Citas ziņas

Voins: pāragri apstāties pie viena iespējama Ņemcova slepkavības motīva

Sanita Igaune, 20.04.2010

Jaunākais izdevums

Pagaidām policija nav apstājusies pie vienas konkrētas versijas par iespējamo Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova slepkavības motīvu, otrdien intervijā Latvijas Radio atzina Valsts policijas (VP) priekšnieks Valdis Voins.

Viņš pastāstīja, ka nozieguma vietā bez ieroča izņemti vairāki priekšmeti, kuriem patlaban notiek ekspertīze. Tāpat savu darbu veic tiesu medicīnas un citi eksperti no prokuratūras, VP un Drošības policijas, noziegums tiek izmeklēts kompleksi.

Tāpat policija ir informējusi un palīdzību lūgusi kaimiņvalstu dienestiem un V. Voins atgādina, ka ir izveidots iespējamā slepkavas fotorobots. Viņš sacīja, ka jau saņemtas pirmās atsauksmes, un jebkurš signāls tiek pārbaudīts.

«Šāda veida noziegumi, ja tie netiek atklāti uzreiz - uz vietas aizturot noziedznieku, prasa noteiktu laiku. Tomēr agrāk vai vēlāk, pieredze rāda, ka vairums šāda veida noziegumus mēs atklājam,» atzīmēja V. Voins.

Izmanīgs, talantīgs biznesmenis un ne tik veiksmīgs politiķis, ne vienmēr korekts attiecībā pret konkurentiem un kolēģiem žurnālistiem, cilvēks, kas maina politiskos uzskatus - tāds varētu būt ar slepkavas lodi nogalinātā Daugavpils vicemēra, partijas Latgales tauta, SIA Mediju aģentūra Miljons un Latgales reklāma valdes locekļa Grigorija Ņemcova virspusējs raksturojums, otrdien raksta Diena.

Daugavpils vicemērs G. Ņemcovs. tika nogalināts piektdien ar diviem šāvieniem galvā. Policija līdz šim izvirzījusi divas slepkavības pamatversijas - profesionālā darbība un bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Nošauts Daugavpils vicemērs, iespējams, pasūtījuma slepkavība

db.lv, A. Margēviča, 16.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien 16:55 Daugavpilī Lāčplēša ielā ar diviem šāvieniem galvā nošauts pilsētas mēra vietnieks, apstiprināja Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa. Daugavpils pilsētas mēra vietnieks ir Grigorijs Ņemcovs.

Pašlaik notikuma vietā strādā operatīvā grupa, policija vāc pierādījumus un meklē aculieciniekus.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis (LPP/LC) aģentūrai BNS norādīja, ka šādas ziņas oficiāli līdz šim nav saņēmis. "Nekādu citu iespējamo pamatojumu es tur neredzu, kā tikai politisku," sacīja pilsētas mērs, runājot par slepkavību. Viņš paskaidroja, ka, viņaprāt, tie varētu būt centieni nomainīt politiskos svaru kausus.

«Daugavpilī ir diezgan liels šoks, ziņa ātri izplatās,» DB pastāstīja LPP/LC Saeimas deputāts, daugavpilietis Jānis Dukšinskis, kurš šobrīd atrodas Daugavpilī netālu no notikuma vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils vicemērs Grigorijs Ņemcovs, kurš pirms mēneša tika noslepkavots, vēlējies laist atklātībā slepeni slēgtus līgumus ar viņa veidotās partijas Latgales tauta (LT) deputātu kandidātiem, kuros politiskā uzticība partijas mērķiem un ideāliem tika novērtēta 300 tūkst. Ls apmērā, raksta Diena.

Līgumi parakstīti pirms pašvaldību vēlēšanām, bet pēc līdera traģiskās nāves jaunievēlētā partijas valde ir nolēmusi to kopijas laist atklātībā, uzskatot, ka no LT saraksta ievēlētie Daugavpils domes deputāti Pēteris Dzalbe un Anžela Aļohno ir pārkāpuši parakstīto vienošanos, jo aizgājuši no koalīcijas.

P.Dzalbes informējis, ka līgumus parakstīt rosinājis pats G.Ņemcovs, jo nevienam nav ticējis uz vārda ne biznesā, ne arī politikā. Tie parakstīti tikai vienā eksemplārā un noglabāti seifā.

Sabiedrības par atklātību Delna politikas analītiķe Līga Stafecka laikrakstam paudusi viedokli, ka šādu līgumu parakstīšana vismaz no ētikas viedokļa ir absolūti nepieņemama un ir pretēja demokrātijas pamatprincipiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Sandrai Kalnietei (V) liegts iebraukt Krievijā līdz 2019.gada 11.oktobrim, liecina deputātei izsniegtā pavēste, kas viņai iedota pases vietā.

Pirmdienas vakarā Kalniete bija devusies uz Maskavu, lai piedalītos nogalinātā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bērēs.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Kalniete vispirms tika apturēta Maskavas Šeremetjevas lidostā, viņas pase paņemta tuvākai apskatei un nācies ilgāku laiku gaidīt informāciju.

Kalniete sarunā ar aģentūru LETA sacīja, ka iebraukšana Krievijā atteikta, pamatojoties uz Krievijas likumu kodeksa 27.1.pantu. Pase deputātei gan vēl neesot atdota, turklāt Krievijas pārstāvji arī neesot paskaidrojuši, ko tieši attiecīgais pants nosaka.

«Mums Ņemcovs bija ļoti nozīmīgs. Viņš bija tā Krievija, kādu mēs vēlamies to redzēt. Man ir ļoti žēl, ka nebūs iespēju rīt parādīt pēdējo godu,» atzina Kalniete. «Acīmredzot Krievija uzskata mani par bīstamu ienaidnieku.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nekā personīga: Ņemcova slepkava kājām šķērsojis visu Daugavpils centru

Lelde Petrāne, 25.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Grigorijs Ņemcovs 16.aprīļa pēcpusdienā bija ceļā no pilsētas domes uz savu avīzi Miljons. Kādas mājas arkā viņu panāca slepkava, iešāva vienu lodi mugurā un vienu galvā. Ar ieroci noziedznieks iznāca no arkas un devās cauri pilsētas centram,» svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Ar pistoli slepkava esot pagājis garām vietējās drošības policijas pārvaldei, pistoli iemetis strūklakā un devies tālāk dzelzceļa virzienā, kādā citā vietā pa ceļam atstājot savas virsdrēbes.

Kā informēja raidījums, slepkava izmantoja otrā pasaules kara laika vācu pistoli. Šāviena troksnis bijis dzirdams visā pilsētas centrā. Lai gan Daugavpils policijas iecirkni no slepkavības vietas Lāčplēša ielā šķir daži kvartāli, pie nogalinātā Ņemcova vispirms nonāca žurnālisti, tikai tad policisti. Tas noticis 20 minūtes pēc šaušanas.

Policijas vadība sūtījusi inspektoru pārbaudīt, vai tiešām ir šauts un vai nogalinātais ir Ņemcovs. Kad inspektors ziņas apstiprinājis, uz notikuma vietu izbraukuši izmeklētāji. Tikmēr slepkava pazudis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ņemcovs: neņemiet vērā Putina aizspriedumus, galvenais ir nopelnīt

Lelde Petrāne, 28.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Varu pateikt kā ekonomists. Jūs esat ļoti maza valsts. Zema līmeņa ekonomika, liela konkurence, kaut ko nopelnīt – grūti, nav vietas, kur apgriezties, bet blakus – milzīgā Krievija. Kāpēc tā netiek izmantota? Tas taču ir absurds,» intervijā laikrakstam Neatkarīgā saka bijušais Krievijas valdības vicepremjers Boriss Ņemcovs.

«Saglabājot savu identitāti, somi ir iemanījušies no sadarbības ar Krieviju gūt konkrētas dividendes. Vai to spēs jūsu jaunā vara, es nezinu. Protams, sadarboties ar Putina Krieviju nav vienkārši, jo tur valda korupcija un impērisms. Taču jums ir priekšrocība: daudzi jūsu pilsoņi prot krievu valodu, jūs pazīstat krievu tradīcijas, daudziem ir radi vai draugi Krievijā. Neizmantot šīs iespējas – tas ir idiotisms. Skatoties, cik smagi jūs pārdzīvojāt krīzi, – faktiski bija defolts, SVF jums iedeva naudu, tagad esat šīs organizācijas uzraudzībā, aug nodokļi, bezdarbs ir kādu 15% apmērā – šis krievu faktors pagaidām netiek novērtēts. Saprotu, ka Putinam ir savi aizspriedumi attiecībā uz Baltijas valstīm, taču – neņemiet to vērā, galvenais ir nopelnīt,» viņš akcentē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Daugavpilī aizdomas par interešu «bīdīšanu»

Dienas Bizness, 16.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prognozēt, kurš būs Daugavpils mērs pēc pašvaldību vēlēšanām, ir tikpat sarežģīti, kā atminēt piecus skaitļus Latloto izlozē - neiespējami tas nav, bet nejaušības procents ir ļoti liels. Latgales lielākā pilsēta aizvadījusi četrus kaislību pilnus gadus, piedzīvojusi trīs mērus un pat viena politiķa slepkavību, kā arī vairākus skandālus, turpinot Latvijas pilsētu apskatu, raksta laikraksts Diena.

Tas norāda, ka Daugavpils ir daudz nabadzīgāka nekā Jūrmala, tomēr politiskās cīņas ziņā tai stipri līdzīga, atzīstot paši iedzīvotāji un deputāti. Tiesa, 2009. gadā varēja likties, ka situācija būs daudz stabilāka - Jūrmalā 5% barjeru pārvarēja 10 partiju, Daugavpilī - tikai četras no 14. Teorētiski varēja izveidot samērā stabilu koalīciju, tomēr praksē viss izrādījās sarežģītāk.

Pirms četriem gadiem Daugavpils domē iezīmējās divi līderi - LPP/LC un LSDSP, kam bija pa piecām vietām, trīs deputāti bija Saskaņas centram, bet divi - vietējai partijai Latgales tauta, kuras līderis Grigorijs Ņemcovs kļuva par vicemēru, bet 2010. gadā viņu nošāva pašā pilsētas centrā. Slepkavība joprojām ir miglā tīta, un vietējie politiķi atzīst, ka tā negatīvi ietekmējusi politisko vidi pilsētā, skaidro Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Krievijas tiesa opozīcijas līderim Navaļnijam piespriež piecu gadu cietumsodu

Gunta Kursiša, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas tiesa pasludinājusi, ka opozīcijas līderis un viens no asākajiem prezidenta Vladimira Putina kritizētājiem Aleksejs Navaļnijs ir vainīgs naudas līdzekļu piesavināšanā, un viņam piespriests piecu gadu cietumsods, raksta pasaules mediji.

Tiesa atzinusi, ka A. Navaļnijs nelikumīgi piesavinājies valstij piederošā mežrūpniecības uzņēmuma Kirovļes līdzekļus aptuveni 500 tūkstošu ASV dolāru (aptuveni 276 tūkst. Ls) apmērā. Tas noticis pirms vairākiem gadiem, laikā, kad A. Navaļnijs darbojās kā neapmaksāts reģionālās valdības padomnieks, ziņo CNN.

37 gadus vecais prekorupcijas cīnītājs uzreiz pēc sprieduma nolasīšanas tika saslēgts rokudzelžos un aizvests. A. Navaļnijs savā Twitter kontā pauda: «Negarlaikojaties bez manis. Un pats galvenais - nesēdiet rokas klēpī salikuši. Krupis pats no naftas vada nenokāps.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievija kā atbildi rietumiem saistībā ar Ukrainas krīzi plāno likumu, kas ļautu valdībai konfiscēt ārvalstu aktīvus, ziņo Business Insider.

Likums, kas tapis pēc tam, kad Itālijas varasiestādes iesaldēja tuva Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzgaitnieka Arkādija Rotenberga aktīvus 30 miljonu eiro vērtībā, arī ļaušot oligarhiem saņemt kompensācijas no valsts gadījumos, kad pret tiem «netaisnīgi» būs vērsušās citas valstis. Medijs arī publicējis saiti uz likumprojektu, kas atverama, klikšķinot šeit.

Ņemot vērā Krievijas riskanto ekonomisko stāvokli un vājo izaugsmi, plāns izmantot valsts līdzekļus, lai glābtu turīgos uzņēmējus varētu radīt apmulsumu un satraukumu pašā valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Navaļnijam piespriež 15 diennakšu arestu par pretkrīzes gājiena aģitēšanu

LETA--GRANI.RU, 20.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavas tiesa ceturtdien piespriedusi 15 diennakšu administratīvo arestu Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam, faktiski liedzot viņam piedalīties viņa un viņa līdzgaitnieku 1.martā organizētajā pretkrīzes gājienā Pavasaris.

Ceturtdien policija aizturēja Navaļniju viņa vadītā Fonda cīņai ar korupciju birojā un nogādāja tiesā, lai izskatītu lietu par pagājušajā svētdienā Maskavas metro notikušo aģitāciju, kurā tika aicināts piedalīties gājienā.

Kā pavēstīja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs, vara tādējādi cenšas nepieļaut viņa piedalīšanos pasākumā.

Pagājušajā svētdienā Navaļniju un vairākus viņa biedrus policija aizturēja metro, kurā viņi dalīja lapiņas, aicinot piedalīties gājienā, taču pēc vairākām stundām atlaida.

Krievijas opozīcijas līderu iecerētais masu protests ir mērķēts pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kuru opozīcija vaino valsts ekonomiskajās nedienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākās komercķīlas pagājušajā nedēļā devuši Aleksejs Ņemcovs, Arturs Ņemcovs un Vladimirs Bjalko

Žanete Hāka, 06.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 72 komercķīlas, bet 81 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 228,31 miljards eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 159,5 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 68,81 miljards eiro.

Aizvadītajā nedēļā lielāko komercķīlu devuši Aleksejs Ņemcovs, Arturs Ņemvcovs un Bialko Uladzimirs. Ķīlas vērtība ir 2,3 miljoni eiro un to ņēmusi AS Rietumu banka.

Komercķīlu 289,8 tūkstošu eiro vērtībā devusi lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība Baltijas ogu kompānija, un to ņēmusi AS Swedbank.

Savukārt komercķīlu 84 tūkstošu eiro vērtībā devusi SIA SL Kitchen un tās ņēmējs bija AS Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

KNAB vētīs Ņemcova slepenos līgumus

Dienas Bizness, 25.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis vētīt Daugavpilī noslepkavotā uzņēmēja un partijas Latgales tauta līdera Grigorija Ņemcova slepenos līgumus ar pilsētas domes deputātu kandidātiem, Dienai apstiprināja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

A.Vitenburgs teica, ka KNAB no kādas fiziskas personas saņēmis šo dokumentu kopijas. KNAB tagad ķersies pie to izvērtēšanas, bet laiku, kad pārbaude varētu būt pabeigta, viņš nevarēja pateikt.

Šis KNAB praksē ir pirmais gadījums, kad tiek izvērtēti partiju līgumi ar deputātu kandidātiem.

Db.lv jau ziņoja, ka Daugavpils vicemērs Grigorijs Ņemcovs, kurš pirms mēneša tika noslepkavots, vēlējies laist atklātībā slepeni slēgtus līgumus ar viņa veidotās partijas Latgales tauta (LT) deputātu kandidātiem, kuros politiskā uzticība partijas mērķiem un ideāliem tika novērtēta 300 tūkst. Ls apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas opozīcijas rīkotā protesta akcija «miljonu maršs» noslēgusies ar simtiem cilvēku arestu. Aizturēti tikuši arī pazīstami opozīcijas līderi - Aleksejs Navaļnijs, Sergejs Udaļcovs un Boriss Ņemcovs.

Svētdien notikušajā protesta akcijā kopumā aizturēti 436 cilvēki, vēsta Newsru. Krievijas policija norāda, ka daļa aizturēto centušies sarīkot provokācijas. Kopumā «miljonu maršā» piedalījušies aptuveni 20 tūkstoši cilvēku, informē pasākuma organizatori. Tomēr Krievijas varasiestādes pasākuma dalībnieku skaitu lēš astoņu tūkstošu apmērā.

Pasākuma laikā izcēlās arī sadursmes starp demonstrantiem un policiju. Pēc sadursmēm mediķu palīdzību meklējuši 20 policisti un 17 demonstranti.

Db.lv jau vēstīja, ka martā Krievijas prezidenta vēlēšanās uzvarēja Vladimirs Putins, kurš ieguva aptuveni 64% vēlētāju atbalstu. Otrajā vietā palika komunistu līderis Genādijs Zjuganovs ar 17,28% balsu, trešajā - miljardieris Mihails Prohorovs ar 7,22%, ceturtajā - populists Vladimirs Žirinovskis ar 7,08%, bet pēdējais - partijas Taisnīgā Krievija līderis Sergejs Mironovs ar 3,73% balsu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarha Borisa Berezovska līķa sekcijas rezultāti liecina, ka viņš pakāries, pirmdien paziņoja Lielbritānijas policija. 67 gadus vecā Berezovska mirstīgās atliekas tika atrastas sestdien viņa mājās Askotā netālu no Londonas.Berezovskis nebija redzēts kopš piektdienas vakara.

Patologi nav atraduši nekādus pierādījumus, kas liecinātu par vardarbīgu cīņu.

Izmeklēšana turpinās, tostarp tiek veiktas arī toksikoloģiskās un histoloģiskās pārbaudes, bet to rezultāti būs zināmi tikai pēc vairākām nedēļām, informēja policija.

Vēl vairākas dienas turpināsies arī tiesu medicīniskā izmeklēšana Berezovska īpašumā.

Policija atkārtoti norādīja, ka nekas neliecina, ka Berezovska nāvē būtu bijusi iesaistīta vēl kāda persona.

Berezovska mirstīgo atlieku atrašanas brīdī mājā atradās tikai viņa miesassargs.

Tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, taču, mediķiem ierodoties, Berezovskis jau bija miris.

Komentāri

Pievienot komentāru