Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā iedzīvotāju atsaucību, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izvietojis akcijas Iemet čeku – mēs to pārbaudīsim! kastes vēl vairākos VID klientu apkalpošanas centros. Šobrīd iemest savu čeku vai kvīti un pārliecināties par uzņēmuma godprātību iespējams kopumā 24 VID klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Šobrīd akcijas Iemet čeku – mēs to pārbaudīsim! kastes ir pieejamas šādos VID klientu apkalpošanas centros: Rīgā, Jūrmalā, Ogrē, Jelgavā, Bauskā, Dobelē, Tukumā, Aizkrauklē, Limbažos, Gulbenē, Madonā, Valmierā, Alūksnē, Balvos, Daugavpilī, Jēkabpilī, Krāslavā, Ludzā, Preiļos, Rēzeknē, Saldū, Talsos, Liepājā un Ventspilī.

Akcijas Iemet čeku – mēs to pārbaudīsim! kastēs ikviens Latvijas iedzīvotājs var iemest savu čeku vai kvīti, neatkarīgi no darījuma veida vai summas. Vienīgais nosacījums – lai čeks vai kvīts būtu izsniegti 2015. gada laikā. Čekus un kvītis iespējams iesūtīt arī elektroniski - ieskenētā vai nofotografētā veidā uz īpaši šīs akcijas ietvaros izveidoto e-pasta adresi [email protected]

Savukārt VID darbinieki apkopos iesniegtos čekus un kvītis, apzinās to izsniedzējus, salīdzinās ar savā rīcībā esošo informāciju par šiem uzņēmumiem un nepieciešamības gadījumā veiks atbilstošākos nodokļu uzraudzības vai kontroles pasākumus.

Arī iedzīvotājiem pašiem ir iespēja VID mājaslapā Publiskojamo datu bāzē pārbaudīt, vai čeka izsniedzējam ir reģistrēts tāds kases aparāts, kāds norādīts čekā (Nodokļu maksātājiem reģistrētie kases aparāti un kases sistēmas), to, vai izsniegtā kvīts ir reģistrēta VID (Darījumu apliecinošās kvītis), kā arī to, vai attiecīgā čeka izsniedzējs ir Pievienotās vērtības nodokļa maksātājs un izsniegtajā čekā būtu norādāms Pievienotās vērtības nodoklis (Pievienotās vērtības nodokļa maksātāji).

Akciju Iemet čeku – mēs to pārbaudīsim! VID uzsāka šā gada 24. novembrī. Tas tika darīts, ņemot vērā uzņēmumu vidū aktuālo tendenci ļaunprātīgi iejaukties kases aparātu darbībā, samazinot to ieņēmumu apmēru, no kura būtu godprātīgi maksājami nodokļi valsts budžetā.

Komentāri

Pievienot komentāru