Tehnoloģijas

Xerox laiž klajā taupīgo krāsu printeri

Ritvars Bīders, 25.11.2010

Jaunākais izdevums

Kompānija Xerox laidusi klajā krāsu printeri ColorQube 9200, kas krāsu drukas izmaksas samazina līdz pat 62%, savukārt saražoto atkritumu apjoms, izmantojot šo iekārtu samazinās līdz pat 90%.

Xerox sola, ka izmaksas nelielu krāsu dokumentu drukāšanai, piemēram, uzņēmuma logo, ar jauno printeri būs vienādas ar izmaksām, kas veidojas, izmantojot melnbalto printeri, bet vidēja apjoma krāsu dokumentu druka maksās uz pusi lētāk, salīdzinot ar krāsu lāzerprinteriem.

ColorQube 9200 krāsu printeri izmantoto īpašu tehnoloģiju, kas balstās uz cieto tinti, kas spēj darboties ar lielu drukāšanas ātrumu (85 lpp/min).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Xerox akcionārs ar sūdzību tiesā cenšas bloķēt uzņēmuma pārdošanu Fujifilm

LETA, 14.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no ASV kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotāja «Xerox Corp.» lielākajiem akcionāriem tiesā iesniedzis sūdzību, lai apstrīdētu Japānas fotopreču ražošanas uzņēmuma «Fujifilm Holdings Corp.» plānoto kompānijas pārņemšanu.

Sūdzību tiesā iesniedzis Dārvins Dīsons, kurš kopā ar Karlu Ikanu kopā kontrolē 15,2% «Xerox» akciju, liecina ASV Vērtspapīru un biržu komisijai (SEC) iesniegtie dokumenti.

Dīsons «Xerox» un «Fujifilm» iesūdzējis Ņujorkas štata tiesā, apsūdzot kompānijas krāpniecībā.

Plānotais darījums paredz, ka «Xerox» pārņems jau esošs kopuzņēmums «Fuji Xerox» un tas nonāks «Fujifilm» kontrolē, kam līdz šim piederēja 75% kopuzņēmuma akciju.

Pēc darījuma pabeigšanas «Fujifilm» piederēs 50,1% «Fuji Xerox» akciju, salīdzinot ar 49,9% pašreizējiem «Xerox» akcionāriem, kuri saņems arī īpašas dividendes 2,5 miljardu dolāru apmērā.

«Xerox» padome šo darījumu atbalstījusi, neskatoties uz to, ka Dīsons norādījis, ka tas nav uzņēmuma un akcionāru interesēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotājs « Xerox Corp.» atsaucis apvienošanos ar Japānas fotopreču ražošanas uzņēmumu «Fujifilm Holdings Corp.», noslēdzot mierizlīgumu ar diviem akcionāriem, kas plānoto apvienošanos bija apstrīdējuši tiesā.

Sūdzību tiesā bija iesnieguši Dārvins Dīsons un Karls Aikāns, kuri kopā kontrolē 15,2% « Xerox» akciju. Viņi uzskata, ka par «Xerox» akcijām tiktu maksāta pārāk zema cena.

Pēc «Xerox» lēmuma atsaukt darījumu «Fujifilm» paziņojis, ka sūdzēs tiesā «Xerox», lai panāktu darījuma īstenošanu.

Plānotais darījums paredzēja, ka « Xerox» pārņems jau esošais kopuzņēmums «Fuji Xerox» un tas nonāks «Fujifilm» kontrolē, kam līdz šim piederēja 75% kopuzņēmuma akciju.

Pēc darījuma pabeigšanas «Fujifilm» piederētu 50,1% «Fuji Xerox» akciju, bet 49,9% akciju piederētu pašreizējiem «Xerox» akcionāriem, kuri saņemtu arī īpašas dividendes 2,5 miljardu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas fotopreču ražošanas uzņēmums Fujifilm Holdings Corp. otrdien paziņoja, ka tiesā iesūdzējis ASV kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotāju Xerox Corp., cenšoties no tā piedzīt vairāk nekā viena miljarda dolāru zaudējumus pēc apvienošanās atcelšanas pagājušajā mēnesī.

Fujifilm kritizē «vienpusēju lēmumu bez jebkāda pamatota iemesla atcelt» plānoto apvienošanos, par kuru tika paziņots janvārī.

Apvienošanās tika atcelta pēc sūdzības, ko tiesā bija iesnieguši akcionāri Dārvins Dīsons un Karls Aikāns, kuri kopā kontrolē 15,2% Xerox akciju un bija izrādījuši pretestību šim darījumam.

Plānotais darījums paredzēja, ka Xerox pārņems jau esošais kopuzņēmums Fuji Xerox un tas nonāks Fujifilm kontrolē, kam līdz šim piederēja 75% kopuzņēmuma akciju.

Pēc darījuma pabeigšanas Fujifilm piederētu 50,1% Fuji Xerox akciju, bet 49,9% akciju piederētu pašreizējiem Xerox akcionāriem, kuri saņemtu arī īpašas dividendes 2,5 miljardu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotājs "Xerox Corp." paziņojis, ka paaugstina datoru un printeru ražotājam "HP Inc." izteiktu pārņemšanas piedāvājumu līdz aptuveni 36 miljardiem dolāru (32,8 miljardiem eiro).

Jaunais piedāvājums ir par aptuveni 10% lielāks par to, kas tika izteikts pērn un ko iepriekš "HP" direktoru padome bija noraidījusi.

"HP" iepriekš "Xerox" piedāvājumu nodēvēja par pārāk zemu un pagājušajā mēnesī apgalvoja, ka pārņemšanas centienus vada investors Karls Ikans, kuram pieder kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotāja akcijas.

"Ņemot vērā Ikanam piederošo akciju daļu, viņš būtu ieguvējs, ja "Xerox" iegādātos "HP" par cenu, kas "HP" novērtē par zemu," janvārī norādīja HP.

Kā ziņots, "HP Inc." izveidojās, kad 2015.gada novembrī datortehnoloģiju milzis "Hewlett-Packard" tika sadalīts divās firmās – korporatīvā aprīkojuma un pakalpojumu uzņēmumā "Hewlett-Packard Enterprise" un personālo datoru un printeru kompānijā "HP Inc.".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas fotopreču ražotājs Fujifilm Holdings Corp. trešdien paziņoja, ka struktūrvienībā Fuji Xerox līdz 2020.gada martam likvidēs 10 000 darbvietu, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus.

Uzņēmums norāda, ka darbvietas tiks likvidētas ārvalstīs un iekšzemē cerībā izdevumus samazināt par 50 miljardiem jenu (370,4 miljoniem eiro).

Fujifilm un ASV Xerox Corp. kopīgi piederošā kompānija Fuji Xerox ražo printerus un kopētājus birojiem galvenokārt Āzijas un Okeānijas reģionos.

Struktūrvienība nodarbina aptuveni 46 000 cilvēku pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Xerox audzē peļņu

Mārtiņš Apinis, 25.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroja tehnikas ražotājs Xerox Corp. aziņojis, ka tā trešā ceturkšņa peļņa salīdzinājumā ar šo pašu laika periodu pērn ir palielinājusies par 28%, liecina finanšu portālu informācija.

Kompānijas peļņa iepriekšējos trijos mēnešos sasniegusi 320 miljonus dolāru jeb 0,22 dolārus uz akciju salīdzinājumā ar 250 miljoniem dolāru jeb 0,17 dolāriem uz akciju gadu iepriekš.

Biroja tehnikas ražotāja ieņēmumi gada trešajā ceturksnī bijuši 5,58 miljardi dolāru salīdzinājumā ar 5,43 miljardiem ASV valūtas vienību gadu iepriekš.

Kompānija sagaida, ka gada ceturtajā ceturksnī peļņas apjoms sasniegs 0,28 – 0,31 dolāru uz akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigants IBM pirmo reizi savā vēsturē par kompānijas izpilddirektori iecēlis sievieti, vēsta BBC.

Par jauno IBM izpilddirektori iecelta līdzšinējā kompānijas vice prezidente Virdžīnija Rometija (Virginia Rometty). Viņa aizstās līdzšinējo IBM izpilddirektoru Semu Palmisano (Sam Palmisano), sākot no nākamā gada janvāra.

S. Palmisano IBM vada kopš 2002. gada, un viņš turpinās darboties kā uzņēmuma priekšsēdētājs.

Gan jaunievēlētā izpilddirektore, gan S. Palmisano ieguldījuši darbu, lai panāktu pakāpenisku IBM pāriešanu no personālo datoru pārdošanas uz programmatūras un pakalpojumu pārdošanu.

V. Rometija 54 gadu vecumā pievienojusies salīdzinoši nelielajam izpilddirektoru - sieviešu pulkam. Pasaules lielāko komāniju vadītāju pulkā ir arī kompānijas Pepsi izpilddirktore Indra Noija (Indra Nooyi), Xerox vadītāja Urzula Burnsa (Ursula Burns), Kraft Foods izpilddirektore Irēne Rozenfelda (Irene Rosenfeld) un DuPont izpilddirektore Elēna Kulmana (Ellen Kullman). Arī IBM ilggadējie sāncenši Hewlett-Packard nesen par vadītāju iecēla Megu Vitmenu (Meg Whitman).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E-talonu varēs iegādāties arī Statoil

Elīna Pankovska, 28.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil degvielas uzpildes stacijās Rīgā varēs iegādāties un papildināt e-talonus braukšanai galvaspilsētas sabiedriskajā transportā.

Pasažieriem e-talonus iespējams iegādāties un papildināt arī Rīgas satiksmes biļešu tirdzniecības vietās, biļešu automātos un internetā. Kā arī Preses tirdzniecības vietās – Narvesen, Plus punkts, Preses apvienība, Latvijas Pasts Rīgas nodaļās un Maxima lielveikalos.

Jāmin, ka pagajušā gada augustā SIA Rīgas Karte valdes priekšsēdētājs Eriks Morizurs norādīja, ka e-taloniem nākotnē varētu apmaksāt braucienus a/s Pasažieru vilciens vilcienos pa visu Latviju.

Tomēr Pasazieru vilciens nolēma līgumu, kas paredzēja e-talona ieviešanu vilcienos, lauzt. Toreiz Rīgas karte paziņoja, ka gatavojas tiesā prasīt aptuveni viena miljona latu kompensāciju par līguma laušanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Datakom apgrozījums pagājušajā gadā audzis par 36%

Gunta Kursiša, 17.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT nozares uzņēmuma SIA Datakom apgrozījums 2013. gadā sasniedza 10,7 miljonus latu, kas ir par 36,83% vairāk nekā 2012. gadā, liecina Lursoft dati.

Lielāko daļu no uzņēmuma kopējā apgrozījuma veidoja preču pārdošana un pakalpojumu sniegšana Latvijas teritorijā. 2013. gadā SIA Datakom ieņēmumi no preču pārdošanas Latvijā bija 8,3 milj. eiro apmērā, bet no pakalpojumu sniegšanas – 1,91 milj. eiro apmērā.

Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas 2013. gadā veidoja 462 tūkstošus eiro.

Šogad Datakom vadība paredz apgrozījuma kāpumu par 5%.

SIA Datakom reģistrēta 1994. gadā, un ir IBM Corporation, HP, Xerox, Symantec, CISCO kā arī Oracle, VMware un Microsoft Corporation partnere.

Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Ģirts Romanovskis (60,00%) un Uldis Semeiks (40,00%). Datakom ir meitas uzņēmums Lietuvā – Datakom Vilnius UAB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

IUB Rīgas satiksmei lūgs pārtraukt līgumu ar SIA Rīgas karte, kas no tirgus «izspiež» Mobilly

, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme lūgs pārtraukt ar SIA Rīgas karte noslēgto līgumu par Rīgas maksas autostāvvietu uzlabojumiem, darbību un uzturēšanu, vienlaikus norādot uz pienākumu piemērot publisko iepirkumu regulējumu.

Tā liecina LETA rīcībā esošais IUB atzinums kādai amatpersonai.

IUB tika lūgts izvērtēt Rīgas satiksmes rīcības neatbilstību Publisko iepirkumu likuma prasībām, nododot visus Rīgas satiksmes autostāvvietu ieņēmumu pārvaldības jautājumus Rīgas kartei, nerīkojot iepirkumu likumā noteiktā kārtībā.

No amatpersonas vēstules IUB konstatēja, ka SIA CityCredit jeb Mobilly jau 2004.gadā uzvarēja iepirkumā par īsziņas norēķinu sistēmas izveidošanu un uzturēšanu Rīgas satiksmes autostāvvietās uz pieciem gadiem. 2010.gadā Rīgas satiksme izsludināja jaunu iepirkumu, tomēr tas tika pārtraukts, un CityCredit ar Rīgas satiksmi noslēdza vienošanos, ka iepriekš noslēgtais līgums ir spēkā līdz jaunas iepirkuma procedūras rezultātiem. Esošais līgums esot spēkā līdz šā gada jūnijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Trīs cilvēku lielā Rīgas kartes valde pērn algās saņēmusi 455 819 eiro

LETA, 06.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E-talonu uzturošā informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma Rīgas karte valde trīs locekļu sastāvā pērn algās saņēmusi 455 819 eiro, liecina uzņēmuma valdes locekļu Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtās valsts amatpersonu deklarācijas par 2014.gadu.

Valdes priekšsēdētājs Ēriks Fransuā Morizīrs pērn saņēmis 217 556 eiro, kamēr valdes locekļi Pāvels Tulovskis un Aleksandrs Brandavs katrs saņēmis attiecīgi 114 607 eiro un 123 656 eiro.

Tikmēr 2013.gadā Morizīrs saņēma 205 754 eiro, Brandavs - 118 943 eiro, bet Tulovskis - 38 966 eiro.

SIA Rīgas karte ir Rīgas domei piederošās Rīgas satiksmes (51%) un Francijā reģistrētā uzņēmuma Xerox Business Solutions (France) S.A.S. (49%) kopuzņēmums, kas pērn apgrozīja 15,4 miljonus eiro, bet nopelnīja - 1,49 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Rīgas karte, kas ir arī e-talona uzturētājs, pērn nopelnījis 1,566 miljonus eiro, liecina Firmas.lv informācija.

2014.gadā Rīgas karte nopelnīja 1,554 miljonus eiro, bet vēl gadu iepriekš - 2,149 miljonus eiro.

Uzņēmuma apgrozījums pērn audzis par 11%, sasniedzot 17,043 miljonus eiro. 2014.gadā Rīgas karte apgrozīja 15,457 miljonus eiro, bet 2013.gadā - 15,187 miljonus eiro.

Kā teikts vadības ziņojumā, pateicoties finansiālās situācijas izaugsmei, 2015.gadā veikta dividenžu izmaksa akcionāriem. Pirmo reizi dividendes tika izmaksātas 2014.gadā.

2016.gadā uzņēmums paredz turpināt sekmīgu attīstību.

SIA Rīgas karte ir Rīgas domei piederošās Rīgas satiksmes (51%) un Francijā reģistrētā uzņēmuma Xerox Business Solutions (France) S.A.S. (49%) kopuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai pilnībā vai daļēji piederoši uzņēmumi pērno gadu lielākoties noslēguši ar labākiem finanšu rādītājiem nekā iepriekš, tikai dažam samazinājies apgrozījums vai ciesti zaudējumi

Par to liecina DB izpēte.

Starp lielākajiem zaudētājiem jau tradicionāli ir SIA Rīgas satiksme. Tiesa, līdz ar braukšanas maksas dubultošanu no pērnā gada februāra uzņēmumam ir izdevies ļoti būtiski samazināt zaudējumus un audzēt apgrozījumu. Proti, pērno gadu uzņēmums noslēdzis ar aptuveni 204 tūkst. eiro lieliem zaudējumiem pretstatā iepriekš zaudētajiem ap 4,6 milj. eiro, liecina kompānijas pērnā gada pārskats. Tomēr ar iepriekšējiem gadiem salīdzinoši nelielie zaudējumi turpina arvien audzēt uzkrāto zaudējumu kopsummu, kas nu jau pārsniedz 30 milj. eiro atzīmi.

Rīgas satiksmes meitas uzņēmuma Rīgas karte (pašvaldības uzņēmumam pieder 51%, bet Francijas kompānijai Xerox Business Solutions (France) S.A.S. – 49%), kas nodarbojas ar galvaspilsētas sabiedriskā transporta e-talonu sistēmas apkalpošanu, finanšu darbība gan ir ievērojami veiksmīgāka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ELKO Grupa kļūst par Xerox izplatītāju Baltijā

Sanita Igaune, 29.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT vairumtirdzniecības kompānija ELKO Grupa ir kļuvusi par digitālās drukas aprīkojuma ražotāja Xerox izplatītāju Baltijā, tādējādi nodrošinot tirgū šī ražotāja perifēriskās ierīces – printerus, multifunkcionālās iekārtas, kā arī to izejmateriālus.

«Iestājoties aktīvajai rudens sezonai, kad pieprasījums IT industrijā tradicionāli ir lielāks, ELKO Grupa šo jauno sadarbību vērtē īpaši atzinīgi, jo tā ļaus mūsu klientiem nodrošināt vēl plašāku produktu klāstu, iekļaujot tajā arī līdz šim ELKO produktu portfelī mazāk pārstāvētus produktus – printerus un multifunkcionālās iekārtas, kas paredzēti korporatīvajam un vidējam biznesa segmentam,» norāda ELKO Grupa distribūcijas direktors Ilgonis Inspēters.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CeBIT, pasaulē lielākajā tehnoloģiju gadatirgū, pēc dažiem grūtiem, krīzes ietekmētiem gadiem atgriežas vairākas lielās tehnoloģiju firmas, vēsta thelocal.de.

Tehnoloģiju izstādes, kas norisinās Hanoverē, organizatori lēš, ka šogad tajā būs pārstāvēti vairāk nekā 4200 dalībnieki, ieskaitot Xerox, IBM, Epson un Motorola.

Pasaules ekonomikas krīzes rezultātā iztādes dalībnieku skaits 2009.gadā saruka par ceturto daļu, un šāda tendence turpinājās arī pērn. Taču Deutsche Messe, kas organizē pasākumu, pārstāvis Ernsts Raue (Ernst Raue) norādījis - 2011.gads, visticamāk, parādīs, ka ekonomikas lejupslīde ir vēsture.

«Mēs atkal augam. Dinamika, ko mēs redzam šajā nozarē, ir pārsteidzoša,» viņš stāstījis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Četri Latvijas uzņēmumi piedalīsies pasaulē lielākajā tehnoloģiju izstādē CeBIT

Sanita Igaune, 25.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau nākamnedēļ no 1.līdz 5.martam Hanoverē norisināsies pasaulē lielākā tehnoloģiju izstāde CeBIT 2011. Latviju šogad pārstāvēs četri uzņēmumi: SAF Tehnika, CHD, Proks un MoonCom.

Pērn izstādē no Latvijas piedalījās SAF Tehnika, CHD un Autonams. Kopumā CeBIT izstādē piedalīsies apmēram 4,2 tūkst. dalībnieki no vairāk nekā 60 valstīm, DB informēja Deutsche Messe pārstāve Latvijā Solveiga Āboliņa.

Lai šādā izstādē piedalītos vairāk Latvijas uzņēmumu un gūtu lielākus panākumus būtu nepieciešams kopīgs valsts stends, lai apmeklētājiem Latvija asociētos ar IT zemi, DB norāda Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa.

Latvijā ir vairāki uzņēmumi, kuri šāda mēroga izstādē varētu prezentēt savus sasniegumus. Tiesa, S. Bāliņa vienlaikus atzīmē, ka piedalīšanās starptautiskajā izstādēs ir ilgtermiņa pasākums, jo uzņēmumam vienreiz piedaloties atdeve varētu nebūt tik liela kā iepriekš cerēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pērnais bijis veiksmīgākais gads aģentūras Reputé vēsturē

Lelde Petrāne, 28.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko attiecību aģentūras Reputé (iepriekš Eksodus Integrētās komunikācijas) apgrozījums 2010. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieaudzis par 20%, sasniedzot 544 826 latus. Savukārt peļņa palielinājusies līdz 27 tūkstošiem latu, liecina medijiem sniegtā informācija.

«Pērnais gads bijis labākais gads Reputé vēsturē,» norāda valdes locekle Iveta Antonišķe.

Viņa uzskata, ka veiksmes pamatā ir sadarbība ar privātā sektora klientiem, nepaļaujoties uz valsts pasūtījumiem. «Šī pieeja ir sevi attaisnojusi, jo valsts un pašvaldību sektora tirgus ir faktiski apstājies nulles punktā,» viņa skaidro, norādot arī uz to, ka pēdējo gadu laikā klientu pieprasītāko pakalpojumu vidū ir integrētās mārketinga komunikācijas projekti.

Raugoties nākotnē, Antonišķe atzīmē: «Arī prognozes 2011. gadam ir optimistiskas. Šobrīd sabiedrisko attiecību aģentūru pakalpojumus izmanto uzņēmumi, kas agrāk to nav darījuši.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas Karte: ar e-talonu nākotnē varēs braukt pasažieru vilcienos un iepirkties kioskos

Nozare.lv, 08.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar SIA Rīgas satiksme (RS) elektroniskām biļetēm jeb e-taloniem nākotnē varēs apmaksāt braucienus AS Pasažieru vilciens (PV) vilcienos pa visu Latviju un pastāvīgos (zilos) talonus izmantot kā elektroniskus makus, lai veiktu nelielus pirkumus veikalos un kioskos, kas atrodas dzelzceļa staciju un RS maršrutu pieturu tuvumā, norāda SIA Rīgas Karte (RK) valdes priekšsēdētājs Eriks Morizurs.

«Vēl viena lietojumprogramma, kuru ceram ieviest, ir «maks vilcienā». Kas tas ir? Tas ir zilais, atjaunojamais e-talons, kuru varēs e-talonu pārdošanas vietās «uzpildīt» ar naudu un izmantot maziem pirkumiem, kā to patlaban dara Honkongā un Singapūrā. Ar to varēs nopirkt kādu laikrakstu vai sīku preci. Taču vilcienā ar šo talonu varēs pirkt biļetes braucieniem ārpus e-talona zonas, paziņojot konduktoram, ka vēlas maksāt ar talonā atrodamo kredītu,» intervijā portālam Nozare.lv skaidroja Morizurs.

Intervijas laikā Morizurs demonstrēja nelielu portatīvu termināli, ar kuru PV darbinieki varēs pārbaudīt, vai pasažiera e-talons ir reģistrēts braucienam, iekasēt sodu un izrakstīt kvīti, ja tas nav noticis, kā arī pārdot vienreizēja brauciena biļetes, kā to patlaban dara RS sabiedriskā transporta līdzekļos. Vēlāk ar termināli, izmantojot elektronisko «maku», varēs arī nopirkt biļetes braucieniem ārpus zonas, kurā ir derīgi e-taloni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksme izskata iespēju piesaistīt ekspertus sadarbības līguma ar Rīgas karti izvērtēšanai

LETA, 08.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» pagaidu valde izsvērs iespēju piesaistīt ekspertus, kas izvērtētu sadarbības līgumu ar «Rīgas karti», lai gan konkrēts lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča.

Viņa uzsvēra, ka šis jautājums ir viens no daudzajiem valdes darba kārtībā, taču vienlaikus atgādināja, ka jaunā valde vēl nestrādā pat nedēļu. «Lēmumi par sadarbību ar »Rīgas karti«, »Rīgas mikroautobusu satiksmi« un citiem jautājumiem, ir laikietilpīgi un nedrīkst būt sasteigti. Ir virkne steidzamu lietu, kas jārisina. Valdes locekļi visus šos jautājumus pēta un mēģina virzīt uz priekšu,» skaidroja Bartaševiča. Tikmēr partijas «Latvijas attīstībai» (LA) Rīgas domes frakcija nolēmusi pieprasīt Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) nekavējoties grozīt līgumu ar «Rīgas karti», lai e-talonu sistēma vairs neradītu zaudējumus, pastāstīja frakcijas pārstāve Ieva Graudiņa-Šutko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīspusējais līgums starp SIA Rīgas karte (RK), SIA Rīgas satiksme (RS) un AS Pasažieru vilciens (PV) no PV puses lauzts šķietami iracionālu, iespējams, politisku iemeslu dēļ un par tā neizpildīšanu RK varētu prasīt vismaz miljona latu kompensāciju, informē RK valdes priekšsēdētājs Ēriks Morizurs.

Morizurs izteica neizpratni par PV rīcību, jo, viņaprāt, paša PV veikts pētījums «apstiprināja, ka pat sliktākajā gadījumā līguma izpilde nenestu zaudējumus». Morizurs gan piebilda, ka tas attiecas uz visu līgumā paredzēto projektu īstenošanu, tostarp PV biļešu tirdzniecību braucieniem pa visu Latviju, izmantojot RK elektroniskās sistēmas, kā arī elektroniskā maka funkcijas pievienošanu e-talonam, lai ar to varētu iepirkties kioskos un veikalos RS transporta pieturu un PV staciju apkaimē.

Morizurs, kurš strādājis Latvijā vairākus gadus, arī teica, ka nevarot iedomāties, kādiem politiskajiem spēkiem ārkārtas Saeimas vēlēšanu priekšvakarā šāds solis varētu nākt par labu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 9. aprīlī, notika SIA «Rīgas karte» dalībnieku – ASV/Francijas tehnoloģiju kompānijas «Conduent» un SIA «Rīgas satiksme» sapulce, kurā par uzņēmuma trešo valdes locekli tika apstiprināts «Rīgas satiksmes» pārstāvis Jānis Meirāns.

Viņa pienākumu lokā būs savstarpējās sadarbības projektu ar «Rīgas satiksmi» attīstība, tostarp arī jaunās e-talona papildināšanas mobilās aplikācijas darbības uzsākšana.

SIA «Rīgas karte» valdes priekšsēdētājs un ASV akcionāru pārstāvis uzņēmumā Ēriks Morizūrs (Eric Morizur): «Ilgstošā nestabilitāte Rīgas domē un «Rīgas satiksmē» ir aizkavējusi atsevišķu e-talona sistēmas modernizācijas projektu virzību. Tostarp vairāk nekā piecus mēnešus ir aizkavējusies mobilās aplikācijas ieviešana visu e-talona veidu papildināšanai, kas pasažieriem atvieglotu norēķināšanās kārtību par tramvaju, trolejbusu un autobusu izmantošanu, kā arī samazinātu kopējās biļešu sistēmas izmaksas.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskā transporta uzņēmums Rīgas Satiksme (RS) varētu pārdot reklāmas lauku uz e-taloniem un iegūt papildu ieņēmumus, atklāj SIA Rīgas Karte (RK) valdes priekšsēdētājs Eriks Morizurs, kura uzņēmums RS ieviesis e-talonu sistēmu.

Šajā ziņā RS varētu kļūt par sava veida celmlauzi starp pasaules sabiedriskā transporta organizācijām, jo tikai nedaudzas patlaban uz elektroniskām biļetēm izvieto trešās puses reklāmu, Morizurs sacīja.

Vaicāts, vai RK klients un līdzīpašnieks RS varētu izvietot reklāmu uz e-taloniem, kurus patlaban grezno Rīgas Rātslaukuma attēls, RK vadītājs teica: «Kāpēc ne? Šos e-talonus pārdod 20 000 eksemplāru katru dienu. Bet te arī jāsaka, ka e-talons pieder RS, un tas ir to kompetencē. Redzu, ka tie izvieto reklāmu tramvajos un, manuprāt, dzeltenais e-talons varētu tam arī noderēt.»

Starp RK ārzemju līdzīpašnieka Affiliated Computer Services klientiem arī neesot daudzi, kas liek reklāmas uz savām biļetēm un mēnešbiļetēm. «Daži to dara. Bet šķiet, ka šāda domāšana vēl nav izplatījusies sabiedriskā transporta organizāciju aprindās. Tās uzskata, ka biļete ir transporta pakalpojumu saņemšanai. Varbūt tur var uzlikt pilsētas attēlu, bet tas arī viss,» Morizurs teica.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Ar Riga Card varēs norēķināties arī EuroPark Latvia autostāvvietās

Lelde Petrāne, 09.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Rīgas karte» uzsākusi sadarbību ar SIA «EuroPark Latvia», kas kompānijas autostāvvietu lietotājiem par pakalpojumu ļaus norēķināties arī ar mobilo lietotni «Riga Card».

Iespēja norēķināties ar mobilo aplikāciju «Riga Card» visās «EuroPark Latvia» stāvvietās pakāpeniski tiks ieviesta līdz gada beigām. Pirmajās divās autostāvvietās – Skolas ielā 7 un Lāčplēša ielā 44/46 – jaunais pakalpojums ir pieejams no 28. augusta.

SIA «Rīgas karte» valdes priekšsēdētājs un ASV/Fancijas akcionāru pārstāvis uzņēmumā Ēriks Morizūrs (Eric Morizur) komentē: «Ar «Riga Card» lietotni autobraucēji jau šobrīd var norēķināties visās Rīgas pašvaldības autostāvvietās, savukārt jaunais sadarbības projekts ar «EuroPark Latvia» sniegs iespēju visiem autobraucējiem ar «Riga Card» mobilo lietotni apmaksāt stāvēšanu vēl daudzās citās Rīgas autostāvvietās.»

Komentāri

Pievienot komentāru