Jaunākais izdevums

Pasaules mākoņdatošanas un virtualizācijas tehnoloģiju līdere “VMware” 10.–12. maijā rīko virtuālu konferenci “EMPOWER Online Europe”.

Pasākums paredzēts “VMware” partneru – IT sabiedrību – darbiniekiem. Līdzīgas konferences notiks arī citos kontinentos.

Pasākums, kas ilgs trīs dienas, būs paredzēts pašlaik vienai no aktuālākajām tēmām – vispārējai biznesa, pakalpojumu un darba tirgus digitalizācijai. Īpaša uzmanība tiks veltīta mākoņtehnoloģijām un tīkliem, attālinātam darbam, viedierīču lietotnēm un datu drošībai.

Partneru darbinieki piedalīties vairāk nekā 150 praktiskas mācībās, klausīsies visaugstākā līmeņa ekspertu ziņojumus, varēs tieši uzdot jautājumus “VMware” produktu izstrādātājiem un attīstītājiem. Tēmas pielāgotas gan tehniskajiem, gan mārketinga, pārdošanas, IT stratēģiju radīšanas speciālistiem.

Pēc organizatoru teiktā, šis pasākums ir iespēja tieši mācīties no visaugstākā līmeņa IT profesionāļiem, tuvumā iepazīties ar pašiem jaunākajiem un progresīvākajiem “VMware” un partneru risinājumiem, paaugstināt savu kompetenci, iegūtās zināšanas izmantot biznesa attīstībai un radīt pievienoto vērtību saviem klientiem. Pasākums ir bezmaksas. Tajā var piedalīties neierobežots “VMware” partneru darbinieku skaits. Vairāk par pasākumu atrodams šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau otro gadu desmitu notiekošais forums “VMware” februāra sākumā atkal pulcēs IT un citus speciālistus, kas interesējas par jaunākajām tehnoloģijām, jau kā “VMware vForum Online 2021”. Šogad foruma tēma – “Izmantojiet šodienai un radiet rītdienai” (Adapt for today and build for tomorrow).

Šis kopīgi Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs notiekošais virtuālais pasākums aplūkos tēmas, kas atspoguļo šā brīža aktualitātes saistībā ar dažādu biznesa nozaru un publiskā sektora pakalpojumu pārcelšanu elektroniskajā vidē, programmu savietojamību, attālinātā darba tendencēm, mākoņtehnoloģijām, biznesa un ražošanas procesu automatizāciju, augošajām drošības prasībām u.c.

Šoreiz forums notiks neierastā formātā – notiks nevis vienu dienu, bet stundu garās sesijās trīs dienas – 4., 9. un 11. februārī. Pēc organizatoru teiktā, šāds formāts izvēlēts klausītāju ērtību labad – pārāk neatraujoties no ikdienas darbiem, iespējams noklausīties tieši viņiem aktuālos ziņojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domājot par to, kā uzņēmumi darbojas šobrīd, kļūst skaidrs, ka digitālā drošība ir izvirzījusies priekšplānā visās nozarēs, arī tajās, kuras līdz šim IT pakalpojumiem un risinājumiem ir pievērsušas mazāku uzmanību. Palielinātās datu plūsmas ir atklājušas dažādas nepilnības sistēmās, kas kibernoziedzniekiem paver iespējas ļaunprātīgi iegūt vērtīgus un sensitīvus datus. Kā pasargāt sevi, lai justos pārliecināti gan par datu drošību, gan par spēju reaģēt jebkurā ārkārtas situācijā?

Kiberapdraudējumi var skart jebkuru uzņēmumu

Covid-19 pandēmijas rezultātā kibernoziegumu skaits ir dramatiski audzis, spiežot organizācijas ievērojami palielināt kiberdrošībā ieguldītos līdzekļus. Tā kā jaunā koronavīrusa uzliesmojuma rezultātā pilnīgi visu nozaru pārstāvjiem nācās pāriet uz attālinātu darba režīmu, arī veidi, kādos uzņēmējdarbība tiek organizēta, neizbēgami piedzīvoja paliekošas pārmaiņas. Pirms pandēmijas daudzos uzņēmumos atsevišķs IT speciālista amats nebija nepieciešams, savukārt šodien to klātbūtne un uzraudzība ir kļuvusi par neatliekamu vajadzību visās nozarēs.

Diemžēl steiga, ar kādu uzņēmumi ir ieviesuši jaunas, ne vienmēr atbilstošas tehnoloģijas, ir radījusi vairākas būtiskas nepilnības, kuru rezultātā hakeri var gūt pieeju to iekšējām sistēmām un tādējādi apdraudēt uzņēmumu ikdienas darbību vai pat pastāvēšanu kopumā. Tieši šī iemesla dēļ šobrīd galvenās prioritātes ir kiberdrošības apmācību nodrošināšana darbiniekiem, dalītas atbildības ieviešana par drošības uzturēšanas pasākumiem un nulles uzticības politikas īstenošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Konkurences un tirgu pārvalde (CMA) pirmdien atļāva darījumu, kurā ASV mikroshēmu ražotājs "Broadcom" par 61 miljardu dolāru plāno pārņemt mākoņdatošanas uzņēmumu "VMware".

Šis vērienīgais darījums bija radījis bažas par iespējamu konkurences kropļošanu, liekot regulatoriem Eiropas Savienībā un Lielbritānijā sākt izmeklēšanas.

Eiropas Komisija šo darījumu apstiprināja jūlijā.

CMA pirmdien paziņoja, ka šis darījums neradīs būtisku ietekmi uz konkurenci.

"Broadcom" norāda, ka šis darījums varētu tikt pabeigts līdz oktobra beigām.

"Broadcom" iecerējis izvērst darbību programmatūru tirgū sava serveru biznesa attīstības veicināšanai un šim nolūkam jau iegādājies vēl divus uzņēmumus - "CA Technology" un "Symantec".

Komentāri

Pievienot komentāru