par objektu - Saldus mūzikas un mākslas skola.

Starptautiskās žūrijas pārstāvji vienoti stāsta, ka objekts ir ne tikai labas prakses piemērs, bet arī rada un veido pārdomātu vides telpu, kas ir iekļaujoša gan pret vidi, gan sabiedrību. Žūrijas pārstāvji uzsver, ka projekts ir izstrādāts ar lielu iejūtību pret arhitektes Martas Staņas radīto Dailes teātri, kas ir spilgts padomju modernisma arhitektūras paraugs un unikāla sava laikmeta liecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānā "Pullman Riga Old Town " 23.novembrī pulcēsies Latvijas labākie vīndari, lai atklātu nu jau septīto pēc kārtas vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustāciju - "Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023 ".

“Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023 ” pasākumā būs iespēja tikties ar 14 vīndariem un nodegustēt vairāk nekā 100 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu un sidru šķirnes. Skates laikā gaidāmas arī vairākas aktivitātes, tostarp aklā degustācija un balsošana par labāko skates vīnu.

“Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023” piedāvātie vīnogu, augļu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Skates ilggadējie dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, ko pierāda arī prakse – vairākiem vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli arī Baltijas valstu mērogā. Vairums vīna skates dalībnieki ir arī apvienojušies Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrības projektā “Latvijas vīna tūre” (www.latvijasvinature.lv), kas kalpo kā pārskatāms ceļvedis ikvienam interesentam, kurš vēlas doties tūrē pa Latvijas vīna darītavām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ko biznesam nozīmēs Latvijas pievienošanās eirozonai? Par to šodien tiks spriests Dienas Biznesa organizētā diskusijā.

Šodien no 12.30 līdz 13:30 portālā Db.lv tiešraidē varēs vērot diskusiju par eiro ieviešanas nepieciešamību - sarunā Finanšu ministriju pārstāvēs eiro projekta vadītāja Dace Kalsone. Uzņēmēju skatījumu uz to, cik lietderīgi Latvijai ir turēties pie mērķa mazliet vairāk nekā pēc gada pievienoties parādu krīzes plosītajai eirozonai, paudīs Lattelecom padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins, sauso būvmaisījumu ražotāja Sakret direktors, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Andris Vanags, Rimi Latvia Biznesa kontroles vadītāja Kristīne Miezīte un Lietišķās informācijas dienesta vadītāja Aiva Vīksna.

Komentāri

Pievienot komentāru