Auto

Vidējā ātruma kontroles mērierīce pirmajās aprīļa dienās fiksējusi 271 pārkāpumu

Žanete Hāka, 18.04.2019

Jaunākais izdevums

Laika posmā no 1.aprīļa līdz 10.aprīlim vidējā ātruma kontroles mērierīce, kas izvietota uz Kokneses šosejas, fiksējusi 271 pārkāpumu, DB uzzināja Valsts policijā.

Lielākie ātrumi fiksēti:136 km/h 10. aprīlī plkst.22:16, automašīnai Mercedes Benz, 133 km/h - 10.aprīlī plkst.14:49 – BMW un 133 km/h – 8.aprīlī plkst.19:11 – VOLVO.

Db.lv jau rakstīja, ka 1.aprīlī darbu uzsāk vidējā ātruma kontroles sistēma, kas kontrolē transportlīdzekļu vidējo braukšanas ātrumu konkrētā ceļa posmā. Sistēmu, pamatojoties uz Ceļu satiksmes drošības padomē doto uzdevumu, ieviesusi Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Valsts policiju.

Ātruma kontroles pilotprojekts ar vidējā ātruma noteikšanas sistēmu paredz, ka transportlīdzekļa ātrums tiek fiksēts, ņemot vērā laiku, ko spēkrats pavada no viena punkta līdz nākamajam. Pirmā kamera nofotografēs transportlīdzekļa numurzīmi un fiksēs šīs robežas šķērsošanas laiku, savukārt otra kamera posma beigās atkārtoti nofotografēs transportlīdzekli, lai pēc tam ar atbilstošu metodoloģiju aprēķinātu, ar kādu vidējo ātrumu transportlīdzeklis pārvietojies konkrētajā ceļā posmā. Ja vidējas braukšanas ātrums būs lielāks par šajā ceļa posmā atļauto ātrumu, tad autovadītājam tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novembrī uz Latvijas ceļiem varētu sākt darboties pirmie vidējā ātruma radari, piektdien Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā pastāstīja Satiksmes ministrijas (SM) Autoceļu infrastruktūras departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns.

Vectirāns norādīja, ka šo projektu varētu pabeigt nākamā gada martā. Kopumā plānotas 16 mērierīču ierīkošanas vietas.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns informēja, ka kopumā vidējās kustības ātruma radaru iegādē saņemti pieci piedāvājumi. Ja netiks pārsūdzēts iepirkuma rezultāts, tad augustā plānots noslēgt līgumu.

"Pirmā pilotprojekta vieta ekspluatācijā jānodod novembrī, un mums ir pamats cerēt, ka līgums tiks izpildīts. Es domāju, ka nākamgad Ceļu satiksmes drošības padome atbalstīs un piešķirs finansējumu nākamajam gadam, un mēs jau tagad strādājam pie jaunu vietu izvērtēšanas," norādīja Zaļaiskalns.

Komentāri

Pievienot komentāru