Ražošana

Zemeka reģistrē komercķīlu 958 tūkstošu latu apmērā

Žanete Hāka, 31.10.2013

Jaunākais izdevums

Jauna komercķīla reģistrēta Lielvārdes novada uzņēmumam SIA Zemeka, liecina Lursoft dati.

Kā ķīlas ņēmējs reģistrēta AS Norvik banka, bet kā parādnieks – Dagdas novada Šķaunes pagasta uzņēmums SIA Šķaunes bekons. Ķīlas devējs par labu bankai ieķīlājis visas sev piederošās SIA Šķaunes bekons daļas.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālo summu veido 958,25 tūkstoši latu.

Sēklu audzētājs SIA Zemeka darbojas kopš 2008.gada un pērn savu apgrozījumu palielinājis līdz 1,179 miljoniem latu, gadu gan noslēdzot ar 102,402 tūkst.Ls zaudējumiem. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Iveta Priede.

Db.lv jau rakstīja, ka gada sākumā kompānija SIA Zemeka, kuras pamatdarbības veids ir graudaugu, pākšaugu un eļļas augu sēklu audzēšana, gatavojas būvēt cūku novietni, kuras izmaksas lēstas 2,539 miljonu latu apjomā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

SIA Zemeka noslēgusi iepirkumu konkursu par cūku novietnes būvi, un tajā uzvarējis uzņēmums Intra-J, apsteidzot konkurentu SIA CMC.

SIA Zemeka reģistrēta Lielvārdes novada Lēdmandes pagasta Vālodzēs, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 20 tūkst. Ls. Uzņēmuma

vienīgais valdes loceklis ir Oskars Liepiņš. Uzņēmums dibināts 2008. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Cirmas bekons pārgājis Igaunijas investoru īpašumā

LETA, 21.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cūku audzēšanas komplekss Cirmas bekons ir nonācis Igaunijas investīciju kompānijas Velmetek Invest OU īpašumā, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmumā.

Kā norādīja Cirmas bekons valdes loceklis Andris Muižnieks, jaunie investori pagaidām atturēšoties komentēt uzņēmuma attīstības plānus.

Akcionāru lēmums paredz nekomentēt iekšējās un ārējās pārmaiņas. Viss ir kārtībā, uzņēmums strādā, sacīja Muižnieks.

Viņš arī atturējās komentēt faktu, ka Cirmas bekons 15.septembrī nodibinājis meitasuzņēmumu SIA Cirmas agro ar 1,59 miljonu eiro pamatkapitālu, taču jau 16.septembrī sākts uzņēmuma likvidācijas process. Muižnieks tajā iecelts kā likvidators.

Saskaņā ar Firmas.lv informāciju, Velmetek Invest OU oficiāli par Cirmas bekona 100% īpašnieku kļuvis šā gada 10.martā. Muižnieks ir vienīgais uzņēmuma valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Veiktas izmaiņas Cirmas bekona valdē

Žanete Hāka, 07.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cūkkopības nozares uzņēmums SIA Cirmas bekons ir reģistrējis izmaiņas valdē, liecina Lursoft dati.

No valdes priekšsēdētāja amata atcelts Oskars Liepiņš, bet no valdes locekļa - Pēteris Putāns, kurš vienlaicīgi ir arī vienīgais SIA Rolekss kapitāldaļu turētājs. Vakar Cirmas bekona valdei pievienojās Vjačeslavs Ševčenko, kuram pieder SIA V capital un SIA Wincom, kā arī 50% SIA Mans Garants. Ševčenko darbosies līdzās Oskaram Dzilnam, kuram, kā norāda Lursoft dati, pieder 50% no SIA Copernits un kurš valdes locekļa amatu uzņēmumā ieņem jau kopš 2011. gada.

Lursoft sadarbībā ar Capitalia uzņēmumu ir novērtējuši ar 1,15 miljoniem eiro, salīdzinot ar 2012. gadu, tā vērtība ir ievērojami palielinājusies - 3,3 reizes, ko varētu skaidrot ar to, ka 2012. gadu uzņēmums bija noslēdzis ar zaudējumiem, bet 2013. gada peļņa mērojama ar 127 tūkstošiem eiro, bet, aplūkojot uzņēmuma neto apgrozījumu, ir novērojams tā samazinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru