Citas ziņas

ZAB Tark Grunte Sutkiene Latvijas birojam četri jauni partneri

Elīna Pankovska, 27.09.2012

Jaunākais izdevums

Zvērinātu advokātu biroja Tark Grunte Sutkiene Latvijas biroja diviem līdzšinējiem partneriem Ivarm Gruntem un Gundaram Ceram pievienojušās četras zvērinātas advokātes: Andra Rubene, Inese Hazenfusa, Agnese Hartpenga un Linda Štrause.

Visas minētās advokātes birojā darbojas jau kopš 1999.gada. Izmaiņas notikušas arī vadībā, proti, advokātu biroja darbību Baltijā turpmāk vadīs advokāts Magnus Pousette. Tark Grunte Sutkiene apvienotās valdes vadītājs un Igaunijas vadošais partneris Aare Tark norāda, ka M.Pousette ieriekš vadītais Helsinku advokātu birojs Hanne Snellman, kļuvis par Ziemeļvalstu vadošo biroju. M.Pousette šajā birojā strādājis 28 gadus.

Jāmin arī, ka ZAB Tark Grunte Sutkiene maina biroja atrašanās vietu un turpmāk atradīsies Andreja Pumpura ielā 2. Birojs dibināts 1991. gadā un tā birojos Rīgā, Tallinā, Tartu un Viļņā pavisam kopā praktizē 90 advokātu un juristu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvērinātu advokātu biroju statusa jautājums būs jārisina tikko sanākušajai jaunajai Saeimai, tapušie grozījumi Advokatūras likumā līdz iepriekšējam parlamenta sasaukumam nenonāca.

Vismaz pagaidām zvērinātu advokātu biroji (ZAB) nebūs komersanti. To liecina arī 12. Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas sēdē izskanējušais ierosinājums nostiprināt divas ZAB darbības formas atbilstoši jau pastāvošajai praksei. Proti, advokātu biroju reģistrētu kā tiesību subjektu, ja advokāti apvienojas kopējai sadarbībai vienīgi saimniecisko izdevumu segšanai, bet juridisko palīdzību katrs advokāts sniedz individuāli. Savukārt biroju reģistrētu kā privāto tiesību juridisku personu, ja advokāti apvienojas, lai sadarbotos juridiskās palīdzības sniegšanā, tostarp uzņemoties kopīgu atbildību par sniegto juridisko palīdzību un visu izdevumu segšanu. Advokātu birojā, kas reģistrēts kā tiesību subjekts, advokāti kārtotu grāmatvedību kā pašnodarbinātas personas, savukārt advokātu birojs, kas reģistrēts kā privāto tiesību juridiskā persona, kārtotu grāmatvedību kā personālsabiedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Vēlas konkretizēt advokātu biroju statusu

Elīna Pankovska, 21.04.2017

«Zvērinātu advokātu birojiem šobrīd nav īsti līdz galam skaidrības ar nodokļu regulējumu,» norāda ZAB Tark Grunte Sutkiene zvērināts advokāts Ivars Grunte.

Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd norit darbs pie grozījumiem Advokatūras likumā, cita starpā arī par zvērinātu advokātu biroju tiesisko statusu, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Tieslietu ministrijas paspārnē tapušajā darba grupā noris darbs pie advokatūras institūta darbības kvalitātes pilnveides. Tieslietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomi un darba grupas locekļiem izstrādā grozījumus Latvijas Advokatūras likumā, arī par zvērinātu advokātu biroju tiesisko statusu.

Šobrīd tiek plānots precizēt regulējumu, paredzot, ka zvērinātu advokātu biroji, kurā uz nenoteiktu laiku ir apvienojušies divi vai vairāki zvērināti advokāti, ir civiltiesiska līgumsabiedrība. Tāpat grozījumi paredz, ka zvērinātu advokātu birojus reģistrēs Latvijas Zvērinātu advokātu padome. Zvērinātu advokātu birojs savā vārdā varēs iegūt tiesības un uzņemties saistības, būt darba devējs un nodokļu maksātājs. Ministrija gan norāda, ka grozījumi Advokatūras likumā patlaban ir izstrādes un saskaņošanas procesā, līdz ar to minētais regulējums var tikt arī precizēts. Darba grupas sastāvā tika pieaicināti vairāki eksperti – Latvijas Zvērinātu advokātu padomes pārstāvji, tiesneši, Tieslietu ministrijas, Valsts ieņēmuma dienesta, Ģenerālprokuratūras pārstāvji u.c. Šobrīd gan notiek starpinstitūciju saskaņošana un plašāka informācija par plānotajiem grozījumiem vēl nav. Iespējams, lielāka skaidrība varētu būt maija vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Advokātu birojs Primus apvienojas ar lietuviešiem un mērķē uz Polijas tirgu

Dienas Bizness, 19.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem advokātu birojiem Latvijā un Igaunijā Primus paplašina un izvērš savu darbību visas Baltijas mērogā, apvienojoties ar Lietuvas advokātu biroju Varul. Apvienošanās ietvaros tiek izveidots jauns Baltijas mēroga pilna servisa advokātu birojs Primus ar vairāk nekā 70 speciālistiem Rīgā, Tallinā un Viļņā.

«Visi trīs Primus advokātu biroji pēdējos gados ir piedzīvojuši izaugsmi divkāršā apmērā un apkalpo arvien pieaugošu skaitu vadošo korporatīvo klientu Baltijā. Lietuvas biroja pievienošanās Primus, tajā skaitā Polijas konsultāciju nodaļas darbība, ievērojami palielinās Primus iespējas ne tikai Baltijas mērogā, bet arī daudz plašāk, kā arī nostiprinās pamatus turpmākai Primus izaugsmei, tostarp starptautiskā mērogā,» norāda advokātu biroja Primus partnere Kristīne Gaigule-Šāvēja.

Visi trīs Baltijas valstu Primus advokātu biroji specializējas klientu konsultēšanā sarežģītu darījumu strukturēšanas, strīdu risināšanas un normatīvo aktu piemērošanas jautājumos gan Baltijas, gan plašākā mērogā. Primus advokātu biroji starptautiskajās publikācijās pastāvīgi tiek ierindoti starp Baltijas vadošajiem advokātu birojiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Letlaw apvienojas ar Igaunijas advokātu biroju Red

Elīna Pankovska, 25.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zvērinātu advokātu birojs Letlaw apvienojies ar savu partneri Igaunijas advokātu biroju Red. Tāpēc turpmāk arī Latvijas birojs darbosies ar nosaukumu Red, norādīts paziņojumā.

Zvērināta advokāte Kristīne Gaigule-Šāvēja, Red partnere Latvijā, atzīmē, ka, ņemot vērā klientu vajadzības, ko nosaka biznesa attīstības tendences, apvienošanās ar Red ir likumsakarīga. ZAB Red galvenie specializācijas virzieni ir komerctiesības, uzņēmumu iegāde un apvienošana, banku un finanšu tiesības, tiesvedībadarba tiesības, Eiropas Savienības un konkurences tiesības.

Pēdējo gadu laikā notikušas vairākas ZAB apvienošanās. Piemēram, pērnā gada rudenī par zvērinātu advokātu biroja Raidla Lejiņš & Norcous piekto partneri kļuva zvērināts advokāts Egīls Radziņš, kurš birojam pievienojās ar visu komandu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Jurisprudences vide Latvijā: 30 gadu ilgas pārmaiņas un tas, kam mainīties nevajadzētu

Ivars Grunte, advokātu biroja TGS Baltic vadošais partneris, 01.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad pirms 30 gadiem tika dibināts advokātu birojs TGS Baltic, jurisprudences nozarē Latvijā viss bija citādi – jurisprudences vide, attieksme pret tiesībām, klientu prasības, ārējie apstākļi. Šodien ir izaugusi jauna, dedzīga un vispusīgi izglītota advokātu paaudze, savstarpējā konkurence kļuvusi daudz spēcīgāka, un kopumā mēs ejam kopsolī ar Eiropas advokātu saimi.

Latvijas tiesību nozare ir piedzīvojusi milzīgu attīstības lēcienu un pie tā nebūt neapstāsies. Taču ir lietas, kam nekad nevajadzētu mainīties.

Tiesību jomā darbojos jau četrdesmit gadu, arī mani vecāki strādāja šajā nozarē, tāpēc no pieredzes varu teikt: laikā no 1970. līdz 1990. gadiem tiesību vide piedzīvoja labi ja niecīgas pārmaiņas, bet no deviņdesmitajiem līdz šodienai tas ir bijis milzīgs lēciens. Līdz ar neatkarības atgūšanu Latvijā strauji attīstījās komerctiesības, jo uzplaukumu piedzīvoja tas, kas bija aizliegts Padomju Savienībā – brīva tirdzniecība un valūtas aprite. Savukārt līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā nāca klāt jauns tiesiskais regulējums, un joma uzņēma jaunus apgriezienus, nozarei kopumā strauji kļūstot arvien komplicētākai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar advokātu biroja FORT partneri, zvērinātu advokātu Jāni Līkopu

Lelde Petrāne, 16.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild advokātu biroja FORT partneris, zvērināts advokāts Jānis Līkops.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Man vienmēr bijis svarīgi saņemt profesionālus izaicinājumus, un jurisprudences nozare tos sniedz nemitīgi. Man patīk šis darbs, jo tas ir dinamisks, kā arī varu realizēt savas ieceres, veidojot komandu un radot darba vidi, kāda man šķiet pieņemama. Gūstu gandarījumu, sadarbojoties ar profesionāliem kolēģiem, kuri ir guvuši pieredzi gan starptautiskos birojos, gan vietēja mēroga birojos.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar zvērinātu advokātu biroja Sorainen vadītāju un vecāko partneri Evu Berlaus

Lelde Petrāne, 11.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild zvērinātu advokātu biroja Sorainen vadītāja un vecākā partnere Eva Berlaus.

Šogad E. Berlaus svin 20 gadus kopš karjeras sākuma, kad kā LU Juridiskās fakultātes studente viņa kļuva par Rīgas dārzu un parku juristi un galvenokārt risināja darba tiesību problēmas. Šobrīd viņa par saviem galvenajiem izaicinājumiem nozarē saskata pavisam citus jautājumus – start-up likumdošanas izveidošanu un Komerclikuma reformēšanu.

Kāpēc jūs strādājat šajā uzņēmumā, nozarē?

Ļoti vienkārši – tāpēc, ka man patīk advokāta darbs. Tajā vienlīdz labi noder gan loģiskā domāšana un spēja analizēt faktus un notikumus, gan arī mana radošā puse – spēja improvizēt. Šajā darbā ir iespēja reāli ietekmēt Latvijā notiekošo, piemēram, palīdzot klientam izveidot labu un pelnošu uzņēmumu vai arī strādājot pie kāda likuma reformas. Turklāt, ņemot vērā Sorainen uzkrāto pieredzi, mums ir iespēja strādāt pie pašām sarežģītākajām lietām, kas, protams, ir liels gods, bet – kas vēl svarīgāk – nekad neļauj mums apstāties savā attīstībā. Nokļūstot Sorainen vadošās partneres amatā, papildu advokāta darbam man ir vajadzējis apgūt daudzas jaunas lietas, tāpēc rutīna tā arī nekad nav iestājusies, lai gan šajā profesijā esmu jau divdesmit gadu. Tas man ir ļoti būtiski. Lai gan jāatzīst, ka mans ceļš uz profesiju sākās ar pavisam citām domām – uzsākot mācības LU Juridiskajā fakultātē, detektīvfilmu iespaidā vairāk domāju par izmeklētājas darbu. Tomēr studiju prakse parādīja, ka realitāte ir ļoti tālu no filmās redzētā. Ar krimināltiesībām saistītā vide ir ļoti pesimistiska, un profesionāļi, kas strādā šajā nozarē, nav paši pozitīvākie cilvēki pasaulē. Sapratu, ka tas nav domāts man.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojot trīs advokātu birojus Baltijā, darbu sācis zvērinātu advokātu birojs Widen, kurā zvērinātu advokātu Armanda Rasas un Jāņa Ešenvalda 2010. gadā dibinātais zvērinātu advokātu birojs Rasa un Ešenvalds (vēlāk Zvērinātu advokātu birojs RER Lextal) oficiāli apvienots ar Lietuvas ILaw Lextal un Igaunijas Lextal.

“Mēs esam pirmais zvērinātu advokātu birojs, kas savas darbības mehānisma pamatvērtībās integrējis džeza mūzikas teoriju. Sevi devējam par Legal Jazz Company un strādājam kā džeza grupa – sinhroni, uzklausot klientu un viens otru, cieši sadarbojoties, nebaidoties profesionāli improvizēt un meklēt nestandarta risinājumus,” uzsver vadošais partneris, Strīdu risināšanas nodaļas vadītājs Jānis Ešenvalds.

Widen apvieno advokātu birojus Lextal (Igaunijā), ILaw Lextal (Lietuvā) un RER Lextal (Latvijā) Baltijas mēroga juridiskā spēkā, kurā darbojas vairāk nekā 100 juristu komanda. Apvienošanās nodrošinās plašāku juridisko pakalpojumu klāstu uzņēmumiem un aktīvu īpašniekiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un ārpus Baltijas robežām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Advokātu birojs FORT ir paplašinājis savu Baltijas mēroga banku un finanšu tiesību prakses grupu, kurai kā FORT Rīgas biroja partneris ir pievienojies zvērināts advokāts Māris Liguts.

M.Liguts ir specializējies banku un finanšu tiesībās un regulāri palīdz gan vietējām, gan starptautiskajām finanšu iestādēm un cita veida klientiem banku un finanšu tiesiskā regulējuma jautājumos, kā arī dažāda veida finansējuma darījumos. Viņš ir bijis iesaistīts finanšu iestāžu licencēšanā un būtiskas līdzdalības iegūšanā finanšu iestādēs. M.Ligutam ir profesionālās zināšanas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas regulējuma ievērošanu regulētajā finanšu nozarē.

Akadēmisko maģistra grādu tiesību zinātnēs (LL.M.) viņš ir saņēmis Rīgas Juridiskajā augstskolā (2002. gadā), savukārt bakalaura grādu viņš ir ieguvis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē (2001. gadā).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

COBALT un BORENIUS izveido lielāko advokātu biroju

Dienas Bizness, 23.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidojot lielāko advokātu biroju apvienību reģionā, no nākamā gada 1. janvāra kopā sāks strādāt divu vadošu advokātu biroju – COBALT (Latvijā iepriekš - Raidla Lejiņš & Norcous) un Borenius – komandas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā. Pēc apvienošanās jaunajā apvienībā visā reģionā praktizēs vairāk nekā 180 advokātu un juristu, un tā turpinās darbu, izmantojot COBALT zīmolu, teikts paziņojumā medijiem.

Latvijas biroja 50 advokātu un juristu komandu vadīs Dace Silava-Tomsone un Lauris Liepa. Abu biroju pārstāvji kā galveno apvienošanās ieguvumu redz iespēju klientiem nodrošināt vēl lielāku pievienoto vērtību lietu risināšanā. Tas saistīts gan ar reģiona vadošo advokātu plašo pieredzi, gan iespēju biroja juridiskajam personālam daudz dziļāk specializēties konkrētās tiesību nozarēs.

Latvijas COBALT birojā strādās 8 partneri - Dace Silava-Tomsone, Ģirts Lejiņš, Guntars Zīle, Ingrīda Kariņa-Bērziņa un Toms Šulmanis no COBALT, un Lauris Liepa, Indriķis Liepa un Gatis Flinters, kuri līdz šim praktizēja Borenius.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvērinātu advokātu birojs “Rasa, Ešenvalds un Radziņš” 2021. gada februārī pievienojas Lextal Legal advokātu biroju grupai, kļūstot par vienu no desmit lielākajiem juridisko pakalpojumu sniedzējiem Baltijas reģionā ar apvienotu Baltijas komandu.

Zvērināts advokāts Egīls Radziņš kopš 1993. gada ir plaši pazīstams tiesvedību eksperts ar ievērojamu pieredzi tiesvedībās gan Latvijas tiesās, gan Satversmes tiesā un Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Savukārt zvērinātu advokātu birojs “Rasa un Ešenvalds” tika izveidots 2010. gadā, un tas ir nodrošinājis juridisko palīdzību saviem klientiem plašā ar uzņēmējdarbību saistītu jautājumu lokā, sākot ar uzņēmumu dibināšanu līdz to veiksmīgai interešu pārstāvībai Eiropas Savienības Tiesā.

Zvērinātu advokātu birojs “Rasa, Ešenvalds un Radziņš” piedāvā saviem klientiem juridisko palīdzību svarīgākajās komercdarbības un privātās dzīves jomās. Apvienotā biroja komandā ir seši advokāti, kā arī zinošs un atsaucīgs juridiskais un administratīvā atbalsta personāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apvienojas trīs Baltijas valstu advokātu biroji

Gunta Kursiša, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojušies un kopīgu nosaukumu – Fort – ieguvuši trīs advokātu biroji Baltijas valstīs - advokātu birojs Adversus Latvijā, advokātu birojs Nordeus Igaunijā un advokāti no advokātu biroja Pavlov & Mamontovas Lietuvā.

Visi nupat kā apvienojušies advokātu biroji dibināti laika posmā no 2010. līdz 2011. gadam.

Kā stāsta Tallinas biroja partneris Kuldars Jāns Torokofs (Kuldar Jaan Torokoff), visiem trim birojiem jau vairākus gadus ir bijusi sadarbība, tāpat arī tiem ir daudz kopīgu principu un vērtību.

Fort ir biroji Rīgā, Tallinā, un Viļņā, bet Fort stratēģiskais partneris Baltkrievijā ir advokātu birojs Sysouev, Bondar, Khrapoutski.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reputācija: Atzīmēties starp smagsvariem

Lāsma Vaivare, 03.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augsts starptautisks novērtējums advokātu birojiem kalpo ne vien kā mārketinga ierocis klientu piesaistīšanā, bet arī ļauj pašiem izvērtēt savas stiprās un vājās puses un iezīmēt savu vietu kartē

Tā DB saka advokātu biroja Tark Grunte Sutkiene vadošais partneris Ivars Grunte. Birojs šogad saņēma augstāko novērtējumu TNS SIFO Prospera veiktā plašā pētījumā Law Firm Review. Pētījums pirmo reizi tika veikts Baltijas valstīs, aptaujājot 265 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas uzņēmumus ar lielāko juridisko pakalpojumu gada patēriņu, tātad uzņēmumi, kas nevis pa reizei izmanto advokātu pakalpojumus kādu problēmu risināšanai, bet gan uzņēmumus, kuri ar juridisko pakalpojumu sniedzējiem strādā cieši, turklāt nereti vienlaikus izmantojot vairāku biroju pakalpojumus.

Ņemot vērā, ka juridiskos birojus, atšķirībā no visdažādāko jomu uzņēmumiem nevar sarindot pēc tādiem objektīviem publiski pieejamiem kritērijiem kā, piemēram, apgrozījumu, dažādi novērtējumi un reitingi var kalpot kā sava veida kvalitātes rādītājs, lai gan, kā norāda vairāki DB aptaujāti zvērināti advokāti, tos nevajadzētu uzskatīt par nekļūdīgu mērauklu. Vienlaikus gan biroji ar saņemto atzinību un novērtējumiem lepojas, secināms gan no advokātu teiktā DB, gan no šo sasniegumu pozicionēšanas biroju mājaslapās un preses paziņojumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbu ir sācis KPMG Zvērinātu advokātu birojs, kas ietilps starptautiskajā KPMG dalībfirmu tīklā, liecina medijiem sniegtā informācija.

Advokātu birojs sniegs pilna spektra juridiskos pakalpojumus gan Latvijā, gan ārvalstīs. KPMG Zvērinātu advokātu biroju vadīs Una Petrauska un viņas vietniece Ieva Tillere-Tilnere.

U. Petrauska atklāj, ka birojs darbu sāk ar sešu speciālistu komandu.

«Kopumā biroja fokuss būs vērsts uz biznesa vidi, taču tagad varēsim paplašināt savas juridiskās palīdzības spektru, jo dažkārt biznesa jautājumi krustojas arī ar ģimenes un mantojuma tiesībām, piemēram, ģimenes uzņēmumu un akcionāru jautājumu gadījumos. Īpaši specializēsimies korporatīvo tiesību jautājumos, uzņēmumu apvienošanās un iegādes (M&A) darījumos, finansēs, juridiskās atbilstības jautājumos un strīdu risināšanā, tostarp arī maksātnespējas lietās,» norāda U. Petrauska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Izveidots DERLING juridisko firmu tīkls

Dienas Bizness, 15.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu advokātu biroji: DERLING Igaunijā, KRONBERGS ČUKSTE DERLING Latvijā un DOMINAS DERLING Igaunijā ir izveidojuši juridisko firmu tīklu, liecina to sniegtā informācija.

Advokātu biroju komandas Rīgā, Tallinā, Tartu un Viļņā sniegs palīdzību visa veida darījumu un komercdarbības atbalsta, kā arī tiesvedību jautājumos. Tīkla advokātu birojiem ir vienots redzējums par investīciju nepieciešamību modernās tehnoloģijās un mūsdienīgos darba procesos.

KRONBERGS ČUKSTE DERLING (iepriekš, Kronbergs & Čukste) ir izveidots 2005.gadā un ir viens no Latvijas vadošajiem pilna servisa biznesa advokātu birojiem.

DERLING ir Igaunijas vadošais biznesa advokātu birojs, kas nodarbina vairāk nekā 20 speciālistus Tallinas un Tartu birojos. Astoņu partneru biroju vada Hannes Vallikivi, kurš ir Igaunijas Advokātu kolēģijas prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Apvienosies advokātu biroji Kļaviņš Ellex un Glimstedt un partneri

Zane Atlāce - Bistere, 10.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2017.gada 1.februāri apvienosies Latvijas advokātu biroji Kļaviņš Ellex un Glimstedt un partneri, izveidojot lielāko advokātu biroju Latvijā, kas darbosies ar nosaukumu Kļaviņš Ellex, teikts paziņojumā medijiem.

Abu biroju komandas apvienojas pilnā sastāvā. Ellex advokātu biroju alianses komandā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā no 1. februāra strādās 278 darbinieki.

Pirms 25 gadiem dibinātais advokātu birojs Kļaviņš Ellex vēsturiski ir attīstījies kā ārvalstu uzņēmumu interešu pārstāvis Latvijā ieguldījumu un investīciju jomā. Savukārt Glimstedt 15 gadu laikā kļuvis par biroju ar īpašu pieredzi korporatīvo un finansējuma piesaistes jautājumu risināšanā Latvijas uzņēmumiem.

«Apvienošanās galvenais mērķis ir nodrošināt papildu ieguvumus mūsu klientiem. Tie ir -divu spēcīgu juristu komandu pieredzes, kas pilnveido un papildina viena otru un tagad pieejamas vienuviet, kā arī lielāka jauda apjomīgu un sarežģītu procesu vadībai. Advokātu biroju konsolidācija ir viena no zīmīgām tendencēm šajā nozarē visā pasaulē. Tas ļauj koncentrēt labākos profesionāļus vienotā komandā un vienlaikus sekmē dažādas specializācijas, kas nepieciešamas sarežģītos projektos,» komentē biroja Kļaviņš Ellex vadošais partneris Filips Kļaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas Baltijas tirgū darbu sāk jauna advokātu alianse Ellex, kas apvieno Baltijas vadošos advokātu birojus. Alianses Latvijas partneris būs Latvijas tirgū ilggadēji strādājošais advokātu birojs LAWIN Kļaviņš un Slaidiņš, kas turpmāk darbosies ar jaunu zīmola nosaukumu - Kļaviņš Ellex, teikts paziņojumā medijiem.

Jaunā alianse Lietuvā, kas līdz šim bija zināma kā LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiunas, turpmāk darbosies ar zīmolu Valiunas Ellex. Savukārt Igaunijas partneris būs Raidla Ellex, līdz šim pazīstams kā Raidla, Lejiņš & Norcous.

Visi alianses biroji sniedz pilna spektra juridiskos pakalpojumus gan Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, gan ārvalstu uzņēmumiem. Alianses darījumu portfeli veido reģiona nozīmīgākie pārrobežu un prominenti vietējie projekti.

Advokātu birojs Kļaviņš Ellex juridisko pakalpojumu jomā darbojas kopš 1992. gada (savulaik kā Kļaviņš & Slaidiņš, vēlāk kā LAWIN). Advokātu biroju Latvijā apvieno 8 partneri un tajā strādā 54 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Sola miljonu eiro par informāciju saistībā ar centieniem panākt ABLV Bank piespiedu likvidāciju

LETA, 17.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jāņa Kārkliņa advokātu birojs izsludinājis atlīdzību par būtisku un noderīgu informāciju, kas apstiprinātu aizdomas, ka joprojām notiek aktīvi centieni panākt «ABLV Bank» piespiedu likvidāciju.

Saskaņā ar sludinājumā norādīto, kopējais atlīdzību fonds ir viens miljons eiro.

«Advokātu biroja rīcībā esošā informācija liecina, ka joprojām notiek mēģinājumi negodīgām metodēm apturēt šī gada jūnijā tiesiskā ceļā pieņemto [Finanšu un kapitāla tirgus komisijas] lēmumu [par kontrolētu bankas pašlikvidāciju]. Notiek darbības, lai mantkārīgos nolūkos panāktu bankas aktīvu izsaimniekošanu, vairāk nekā divu miljardu eiro vērto aktīvu izlaupīšanu,» teikts tā publicētajā paziņojumā.

Sludinājumā norādīts, ka Jāņa Kārkliņa birojs pārstāv lielākos «ABLV Bank» akcionārus, un biroja rīcībā esošā informācija «apstiprina, ka mantkārīgos nolūkos manipulēts gan ar finanšu un tirgus dalībniekiem, gan Latvijas valsts amatpersonām». «Ar lielu iespējamību notikusi tirgošanās ar ietekmi, kukuļu izspiešana, krāpšanas atbalstīšana un izdarīti citi iespējami noziedzīgi nodarījumi,» norādīts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas advokātu birojs "Primus Derling", Igaunijas "Derling Primus" un Lietuvas "Walless" ir pieņēmuši lēmumu apvienot spēkus, lai veidotu jaunu, vienotu Baltijas mēroga advokātu biroju, kas strādās ar nosaukumu "Walless".

Jaunā "Walless" biroja mērķis ir kļūt par pirmo izvēli juridisko pakalpojumu nozarē – gan klientiem Latvijā, gan tiem, kas strādā starptautiski.

Trīs valstu biroji turpmāk strādās, lai veidotu pilnībā integrētas juristu komandas. Jaunais "Walless" birojs apvienos simts juristus birojos Rīgā, Tallinā, Tartu un Viļņā. "Walless" komandai ir iegūta prakse uzņēmumu iegādes un apvienošanās (M&A) darījumos, kapitāla tirgu jautājumos, banku un finanšu nozarēs, kā arī fintech, nekustamo īpašumu un nodokļu jomās, kā arī juridiskās palīdzības sniegšanā "balto apkaklīšu" noziegumu jautājumos.

"Mēs redzam, ka arvien biežāk mūsu klientu darbības dimensija sniedzas ārpus Latvijas robežām. Tādēļ spēja piedāvāt patiesi integrētas, dažādu kompetenču speciālistu komandas visas Baltijas mērogā ir ikdienas nepieciešamība. Mēs mērķtiecīgi veidojam jauno "Walless" biroju, lai ietu vienā solī ar šīm nozares tendencēm," komentē "Primus Derling" partnere Kristīne Gaigule – Šāvēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Zvērināts advokāts Ivars Grunte: Tas ir neaptverami, kā 25 gados attīstījušās tehnoloģijas

Elīna Pankovska, 10.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Esam pieredzējuši milzīgu attīstību tehnoloģiju jomā, intervijā DB norāda zvērinātu advokātu biroja Tark Grunte Sutkiene partneris un zvērināts advokāts Ivars Grunte

Birojs tāpat kā Dienas Bizness savu darbību sāka pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā, kad Latvijā valdīja pārmaiņu vēji un tikai sāka veidoties pirmie privātie zvērinātu advokātu biroji (ZAB).

Fragments no intervijas:

Ņemot vērā situāciju Latvijā 90. gados, kas toreiz pamudināja veidot savu ZAB?

Viens no iemesliem bija ārzemju pieredze, jo mēs ar partneri Gundaru Ceru bijām starp pirmajiem, kas devās pieredzes apmaiņā uz ārvalstīm. Tie bija 90. gadi. Atceros, ka jau 80. gadu beigās advokāti Valentīns Bļugers un Baiba Plaude bija pirmie, ko advokātu padome nosūtīja praksē uz Ameriku. Viņi šīs pieredzes ietekmē uzreiz izveidoja biroju, un arī mums tajā pat laikā radās tāda ideja. Tas bija kaut kas absolūti jauns, un mēs izveidojām Latvijā otro, kā toreiz saucām, privāto advokātu biroju. Es domāju, ka nekļūdījāmies, jo pēc tam tie veidojās kā sēnes pēc lietus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu ražotāja «Olainfarm» bijušā īpašnieka Valērija Maligina meitas Irina Maligina, Nika Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina saņēmušas mantojuma apliecības, tādējādi mantojums ir oficiāli sadalīts, aģentūrai LETA sacīja «Olainfarm» padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.

Rebenoks atzīmēja, ka juridiski mantojums ir sadalīts - visas meitas ir izņēmušas mantojuma apliecības. «Faktiski mantinieces tagad ir kopīpašnieces - katra māja pieder trijiem, katra akcija pieder trijiem. Respektīvi, viss pašlaik ir kopīpašums. Tādēļ tagad trijiem mantiniekiem ir jāparaksta vienošanās par mantojuma sadali,» skaidroja Rebenoks.

Jautāts, vai uzņēmumā tagad ir jāgaida, kad šīs trīs mantinieces vienosies, Rebenoks norādīja, ka «Olainfarm» nekas nav jāgaida. Viņš atzīmēja, ka uzņēmums ir rīcībspējīgs un tā vadība ir rīcībspējīga.

Savukārt, runājot par Irinas Maliginas lomu kopējā mantojuma aizgādniecībā, Rebenoks skaidroja, ka viņas aizgādņa funkcija ir beigusi eksistēt, jo «mantinieces mantojuma apliecības ir izņēmušas. Tagad katrs mantinieks var rīkoties patstāvīgi», taču tas neizslēdz nepieciešamību pēc kopīgiem lēmumiem, kas nākotnē attieksies uz uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Loze & Partneri atgūst valsts arestētus divus miljonus eiro

Db.lv, 12.10.2021

“Esam gandarīti, ka valsts ieklausās savos uzņēmējos, iedziļinās iesniegtajos pierādījumos un sadarbojas pozitīva rezultāta sasniegšanai,” saka advokāts Jānis Loze.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Advokātu birojs “Loze & Partneri” atguvis klientam arestētos naudas līdzekļus divu miljonu eiro apmērā.

Līdzekļus arestēja Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde saistībā ar aizdomām par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Šī ir jau trešā reize, kad advokātu birojam “Loze & Partneri” izdodas atgūt iesaldētus līdzekļus.

Kārtējais naudas arests uz iespējamu aizdomu pamata 

Krievijas izcelsmes uzņēmējs miljonārs Pāvels Meļņikovs šobrīd Latvijas tiesās cīnās, lai...

“Loze & Partneri” sagatavoja visus nepieciešamos dokumentus, kas apliecina, ka līdzekļi iegūti oficiālas un legālas saimnieciskās darbības rezultātā un skaidras naudas iemaksa bankas kontā bijusi likumīgs un legāls darījums. Uzņēmums veic darbību ne tikai Latvijā, bet arī ārpus mūsu valsts robežām, kopumā 25 pilsētās. Kā pierādījumi līdzekļu izcelsmei tika iesniegti darījumus apliecinoši dokumenti, informācija par algu izmaksu darbiniekiem u.c.

Latvija naudas atmazgātājiem jāpadara par neērtu un bīstamu vietu 

No tīras un caurspīdīgas tautsaimniecības ir atkarīga valsts iedzīvotāju labklājība, tāpēc...

Dokumentu sagatavošanā un pierādījumu iesniegšanā piedalījās trīs advokātu biroja “Loze & Partneri” pārstāvji – Jānis Loze, Jānis Pūris un Kristaps Loze.

“Esam gandarīti, ka valsts ieklausās savos uzņēmējos, iedziļinās iesniegtajos pierādījumos un sadarbojas pozitīva rezultāta sasniegšanai,” saka advokāts Jānis Loze.

Iepriekš advokātu birojs “Loze & Partneri”, kas pārstāvēja vienus no lielākajiem Ukrainas investoriem Latvijā, lietā par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju vai terorisma un proliferācijas finansēšanu, panāca iesaldēto naudas līdzekļu un vērtspapīru atbrīvošanu vairāku miljonu vērtībā.

Panāk ukraiņu kapitāla "atsaldēšanu" 

Advokātu biroja Loze&Partneri trīs advokāti, pārstāvot vienu no lielākajiem Ukrainas investoriem...

Nozīmīgs šis gadījums bija ar to, ka klientam labvēlīgs lēmums tika panākts vēl pirmstiesas stadijā, iztiekot bez tiesāšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbu uzsāk jauna advokātu biroju alianse LEADELL, kas apvieno biznesa klientu apkalpošanā specializējušos Baltijas valstu advokātu birojus.

LEADELL Latvijas partneri zvērinātu advokātu birojs Fogels, Vītols un Paipa kopā ar vienu no Igaunijā atpazīstamākajiem advokātu birojiem Aivar Pilv un lietuviešu kolēģiem Balčiūnas & Grajauskas sadarbības pamatus likuši 2012.gadā.

Visi trīs biroji ir starptautiskās alianses TAGLaw biedri.

Nosaukums LEADELL radies no vārda «lead» un triju Baltijas valstu abreviatūras ELL – Estonia, Latvia, Lithuania (tulk.no angļu val. Igaunija, Latvija, Lietuva). Pārejas posmā visi trīs biroji nosaukumā saglabās arī vēsturisko saikni – LEADELL Fogels, Vītols un Paipa, LEADELL Pilv un LEADELL Balčiūnas & Grajauskas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Bezmaksas seminārā stāstīs par iespējām iekļūt Norvēģijas būvniecības tirgū

Gunta Kursiša, 15.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad Norvēģijas Karaliste paredzējusi ieguldīt ievērojamus līdzekļus infrastruktūras un enerģētikas projektu attīstībā, un Latvijas uzņēmējiem būtu jāizmanto būvniecības pakalpojuma un darbaspēka deficīta situācija Norvēģijā, uzskata advokātu biroja Lextal advokāts Armands Jaunzars.

Tādēļ zvērinātu advokātu birojs Lextal, sadarbojoties ar Norvēģijas advokātu biroju Arntzen de Besche, rīkos bezmaksas semināru, kurā tiks stāstīts par Latvijas uzņēmēju iespējām apgūt būvniecības tirgu Norvēģijā.

«Pieaugot būvniecības pakalpojuma pieprasījumam Norvēģijā, pieaug arī darbaspēka un materiālu trūkums. Kāpēc gan šo deficīta situāciju neizmantot Latvijas uzņēmējiem?» pauž A. Jaunzars.

«Pārzinot likumdošanas aspektus un nodokļu politiku, arī mūsu būvniekiem ir iespēja būt konkurētspējīgiem šajā tirgū,» viņš uzskata.

Semināra laikā Norvēģijas advokātu biroja Arntzen de Besche advokāti informēs par Norvēģijas likumdošanas specifiku. Tiks apskatīti normatīvie regulējumi attiecībā uz publisko iepirkumu procedūrām (to norisi un vispārējām prasībām pretendentiem), kā arī par būvniecību kopumā (būvprojekta izstrādi, saskaņošanu, nepieciešamajām atļaujām un līgumiem gan projektēšanai, gan būvdarbu veikšanai), darba tiesībām (kas jāievēro attiecībā uz uzņēmumā nodarbinātajiem darbiniekiem) un piemērojamajiem nodokļiem un nodevām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pagaidām vēl nav zināms Rīgas pilsētas lombarda liktenis

Elīna Pankovska, 15.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai tā arī nav izdevies atrast interesentus, kas būtu gatavi iegādāties Rīgas pilsētas lombarda kapitāla daļas. Šobrīd Rīgas domes Īpašumu departaments izvērtē piesaistītā konsultanta zvērinātu advokātu biroja Magnusson iesniegto atzinumu par iemesliem, kāpēc pircējs nav atrasts, un priekšlikumus turpmākajai rīcībai ar kapitāla daļām.

Pagaidām gan departaments neatklāj nedz iemeslus, kāpēc nav izdevies pārdot lombarda kapitāla daļas, nedz arī priekšlikumus par turpmāko rīcību. Jāatgādina, ka sākotnēji Rīgas pašvaldība pati mēģināja pārdot sev piederošās kapitāldaļas, rīkojot izsoles, bet neviens pretendents nepieteicās. Tāpēc pērn rudenī tika izsludinātais iepirkumu konkurss, kurā uzvarēja zvērinātu advokātu birojs Varul, kas šobrīd mainījis nosaukumu uz Magnusson (ar nosaukumu Varul šobrīd darbojas cits advokātu birojs).

Līgums paredzēja, ka akciju pārdošanas darījums jānoorganizē ne vēlāk kā desmit mēnešu laikā. Magnusson, ja viss noritēs gludi, saņems kopumā vairāk nekā 169 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru