Jaunākais izdevums

Lietuvas piena pārstrādes uzņēmuma Žemaitijos pienas akcionāru sapulcē nolemts akcionāriem dividendēs izmaksāt 0,1 eiro par akciju, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Dividenžu izmaksa sāksies no 12.maija.

Žemaitijos pienas ir viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties brīdim, kad Lielbritānijai jāizstājas no Eiropas Savienības (ES), Lietuvas uzņēmumi pievērsušies šai valstī dzīvojošajiem tautiešiem, aicinot viņus atgriezties dzimtenē un solot darba vietas.

Kā pastāstījusi Apvienotās Karalistes lietuviešu kopienas priekšsēdētāja Daļa Asanavičūte, janvārī emigrantus apciemojuši koncerna SBA mēbeļu ražošanas un tirdzniecības uzņēmumu grupas un piena pārstrādes kompānijas «Žemaitijos pienas» pārstāvji, bet vēl pirms tam Lielbritānijas lietuviešus aicinājis atgriezties mājās arī personāla

konsultāciju uzņēmums «Strategic staffing solutions» un ēku apsaimniekošanas firma «Mano būstas». Pēc viņas teiktā, interese par šiem piedāvājumiem tiešām esot.

«Žemaitijos pienas» delegācija pagājušajā mēnesī viesojusies Birmingemas Universitātē, tikusies ar tur studējošajiem lietuviešiem un nedēļas laikā sarīkojusi vairāk nekā divdesmit darba intervijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgstošām sarunām viens no lielākajiem Lietuvas piena pārstrādātājiem Rokiškio sūris veicis pirmās produktu piegādes uz Ķīnu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Biznesa partneriem Ķīnā tiks piegādāta laktoze, un patlaban noslēgts līgums par dažu simtu tonnu piegādi.

Par tālāku sadarbību tiks runāts pēc tam, kad Ķīnas partneri saņems un izmēģinās jauno produktu.

Db.lv jau rakstīja, ka tika plānots, ka trīs no pieciem lielākajiem Lietuvas piena pārstrādes uzņēmumiem eksportu uz Ķīnu sāks jau līdz pērnā gada beigām.

Aprīļa vidū Lietuva no Ķīnas saņēma visus vajadzīgos dokumentus, lai piena pārstrādātāji varētu eksportēt produkciju uz Ķīnu, bet augusta nogalē tika saņemta ziņa, ka Ķīna apstiprinājusi 19 Lietuvas piena pārstrādes uzņēmumu sarakstu, kuriem atļauts eksportēt savu produkciju uz šo milzīgo tirgu. Šajā sarakstā ir Marijampoles pieno konservai un tā pārvaldītās Lukšu pienotavas Jurbarkas nodaļa, Rokiškio sūris un tā meitasuzņēmuma Rokiškio pienas filiāle Ukmerģes pienotava un Rokiškio pieno gamyba, Vilkyškiu pienine un tā meitasuzņēmumi Kelmes pienine un Modest, Pieno žvaigždes un tā pārvaldītā Mažeiķu pienotava un Pasvales siernīca, Žemaitijos pienas meitasuzņēmums Šilutes rambynas, Kauņas Pienas LT, Viļņas Litamilk, Šaķu rajona Lukšu Uriga un Biržu rajona Hochdorf Baltic Milk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvā krītototies svaigpiena iepirkuma cenām, piensaimnieki rudenī iecerējuši rīkot protesta akciju pret piena pārstrādātājiem, ne tikai kādu laiku nepārdodot pienu, bet arī bloķējot piebraucamos ceļu pie tā uzņēmuma, kas par pienu maksā viszemāko cenu.

«Visus uzņēmumus nebloķēsim. Vienu - to, kurš maksās vismazāk. Saskaitām katra mēneša cenas, aprēķinām vidējo, piebraucm traktoros pie vārtiem un kādu nedēļu nevienu neielaižam un neizlaižam,» ziņu aģentūrai BNS sacījis Lietuvas Piena ražotāju asociācijas padomes priekšsēdētājs Jons Viļonis.

Viņš prognozējis, ka tāda akcija, ja vien cenas netiks būtiski paaugstinātas, varētu notikt oktobrī vai novembrī, pēc ražas novākšanas, lai gan pārstrādātāji viszemāko cenu par pienu maksā jūlijā un augustā.

Jaunieceltais Lietuvas zemkopības ministrs Andrjus Paļonis izteicis gatavību pulcināt gan piensaimnieku, gan pārstrādātāju pārstāvjus uz sarunām par iespējām paaugstināt iepirkuma cenas, taču abas puses noskaņotas diezgan skeptiski.

Komentāri

Pievienot komentāru