Citas ziņas

Zaudējumus grib piedzīt pretēji Augstākās tiesas spriedumam

Māris Ķirsons, Elīna Pankovska, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Uzņēmumu reģistrs nemaksās a/s Optima Management zaudējumus 5 557,34 Ls apmērā, jo Augstākās tiesas Senāts nosprieda izbeigt tiesvedību.

«Esam pārsteigti, ka, neraugoties uz Augstākās Tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta spriedumu izbeigt tiesvedību a/s Optima Management pieteikumā pret Uzņēmumu reģistru (UR), minētais uzņēmums no UR vēlas saņemt kompensāciju par nodarītajiem zaudējumiem 5 557,34 Ls apmērā, kā arī 10 Ls lielo valsts nodevu par tiesāšanos, pamatojoties uz to, ka Administratīvās rajona tiesas tiesnesis uzlicis atzīmi par tiesas nolēmuma izpildi, kas bija nelabvēlīgs UR,» stāsta Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra vietnieks juridiskajos jautājumos Sandis Karelis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Rimi hipermārketa Valdemāra ielā 112 Rīgā īpašnieku kļuvusi Rimi Baltic grupa, informē BPT Asset Management, kas līdz šim pārvaldīja šo objektu.

Investīciju fonds BPT Optima, kas līdz šim bija Rimi hipermārketa īpašnieks, ir noslēdzis līgumu ar Rimi Baltic grupu par nekustamā īpašuma pārdošanu. Noslēdzoties darījumam, par jauno hipermārketa īpašnieku kļūs Rimi, kas ir šā centra t.s. enkurnomnieks un aizņem lielāko daļu īpašuma.

Pārdošanas darījuma rezultātā BPT Optima guva kapitāla pieaugumu attiecībā pret iegādes vērtību. Abas darījuma puses ir vienojušās par konfidencialitāti, līdz ar to darījuma summa un citas ar darījumu saistītas detaļas netiks izpaustas.

Šis darījums ir daļa no starptautiskā investīciju fonda BPT Optima stratēģijas Baltijas valstīs. Mēs ieguldām komerciālajos nekustamajos īpašumos, 5 - 8 gadu laikā tos attīstām, pievienojot tiem vērtību. Uzskatām, ka Rimi hipermārkets bija veiksmīgs ieguldījums fondam, komentē BPT Asset Management vadītājs Latvijā Andžejs Neguliners

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

R.Meroni: Lembergs paliks tranzītbiznesā arī nākotnē

Ieva Mārtiņa, Egons Mudulis, 15.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs tranzītbiznesā paliks arī nākotnē un noteikti nekur nemuks, uzskata Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, kuram valsts šobrīd uzticējusi pārvaldīt iespējamos A. Lemberga aktīvus.

«Viņš gan ir ļoti aizņemts tiesā un būs vēl aizņemtāks, cik saprotu. Tai pašā laikā viņam ir stiprs raksturs, viņš ir maziņš diktators, viņam acīmredzot ir ietekme tranzītbiznesā. Viņš ir Ventspils pilsētas domes un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs, kas ir ļoti problemātiska situācija. Domāju, ka būtu nepieciešamas izmaiņas brīvostu likumdošanā, kur valstij būtu lielāka teikšana. Viņa varas pamatā ir kontrole pār pilsētas domi, brīvostas pārvaldi, vienlaicīgi kontrolējot uzņēmumus, kurus viņš soli pa solim zaudēja daļēji Vitol, daļēji man, pateicoties prokuratūras uzliktajam arestam,» intervijā DB atzina R. Meroni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pārmet Ventbunkers sapulces viltošanu, kurā esot iesaistīts Lembergs

Ieva Mārtiņa, 30.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventbunkers, kam nupat mainīta valde, bijušās valdes pārstāvji pārmet Mārtiņa Kvēpa juristu firmai dokumentu viltošanu par Ventbunkers akcionāru sapulci, kas nekad nav notikusi, kā arī izsaka aizdomas, ka aiz šiem procesiem stāv Aivars Lembergs.

«2011. gada 20. decembrī M. Kvēpa juristu firma kārtējo reizi iesniedza Uzņēmumu Reģistrā (UR) rupji viltotus dokumentus par akcionāru sapulci, kas nekad nebija notikusi un pat nekad netika sasaukta. Šis ir jau piektais mēģinājums, kad bēdīgi slavenais Kvēps cenšas nelegāli pārņemt kontroli pār Ventbunkers, kas ir viena no vadošajām naftas tranzīta kompānijām Ventspils ostā,» Db.lv informēja Ventbunkers preses dienesta pārstāvis Aivars Gobiņš. M. Kvēps šos apgalvojumus pagaidām nekomentē.

A. Gobiņš skaidro, ka 2011. gada 27. jūnijā likumīgā Ventbunkers valde sasauca akcionāru sapulci, kam bija jānotiek 2011. gada 20. decembrī un tā arī tika noturēta pēc visiem standartiem. Vairāk nekā 70% akcionāru tika pārstāvēti šajā legālajā akcionāru sapulcē. Rezultāti tika iesniegti UR nākamajā dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju pēc divu gadu garām cīņām par varu a/s Ventbunkers ir reģistrēta jauna valde un padome.

To liecina Uzņēmumu reģistra (UR) dati. Šobrīd ir grūti prognozēt, vai šī jaunās valdes un padomes sastāva reģistrācija tiks apstrīdēta, tomēr par to jau tiek pausta publiska neapmierinātība. A/s Ventbunkers padomes priekšsēdētājs tagad ir Olafs Berķis, bez viņa padomē vēl ir Jānis Junkers, Aleksejs Ovods, Genādijs Ševcovs un Gatis Klimass. Savukārt uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Kašs, bez viņa valdē darbosies arī R. Grīniņš, A. Piņkovs un V. Godunovs. Izmaiņas Ventbunkerā varētu būt signāls tam, ka gaidāmi jaunumi arī Ventspils tranzītbiznesa nākamajos posmos - Latvijas naftas tranzītā, Ventspils naftā utt., ja vien oponentu aktīvas pretdarbības rezultātā nesekos kādi liegumi vai kārtējās tiesāšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils tranzītbiznesa kompānijā AS Ventbunkers vadību atkal pārņēmuši Šveices advokāta Rūdolfa Meroni oponenti, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft dati.

Šī ir trešā vadības maiņa kompānijā pēdējā laikā. R. Meroni piekritēji Ventbunkera vadībā atradās tikai divas dienas - no 2. līdz 4.janvārim, un vakar uzņēmuma vadošajos amatos atkal reģistrēti R. Meroni oponenti. Uzņēmumu reģistrs konstatējis pārkāpumus akcionāru sapulces, kas tika sasaukta Meroni piekritēju pozīciju nostiprināšanai Ventbunkerā, norisē un atcēlis iepriekš reģistrētās izmaiņas kompānijas vadībā.

Ventbunkera padomes priekšsēdētājs kopš vakardienas atkal ir Olafs Berķis, padomes priekšsēdētāja vietnieki - Jānis Junkers un Ovads Aleksejs, bet padomes loceklis - Gatis Klimass. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Kašs, bet valdes locekļi - Valērijs Godunovs, Raimonds Grīniņš un Andrejs Piņkovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventbunkera akcionāri salīguši mieru

Ieva Mārtiņa, 12.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāku gadu nepārtrauktiem kašķiem, Latvijā lielākā naftas produktu tranzīta uzņēmuma a/s Ventbunkers akcionāri salīguši mieru. Uzņēmuma padomē ievēl abu iepriekš karojošo akcionāru pārstāvjus.

Pirmdien, 11.februārī Ventspilī, Ventbunkera telpās notika uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulce, kurā piedalījās visi lielākie uzņēmuma īpašnieki, pārstāvot gandrīz 100% Ventbunkera kapitāla, liecina Ventbunkera informācija presei. Vienīgais īpašnieks, kas neieradās uz uzņēmuma sapulci, bija Aivars Lembergs un viņa ģimenes locekļi, kuriem pieder ap 0,3% uzņēmuma akciju.

Līdz ar akcionāru sapulcē nolemto, Ventbunkera padome paplašināta līdz septiņiem padomes locekļiem. Lēmums par jauno Ventbunkera padomi pieņemts, par to balsojot visiem lielākajiem uzņēmuma akcionāriem, to vidū uzņēmumiem Yelverton

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas darījumu tirgus aktivitāte ir samazinājusies

Žanete Hāka, 09.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos četros mēnešos, salīdzinot ar 2014. gada pirmajiem četriem mēnešiem, aktivitāte Baltijas uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas darījumu (M&A) tirgū samazinājusies par 14%, liecina Prudentia M&A Folio apskata rezultāti.

Jau iepriekš tika prognozēts, ka ģeopolitiskās situācijas dēļ tirgus aktivitāte varētu kļūt rāmāka.

2015. gada pirmajos četros mēnešos kopumā Baltijā tika veikti 43 darījumi. Salīdzinot šī un iepriekšējā gada pirmos trīs mēnešus, darījumu skaita kritums sasniedza pat 25%, taču aprīlī noslēgto darījumu skaits ir atkal pieaudzis. Tirgus aktivitātes samazināšanās skaidrojama ar pašreizējās ģeopolitiskās situācijas ietekmi, kuru 2014. gadā pilnvērtīgi vēl nebija iespējams novērot.

Lielāko darījumu gada pirmajos mēnešos noslēgusi šveiciešu Partners Group Holding un dāņu Baltic Property Trust Asset Management, kas par 163 miljoniem eiro iegādājās lietuviešu BPT Optima portfeļa lielāko daļu. Darījums iekļauj septiņus pazīstamus biroja ēku un tirdzniecības centru īpašumus Tallinā, Rīgā, Viļņā, Kauņā un Klaipēdā. Šī ir lielākā pēckrīzes investīcija Baltijas nekustamo īpašumu sektorā.

Komentāri

Pievienot komentāru