Jaunākais izdevums

Līdz ar šā gada pirmo darbdienu Baltic International Bank valdes priekšsēdētājas vietnieka amatā darbu uzsācis Viktors Bolbats. Viņš darbu Baltic International Bank sāka 2017. gada septembrī, veicot bankas valdes priekšsēdētājas padomnieka pienākumus. Savukārt novembra sākumā viņš tika iecelts bankas valdē. Pirms pievienošanās šai bankai pēdējos astoņus gadus V. Bolbats ieņēmis dažādus vadošus amatus SEB bankas korporatīvo klientu apkalpošanas jomā, kā arī bijis SEB bankas lielo uzņēmumu apkalpošanas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja vietnieks būs Viktors Bolbats

Žanete Hāka, 02.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no 2.janvāra AS Baltic International Bank valdes loceklis Viktors Bolbats uzsācis darbu Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja vietnieka amatā, liecina bankas paziņojums Nasdaq Riga.

Līdz ar Viktora Bolbata iecelšanu Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja vietnieka amatā valdes sastāvs nemainās, tā strādās piecu cilvēku sastāvā – Ilona Guļčaka ir valdes priekšsēdētāja, Viktors Bolbats - priekšsēdētāja vietnieks, savukārt valdes locekļa amatus ieņem Alons Nodelmans, Bogdans Andruščenko un Anda Saukāne.

Db.lv jau rakstīja, ka no 2017.gada 3. novembra «Baltic International Bank» valdē darbu uzsācis līdzšinējais valdes priekšsēdētājas padomnieks Viktors Bolbats, uzņemoties atbildību par klientu apkalpošanas komandas vadību un klientu aktīvu individuālo pārvaldīšanu, informē «Baltic International Bank» Korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2017.gada 3. novembra «Baltic International Bank» valdē darbu uzsācis līdzšinējais valdes priekšsēdētājas padomnieks Viktors Bolbats, uzņemoties atbildību par klientu apkalpošanas komandas vadību un klientu aktīvu individuālo pārvaldīšanu, informē «Baltic International Bank» Korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa.

««Baltic International Bank» pašlaik aktīvi strādā, lai attīstītu bankas darbību esošajos un jaunos mērķa tirgos, paplašinātu mūsu sniegto pakalpojumu spektru, ieviestu arvien jaunas digitālas klientu apkalpošanas iespējas un pastāvīgi pilnveidotu klientu servisu. Lai sasniegtu šos mērķus, būtiska ir gan mūsu ilggadīgā pieredze Latvijā un citos tirgos, gan spēcīga komanda, tādējādi esmu gandarīta, ka «Baltic International Bank» valdei ir pievienojies vēl viens profesionāls kolēģis - Viktors Bolbats,» stāsta «Baltic International Bank» valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka.

V. Bolbats uzsāka darbu «Baltic International Bank» 2017. gada septembrī, veicot valdes priekšsēdētājas padomnieka pienākumus. Pirms pievienošanās bankas vadības komandai pēdējos astoņus gadus V. Bolbats ieņēma dažādus vadošus amatus SEB bankas Korporatīvo klientu apkalpošanas jomā, kā arī veica SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas vadītāja pienākumus. V. Bolbats ir absolvējis Rīgas Ekonomikas Augstskolu (Stockholm School of Economics in Riga) un ieguvis MBA grādu Rīgas Biznesa Skolā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Viktors Bolbats

Monta Glumane, 25.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Baltic International Bank valdes priekšsēdētāju ir kļuvis līdzšinējais bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Bolbats. Bankas valdei ir pievienojies arī līdzšinējais bankas klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Guntars Reidzāns, informē Baltic International Bank.

«Latvijas finanšu sektors pašlaik atrodas pārmaiņu periodā,» atzīst V. Bolbats.

Vienlaikus viņš norāda, ka banka ir veikusi nepieciešamos riska samazināšanas pasākumus un būtiski uzlabojusi klientu portfeļa kvalitāti. Tā arī īstenojusi būtisku mērķa tirgu diversifikāciju, un tas atspoguļojas klientu portfeļa ģeogrāfijā – «23% mūsu klientu ir no Latvijas un vairāk nekā 45% pārstāv Rietumeiropas valstis».

V. Bolbats uzsāka darbu «Baltic International Bank» 2017. gada septembrī, veicot valdes priekšsēdētājas padomnieka pienākumus. 2017. gada novembrī V. Bolbats kļuva par bankas valdes locekli, savukārt 2018. gada janvāra sākumā V. Bolbats uzsāka pildīt valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Baltic International Bank: Finanšu sektora reputācijas krīzes komunikācija sākotnēji nebija laba

LETA, 13.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu sektora reputācijas krīzes komunikācija sākotnēji Latvijā netika vadīta labi, bet šobrīd situācija ir uzlabojusies, intervijā aģentūrai LETA sacīja Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Bolbats.

«To, ko mēs dzirdējām sākumā, bija grūti nosaukt par labi vadītu krīzes komunikāciju. Es tomēr ticu, ka cilvēki vēlas iedziļināties lietas būtībā, detaļās, saprast, ar ko mēs īsti cīnāmies. Nedrīkst atmazgāt naudu? Protams! Nedrīkst pārkāpt likumus? Protams! Tādēļ negribas redzēt to, ka kāds iziet ārā un atzīst, ka Latvijas finanšu nozare kaut ko tādu ir darījusi 25 gadus. Tas ir jautājums par pašcieņu pašiem pret sevi! Komunikācija tagad ir labāka. Tomēr ir jāspēj rīkoties tā, lai neapšaubītu paši sevi un visu līdz šim paveikto,» teica Bolbats.

Viņš norādīja, ka Eiropā divas no pamatbrīvībām ir cilvēku un kapitāla brīva kustība, tādējādi bankām ir klientu ir daudzās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Altum", "Baltic International Bank" un "Imprimatur" vadītāju saruna par biznesa finansēšanu krīzes apstākļos un pēckrīzes laikā.

Puse no 2020. gada ir pagājusi. Aizvadītie seši mēneši ir nesuši negaidītas, neprognozējamas pārmaiņas, ar kurām tikai tagad sākam aprast un sadzīvot. Viens no lielākajiem izaicinājumiem pēc pandēmijas ierobežošanas ir un būs ekonomikas stabilizēšana, uzņēmumu atgriešanās ekonomikā. Būtisks faktors tam, lai bizness spētu nostāties uz kājām un atsākt attīstīties jaunajos apstākļos, ir finanšu pieejamība. Tāpēc biznesa kreditēšana kļūst par vienu no 2020. gada otrās puses aktualitātēm. Vai globālās ekonomikas sarukšana un tradicionālo biznesa nozaru pielāgošanās jaunajai, dziļi digitalizētajai realitātei ir mūsu iespēja? Vai pēckrīzes laikā esam gatavi izdzīvot, vai arī, iespējams, šis laiks ir piemērots atsevišķu nozaru attīstības izrāvienam? Par aktualitātēm uzņēmumu finansēšanā diskutēja "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, "Baltic International Bank" valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats un riska kapitāla fonda "Imprimatur Capital" partneris Jānis Janevics.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pensiju pārvaldītāja IPAS “Indexo” vadības komandai, kas šobrīd strādā pie jaunas bankas dibināšanas, no 1.novembra pievienosies Vladimirs Bolbats, lai virzītu jaunās bankas privātpersonu pakalpojumu piedāvājuma izstrādi.

V. Bolbats Indexo nodrošinās plašu pieredzi privātpersonu banku pakalpojumu jomā un finanšu nozarē kopumā, ko viņš ir uzkrājis, vairāk nekā desmit gadus strādājot Swedbank AS, kur viņš vadīja gan ikdienas banku pakalpojumu, gan uzkrājumu un apdrošināšanas nodaļas Baltijas valstu mērogā.

V.Bolbats strādās pie Indexo nākotnes bankas privātpersonu pakalpojumu piedāvājuma izveides, kas ietvers jaundibināmās bankas privātpersonu apkalpošanas stratēģijas un ikdienas bankas produktu attīstību, tostarp maksājumus, uzkrājumus un citus finanšu pakalpojumus.

“Vladimirs mums pievienojas kritiski svarīgā brīdī, jo tieši šobrīd mēs būvējam nākotnes Indexo banku. Mēs jau esam panākuši būtisku progresu bankas IT sistēmu, darbības struktūras un finanšu pārvaldības pīlāru izveidē, bet Vladimira ieguldījums palīdzēs radīt INDEXO bankas ikdienas finanšu pakalpojumu klāstu. Mūsu stratēģija privātpersonu banku segmentā paredz balstīties uz pakalpojumu modernu vienkāršību, intuitīvu ērtību un patiesu, draudzīgu attieksmi servisā un produktu piedāvājumā,” saka Valdis Siksnis, Indexo valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Darbu Baltic International Bank vadībā uzsāk bijušie SEB un Swedbank darbinieki

Lelde Petrāne, 04.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic International Bank vadības komandai šonedēļ pievienojas Viktors Bolbats, kurš pirms tam ieņēmis Lielo uzņēmumu apkalpošanas vadītāja amatu SEB bankā, un Guntars Reidzāns, kurš iepriekš ir vadījis Individuālās apkalpošanas pārvaldi (Private Banking) Swedbank.

Baltic International Bank valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka norāda, ka V. Bolbata un G. Reidzāna «pievienošanās Baltic International Bank komandai ļaus apvienot bankas 24 gadu garumā uzkrāto pieredzi turīgu klientu apkalpošanā ar citos tirgos gūto know-how, tādējādi veicinot Baltic International Bank turpmāko attīstību un pieejamību arī pašmāju tirgū».

Pirms pievienošanās Baltic International Bank vadības komandai, pēdējos 8 gadus V. Bolbats ieņēma dažādus vadošus amatus SEB bankas Korporatīvo klientu apkalpošanas jomā, kā arī veica SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas vadītāja pienākumus. V.Bolbats ir absolvējis Rīgas Ekonomikas Augstskolu (Stockholm School of Economics in Riga) un ieguvis MBA grādu Rīgas Biznesa Skolā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Baltic International Bank» līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka pievienojusies bankas padomei, bet bankas vadītāja pienākumus uzņemas šī brīža valdes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Bolbats, informē bankas pārstāvji.

Šīs izmaiņas turpina jau iepriekšējā gadā sākto bankas pārmaiņu procesu, kas ļaus paplašināt darbību jaunos virzienos, apgūt jaunus mērķa tirgus un piedāvāt klientiem individuālus finanšu pakalpojumus, skaidro bankas pārstāvji.

Pārmaiņām jau ir saņemts nepieciešamais finanšu regulatora vērtējums un akcepts.

Viktora Bolbata līdzšinējā pieredze daudzus gadus bijusi saistīta ar skandināvu banku sektoru, ieņemot vadošus amatus vienā no lielākajām bankām Latvijā SEB bankā. No pagājušā gada V.Bolbats pievienojies «Baltic International Bank» vadības komandai, aktīvi iesaistoties bankas pārmaiņu procesā: sākumā padomnieka statusā, bet no novembra kā valdes priekšsēdētājas vietnieks. V.Bolbats ir absolvējis Rīgas Ekonomikas Augstskolu (Stockholm School of Economics in Riga) un ieguvis MBA grādu Rīgas Biznesa skolā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Baltic International Bank: Esam iecerējuši 5-10 gadu laikā parādīt, ka iespējams nišas piedāvājums

Žanete Hāka, 23.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Baltic International Bank jaunais biznesa modelis ir balstīts uz klientiem ar investīciju vajadzībām un potenciālu, portālam DB pastāstīja Baltic International Bank valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats.

«Izvērtējot pērnā gada neauditētos rezultātus, varam gūt apstiprinājumu, ka bankas izvēlētais stratēģiskais virziens un biznesa modelis ir pareizs. Atbilstoši jaunajam modelim jau esam panākuši, ka ieņēmumu lielāko daļu veido komisijas ieņēmumi. Komisijas par apkalpošanu, par brokerpakalpojumiem un aktīvu pārvaldīšanu aizņem lielāko daļu komisijas bankas ieņēmumu struktūrā. Investīciju pakalpojumi, kuros mēs varam klientam atlasīt projektus, piedāvāt līdzfinansēšanas projektus un aktīvu pārvaldīšanas stratēģiju. Pērn banka ieguva tiesības emitēt korporatīvās obligācijas, kā arī saņēma licenci, lai kļūtu par turētājbanku licencētiem aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumiem,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Izmaiņas Baltic International Bank valdes sastāvā

Monta Glumane, 29.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 30.augusta AS «Baltic International Bank» valdes locekļa amatu pametīs Guntars Reidzāns, kurš karjeru turpinās ārpus bankas investīciju un finanšu konsultāciju jomas, informē AS «Baltic International Bank».

G.Reidzāns bankas vadības komandai pievienojās 2017. gada oktobrī, uzņemoties klientu apkalpošanas jomas vadību un par AS «Baltic International Bank» valdes locekli tika iecelts pērnā gada jūnijā. Darbu AS «Baltic International Bank» valdē turpina Viktors Bolbats, Anda Saukāne un Bogdans Andruščenko.

AS «Baltic International Bank» norādīja, ka aktīvi iesaistoties bankas darbības pārmaiņu procesos, G.Reidzāns ir sekmējis jaunās stratēģijas ieviešanu dzīvē – ir sasniegts progress jaunā biznesa modeļa ieviešanā, pilnveidots klientu apkalpošanas pārvaldes modelis un uzlabots klientu apkalpošanas process.

«Baltic International Bank vadības vārdā pateicos par Guntara Reidzāna ieguldījumu bankas ikdienas darbā un jaunā biznesa modeļa attīstībā, lai banka veiksmīgi virzītos uz mērķi kļūt par vadošo investīciju banku Baltijas reģionā. Novēlu veiksmi privātās uzņēmējdarbības attīstībā,» sacīja «Baltic International Bank» valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats, uzsverot, ka šajā pārejas periodā bankas vadības komandas prioritāte ir atrast labāko vadītāju Klientu apkalpošanas pārvaldei un par šo jomu atbildīgo valdes locekli, vienlaikus saglabājot stabilu un efektīvu bankas klientu apkalpošanas virziena darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viktors Pērkons, pēc profesijas būdams ihtiologs, Druvienas pagastā meža vidū iecerējis ražot «meža mēbeles», proti, izmantot medību trofejas mēbelēs un interjera elementos, vēsta reģionālais laikraksts Dzirkstele.

Prasmi izgatavot mēbeles viņš apguvis pašmācības ceļā. «Rokas aug no īstās vietas. Galva arī ir. Un internets dara brīnumus,» atzīst Viktors.

2016.gada pavasarī Viktors uzzinājis par «Leader» programmu un iespēju startēt projektu konkursā. Tādēļ viņš nodibināja savu uzņēmumu SIA «Meža mēbeles». «Domāju - joka pēc patrenēšos un uzrakstīšu projektu par to, ko gribu darīt tālāk dzīvē. Sanāca diezgan veiksmīgi,» atceras Viktors.

Būvdarbi norisinājās no jūnija līdz septembrim. Ēka, kurā savulaik atradās kūts, tika pielāgota mēbeļu ražošanai un pārveidota par darbnīcu. Šobrīd būvniecības darbi ir pabeigti un ēka ir nodota ekspluatācijā. Viņš stāsta, ka sākotnēji kopējais piešķirtais finansējums bijis aptuveni 72 000 eiro, bet ticis samazināts līdz aptuveni 68 000 eiro darbnīcas izveidošanai un darbgaldu iegādāšanai, no kuriem 30 procenti ir pašu līdzfinansējums. Projektā bija ieplānota arī centrālapkure, bet tā tika noraidīta, jo ēka neatbilda attiecīgajiem būvnormatīviem: tai bija jābūt nosiltinātai, lai varētu ierīkot apkuri visā ēkā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Baltic International Bank" nolēmusi Covid-19 izraisītās krīzes dēļ neapturēt Kalēju kvartāla atjaunošanu Vecrīgā, sacīja "Baltic International Bank" valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats.

"Ir apspriesti dažādi scenāriji, bet ir pieņemts lēmums, ka mēs Kalēju kvartāla celtniecības darbus neiesaldēsim. Kopā ar arhitektu un celtniecības komandu, protams, domāsim, kā rīkoties tālāk. Varbūt darbu temps nebūs tieši tāds, kāds bija iecerēts projektā, bet darbi turpināsies," sacīja Bolbats.

Viņš piebilda, ka tas ir vēl viens veids, kā sildīt ekonomiku.

Jau vēstīts, ka "Baltic International Bank" Kalēju kvartāla atjaunošanā Vecrīgā plāno investēt aptuveni 12 miljonus eiro.

Kopš 2018.gada banka veic vissenākās Rīgas apbūves atjaunošanu Kalēju kvartālā - Vecrīgas kvartālā starp Kalēju ielu un Vecpilsētas laukumu. Kopumā Kalēju kvartāla projekts aptver piecas ēkas un iekšpagalmu. Šobrīd ir noslēdzies pirmais projekta posms - atjaunotas divas vēsturiskās ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic International Bank līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka pievienojas bankas padomei, bet bankas vadītāja pienākumus uzņemas Viktors Bolbats. Bankas jaunā vadītāja līdzšinējā pieredze bijusi saistīta ar skandināvu banku sektoru, ieņemot vadošus amatus SEB bankā. No pagājušā gada V. Bolbats pievienojies Baltic International Bank vadības komandai, aktīvi iesaistoties bankas pārmaiņu procesā vispirms padomnieka statusā, bet no novembra kā valdes priekšsēdētājas vietnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS IDX1R, IPAS "Indexo" meitas uzņēmums, kas nākotnē, pēc bankas licences saņemšanas, kļūs par "Indexo" banku, Komercreģistrā ir iesniedzis lūgumu reģistrēt AS IDX1R valdi un padomi jaunā sastāvā.

Izmaiņas paredz, ka par uzņēmuma un nākotnes "Indexo" bankas valdes priekšsēdētāju kļūs Valdis Siksnis. Savukārt, par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Valdis Vancovičs.

Tāpat jaunveidojamās "Indexo" bankas valdes locekļi būs Tīna Kukka, kura šobrīd ir bankas projekta licencēšanas vadītāja un vēlāk būs bankas finanšu vadītāja, Vladimirs Bolbats, kurš gādā par bankas privātpersonu pakalpojumu piedāvājuma izstrādi, Gints Ozoliņš, kura kompetence ir tehnoloģiju attīstība, Evija Sloka, kura būs bankas risku vadītāja, Ieva Margeviča, kā bankas mārketinga un komunikācijas vadītāja un Līga Katrīna Kļaviņa, kura būs bankas darbības atbilstības vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Baltic International Bank: Pagājušais gads bija pārmaiņu un optimizācijas gads

Žanete Hāka, 28.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Baltic International Bank 2018. gada 4. ceturkšņa finanšu sniegums ir pārspējis pirmo trīs 2018. gada ceturkšņu kopējo rezultātu, informē bankas pārstāvji.

2018. gads bija bankas pārmaiņu un optimizācijas gads, jo bankas vadība sekmīgi ieviesa izmaksu efektivizācijas un ieņēmumu palielināšanas plānu. Kopējais klientu līdzekļu apjoms sasniedza 499 miljonus eiro, un pārvaldīšanā esošo aktīvu apjoms 2018. gada 4. ceturkšņa beigās bija 74,34 miljoni eiro.

Pozitīvi vērtējama arī brokeru apkalpošanā esošo finanšu instrumentu apjoma dinamika – 2018. gada 4. ceturkšņa beigās tā sasniedza 178 miljonus eiro, kas ir par 47% vairāk nekā 2017. gada beigās. Banka turpina iedzīvināt jauno biznesa stratēģiju, kas balstīta uz klientiem ar investīciju vajadzībām un potenciālu.

«Šobrīd situācija finanšu sektorā Latvijā un pasaulē ir izaicinoša. Lai sasniegtu bankas stratēģisko mērķi – kļūtu par ilgtspējīgu investīciju banku un turpinātu būt stabils sadarbības partneris Baltijā un Eiropā saviem klientiem, bankai ir jāstrādā divos virzienos. Pirmkārt, mums pašiem ir jābūt maksimāli efektīviem un konkurētspējīgiem savā darbībā. Esam ieguldījuši jaunas digitālas infrastruktūras izveidē un investīciju pakalpojumu izstrādē un ieviešanā, piemēram, korporatīvo obligāciju emisijas organizēšanā un Klientu servisa uzlabošanā. Savukārt otrs virziens ir mērķtiecīga sadarbība ar valsts institūcijām un Finanšu nozares asociāciju, lai kopīgā dialogā panāktu Latvijas finanšu nozares atbilstību starptautiskiem standartiem un atjaunotu tās reputāciju un stabilitāti. Tikpat svarīgi ir uzturēt saikni ar saviem klientiem Latvijā un starptautiskajos tirgos, lai nodrošinātu nepārtrauktu un kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu,» uzsver Viktors Bolbats, atzīmējot, ka «bankas biznesa stratēģiskie darbības principi paliek nemainīgi – nodrošināt atbilstīgu un caurspīdīgu darbību, kā arī sniegt individuālās apkalpošanas pakalpojumus, koncentrējoties uz ilgtspējīgām investīcijām balstītā pieejā».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Baltic International Bank" valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats pēc četriem amatā nostrādātiem gadiem pieņēmis jaunus izaicinājumus un turpinās darbu citā Eiropas finanšu iestādē ārpus Latvijas, informē bankas pārstāvji.

Bankas valde turpinās darboties trīs valdes locekļu sastāvā.

Darbu "Baltic International Bank" valdē turpinās Anda Saukāne, kura bankā strādā kopš 2012.gada, sākotnēji veicot nodokļu politikas padomnieces pienākumus.

Tāpat darbu turpinās valdes loceklis Bogdans Andruščenko, kurš sāka karjeru "Baltic International Bank" 2002.gadā, pildot finanšu analītiķa pienākumus.

Bankā darbu turpina arī Māris Liguts, kurš valdes locekļa amatu sāka pildīt šogad martā. Iepriekš Liguts ir strādājis zvērinātu advokātu birojā "Deloitte Legal", kur bija valdes loceklis un zvērināts advokāts, specializējies juridiskajās konsultācijās, kas saistītas ar banku un finanšu tiesībām, komerctiesībām, lietu tiesībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Baltic International Bank pirmo pusgadu noslēdz ar peļņu

Db.lv, 16.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Baltic International Bank" šā gada pirmo pusgadu noslēgusi ar peļņu 273 tūkstošu eiro apmērā, kā arī šajā periodā atjaunojusi kreditēšanu, koncentrējoties uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu segmentu.

"Neskatoties uz izaicinošo situāciju pasaulē, jau agrāk esmu izteicis prognozi, ka mūsu valsts ekonomikai no ārkārtas situācijas radītajiem satricinājumiem ir jāspēj atgūties ātrāk un vieglāk nekā pirms gadiem desmit. Būtiska loma ekonomikas atjaunošanai iepriekšējā līmenī būs efektīviem valsts atbalsta instrumentiem, kā arī vietējā kapitāla bankām, kuru kapacitāte un jauda, manuprāt, ļauj operatīvi reaģēt un precīzi izprast vietējo uzņēmēju vajadzības, lai uzņēmējiem nodrošinātu nepieciešamos biznesa atbalsta mehānismus brīdī, kad tie ir nepieciešami," norāda bankas valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats.

Kopš kreditēšanas atjaunošanas šā gada otrajā ceturksnī, banka ir apstiprinājusi jaunus kredītus 5 miljonu eiro apmērā. Daļa no tiem jau ir izsniegti vietējiem uzņēmējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #11

DB, 16.03.2021

Dalies ar šo rakstu

Ja mēs gribam panākt attīstītāko valstu dzīves līmeni, mums jābūt labākiem par citiem, nevis tādiem pašiem.

Tā intervijā "Dienas Biznesam" pauž Viktors Bolbats, Baltic International Bank valdes priekšsēdētājs, mudinot paralēli cīņai pret terorisma finansēšanu, naudas atmazgāšanu un finanšu noziegumiem, izmantojot finanšu sistēmu, kas neapšaubāmi ļoti svarīga, daudz intensīvāk veicināt valsts attīstību, investīciju piesaisti.

Nedēļas lielā tēma - uzņēmējdarbība Latvijas reģionos, investīciju piesaiste, kā arī valsts un pašvaldību tam atbalsts vai pretestība. Analizējam šo jautājumu arī administratīvi teritoriālās reformas kontekstā.

Vēl uzņēmēju žurnāla #DienasBizness 16. marta numurā lasi:

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Jānotic mūsu, Latvijas, vēlmei un spējai kļūt par bagātu, veiksmīgu valsti

Romāns Meļņiks, 16.03.2021

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Nozarē bieži uzskata, ka jādara tā, kā ir citur Eiropā. Bet, ja redzam, ka Latvijas IKP uz personu ir otrajā vai trešajā vietā no apakšas pēc Rumānijas un Ungārijas, ja mēs redzam, ka ekonomikas bāze ir ļoti zema – mums vēl nav trešās vai ceturtās kapitāla uzkrāšanas paaudzes –, ja mēs gribam panākt attīstītāko valstu dzīves līmeni, mums jābūt labākiem par citiem, nevis tādiem pašiem.

Tā intervijā "Dienas Biznesam" pauž Viktors Bolbats, Baltic International Bank valdes priekšsēdētājs.

Fragments no intervijas

Jūs pārstāvat banku, kuras klienti pārsvarā ir turīgi cilvēki. Kā šī krīze ietekmē jūsu banku un tās klientus?

Krīze, protams, ietekmē visu ekonomiku. Esam tādā krīzē, kas skārusi jau visu pasauli. Ja atskatāmies pagātnē, tad 1998. gada krīze vai it īpaši 2008., 2009. gada krīze, ko mēdz saukt par pasaules finanšu krīzi, skāra daudzas valstis, bet ne visas, savukārt šī pandēmija skārusi visu planētu. Tas mūsu laikmetā ir kaut kas nepiedzīvots. Mūsu bankas pamats ir private banking un, kā jūs teicāt, turīgu klientu apkalpošana. Sākot no 2017. gada, līdz ar jaunas vadības komandas darba sākumu un jaunas stratēģijas apstiprināšanu, mūsu banka orientēta uz to, kā to un tās infrastruktūru padarīt pieejamāku, pieprasītāku vietējiem uzņēmējiem. Mūsu klienti ir tie, kas vēlas saņemt mazliet citādu – personiskāk orientētu – servisu ar individuālu apkal pošanu. Un būtiski, ka šādu apkalpošanu šodien var saņemt arī cilvēki, kas klasiskā, vecās skolas izpratnē pat neskaitās ļoti turīgi. Es teiktu, ka šī ir banka uzņēmējiem. Bet skatāmies uz to arī plašāk. Uzņēmējs, protams, ir uzņēmuma īpašnieks, vadītājs, viņa ģimenes locekļi, bet arī dažāda līmeņa vadītāji, kuri tāpat varētu vēlēties personiskākus bankas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #20

DB, 17.05.2022

Dalies ar šo rakstu

Visas krīzes nevar pārvarēt ar vieniem un tiem pašiem paņēmieniem, kas Latvijas gadījumā ir naudas aizņemšanās, jo tas grauj vietējo ekonomiku un tautsaimniecību.

Tā intervijā saka Jāzeps Šņepsts, AS Preiļu siers valdes priekšsēdētājs.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 17.maija numurā lasi:

Statistika. 10% no Ukrainas bēgļiem jau strādā Latvijā

Tēma. Tūristus jau gaida pat vistālākajos Latvijas nostūros

Tendences. Spiesti pamosties reālajā pasaulē

Enerģētika. Dedzināmā kūdra var palielināt energodrošību Latvijā

Spēles noteikumi. Cīņa ar VID par PVN pārmaksu ieilgusi divu gadu garumā

Krīzes ietekme. Būs bankroti un krīzes – vispirms vairāk attīstības reģionos

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic International Bank SE akciju emisijas rezultātā piesaistījusi pamatkapitālam 12 miljonus eiro, tādējādi uzsākot sadarbību ar trīs jauniem akcionāriem, lai attīstītos ne tikai vietējā, bet arī Eiropas Savienības un globālajā tirgū.

Jaunie akcionāri ir Tomass Šaeitti no Šveices, Adels Al Širavi un Šeihs Hamads bin Khalifa bin Muhameds Al Nahians no Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Banka piesaistīja jaunos akcionārus, emitējot bankas akcijas, kas ļāva palielināt bankas kapitālu par 12 miljoniem eiro. Visas emitētās jaunās akcijas ir apmaksātas. Pēc emisijas reģistrācijas Uzņēmumu reģistrā jauns Bankas apmaksātais akciju kapitāls sastādīs vairāk nekā 48 miljonus eiro. Pašlaik notiek palielinātā kapitāla iekļaušana Bankas normatīvos.

Turpmāk plānots turpināt strādāt pie pakalpojumu attīstības gan Latvijā, gan klientiem Eiropas Savienībā. Palielinātais kapitāls ir rīks attīstībai jaunajos tirgos un nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīts papildus kapitāls, lai banka kļūtu par nozīmīgu starptautisko tirgu dalībnieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Banku peļņa sarukusi par 59%

Žanete Hāka, 01.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas banku peļņa 2019. gada 12 mēnešos sasniegusi 119,322 miljonus eiro, liecina Finanšu nozares asociācijas dati.

Banku peļņa samazinājās par 175 miljoniem eiro jeb 59%, salīdzinot ar 2018. gada 12 mēnešu periodu.

Kā skaidro asociācijas pārstāvji, kopējās peļņas rādītājus visbūtiskāk ietekmēja maksātnespējīgās AS PNB bankas neto zaudējumi 2019. gadā.

"2019. gads banku sektorā raksturojās ar straujiem notikumiem - sākot ar finanšu tirgus uzraudzības jautājumiem, fokusu uz darbībām noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā un beidzot ar jaunas Open banking platformas izstrādi un kodu karšu nomaiņu, kas sava apjoma dēļ bija sarežģīts, bet svarīgs process gan mums, gan klientiem," stāsta "SEB bankas" prezidente Ieva Tetere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējiem uzņēmumiem un privātpersonām būs lielākas izvēles iespējas saņemt kredītus, jo vietējā kapitāla bankas iecerējušas būtisku izsniegto aizdevumu pieaugumu.

Pēc Finanšu nozares asociācijā pārstāvētajām bankām vietējā kapitāla kredītportfelis 2018. gada nogalē bija 500 milj. eiro, šogad tas plānots 650 milj. eiro apmērā jeb par 150 milj. eiro, kas ir par 30%, vairāk. Finanšu nozares asociācijas padomes loceklis un AS BlueOrange Bank valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs atzina, ka trīs vietējā kapitāla bankas 2020. gadā plāno vietējiem uzņēmumiem un privātpersonam izsniegt aizdevumus apmēram 220 miljonu eiro apmērā, kas ir vairāk nekā trīs reizes vairāk salīdzinājumā ar šo banku izsniegtajiem aizdevumiem (61 milj. eiro) 2018. gadā.

Šogad AS Baltic International Bank, AS BlueOrange Bank un AS Signet Bank paredzējušas vietējos uznēmējus un iedzīvotājus kreditēt par 170 milj. eiro. Vislielāko aizdevuma pieaugumu prognozē AS Baltic International Bank no 10 milj. eiro šogad līdz 40 milj. eiro jau 2020. gadā. No minētās banku trijotnes vislielāko aizdevumu apmēru – 120 milj. eiro – rāda AS BlueOrange Bank, kura nākamgad šo latiņu iecerējusi paaugstināt līdz 130 milj. eiro. Savukārt AS Signet Bank aizdevumu summu no 40 milj. eiro šogad iecerējusi palielināt līdz 50 milj. eiro nākamgad. DB jau vēstīja, ka uz ārvalstu klientu apkalpošanu orientētās bankas maina savus biznesa modeļus. Jāatgādina, ka uz ārvalstu klientu apkalpošanu orientētajām bankām (to akcionāriem) bija iespēja mainīt savu biznesa modeli, pamest šo tirgu, pārvietot savu banku uz citu valsti. Proti, tas bija saistīts ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas risku mazināšanu, atsakoties no pārskaitījumu biznesa pamatelementa un fokusējoties uz Latvijas un ES tirgu un klientiem, attīstot jaunus biznesa virzienus un pakalpojumus, kur viena no prioritātēm ir kredītu izsniegšana vietējiem un Eiropas klientiem, īpaši mazajam un vidējam biznesam. «Vietējā kapitāla bankas ir transformējušās, jo iepriekš vairumam šo banku biznesa modelis saistījās ar ārvalstu klientu apkalpošanu. Pēdējo divu gadu laikā arī Latvijas finanšu sektorā būtiski mainījās viedoklis par ārvalstu klientu apkalpošanu. Bankām, kuras ar to nodarbojās, bija jādomā par jaunu modeli, jaunu tirgu un jauniem klientiem,» tā D. Latiševs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Baltic International Bank investē finanšu jaunuzņēmumā

Db.lv, 12.04.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic International Bank SE kļuvusi par investoru jaunuzņēmumā SPARQ - inovatīvā finanšu platformā, informē bankā.

Investīciju summu varēs atklāt jūnijā.

Igaunijā, Tartu bāzētās finanšu risinājumu platformas SPARQ produkts ir aplikācija finanšu pārvaldībai, kas lietotājiem nodota pēc ilgāka testa perioda - izvērtējot produkta konceptu un pārbaudot visas aplikācijas piedāvātās iespējas un priekšrocības. Aplikācija ļauj lietotājiem kontrolēt finanses, izveidot savu kontu, pelnīt un tērēt QPunktus, kā arī nodrošina personīgās finanšu platformas servisu Eiropas Savienībā.

"Interese par jaunuzņēmumu sektoru bankai ir jau ilgāku laiku - novērtējam laikmetīgas inovācijas un pienesumu kopējā finanšu nozares attīstībā, tādēļ arī esam gandarīti par jaunu projektu īstenošanu un iespēju atbalstīt gan jaunus uzņēmējus, gan veicināt jaunuzņēmumu kultūras attīstību," teic Viktors Bolbats, Baltic International Bank valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Intenational Bank SE pievienojies jauns valdes loceklis Māris Liguts, kura pārziņā būs AML jeb noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas (NILLTPF) riska pārvaldīšana bankā.

Iepriekš M.Liguts strādājis ZAB “Deloitte Legal”, kur bija valdes loceklis un zvērināts advokāts. M.Liguts specializējies juridiskajās konsultācijās, kas saistītas ar banku un finanšu tiesībām, komerctiesībās, lietu tiesībās, u.c. Starptautisko juridisko reitingu aģentūru (Legal 500, Chambers & Partners) vērtējumā viņš ir atzīts par vienu no Latvijas vadošajiem banku advokātiem. Viņš ir arī Latvijas vieglatlētikas savienības valdes loceklis.

“Esmu gandarīts par Māra Liguta pievienošanos Baltic International Bank valdei. Liguta kunga līdzšinējā profesionālā pieredze būs nozīmīgs pienesums Bankas AML jomas pārraudzībā, kas ir viena no Baltic International Bank SE darbības prioritātēm. Vadības komandas stiprināšana ir vēl viens solis pretim Bankas noteiktajiem biznesa mērķiem gan vietējā, gan starptautiskā mērogā,” saka Viktors Bolbats, Baltic International Bank SE valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru