Pasaulē

Žerārs Depardjē nodibinājis aviokompāniju

LETA, 15.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču aktieris Žerārs Depardjē Beļģijā reģistrējis savu aviolīniju Cyran’R, kas nosaukta par godu viņa pirmajai lielajai lomai 1990.gada filmā Cyrano de Bergerac (Sirano de Beržeraks), vēsta biznesa laikraksts The Wall Street Journal.

Aktieris uzņēmumu reģistrējis novembrī. Tam ir tāda pati adrese kā Depardjē piederošajai viesnīcai Villa White Cloud.

Nav skaidri zināms, ko kinozvaigzne iecerējis pasākt ar jaundibināto kompāniju. Taču The Wall Street Journal pieļauj, ka Depardjē plānojis to izmantot tikai paša lidojumiem privātā lidmašīnā.

Depardjē mitinās klusā Valonijas reģiona municipalitātē Estempjī, kurā atvēris veikalu La Cave de Gerar. Tajā nopērkami slavenību vīni. Bez paša Depardjē darinājumiem pircējiem piedāvātas franču rokmūziķa Džonija Halideja, kā arī Andželīnas Džolijas un Breda Pita veidotās vīna šķirnes.

Depardjē Beļģijā reģistrējis uzņēmumu Holding 2712, turklāt nesen vēl arī nopircis nozīmīgu daļu no nekustamā īpašuma firmas Cogimmo. Patlaban kompānija meklē vietu Depardjē restorānam, vēsta biznesa avīze L’Echo.

Pērn Beļģijas municipalitāte Estempjī padarīja Depardjē par savu goda pilsoni. Depardjē pirms diviem gadiem Nišā, kas atrodas Estempjī municipalitātē netālu no Francijas robežas, iegādājās māju.

Nišā arī apmetušies citi turīgi francūži, kuru pievilinājušas Beļģijas labvēlīgākās nodokļu likmes.

Pagājušā gada sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins Depardjē piešķīra arī Krievijas pilsonību, franču aktierim ar lielu patosu ierodoties pēc jaunās pases.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Visvairāk Eiropas miljonāru dzīvo Francijā

Gunta Kursiša, 10.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neņemot vērā valsts prezidenta Fransuā Olanda atbalstu progresīvajiem nodokļiem, Francijā dzīvo vairāk miljonāru nekā jebkurā citā Eiropas valstī. Pasaules «miljonāru klubā» ir 2211 francūži, noskaidrojusi banka Credit Suisse.

Miljonāru skaita ziņā Francija apsteigusi Vāciju un Lielbritāniju, kurā dzīvo attiecīgi 1735 un 1529 bagātnieki.

Credit Suisse paredz, ka līdz 2018. gadam Francijā miljonāru skaits būs pieaudzis līdz 3224, bet Vācijā pēc pieciem gadiem dzīvos 2537, savukārt Lielbritānijā – 2377 miljonāri.

Jau rakstīts, ka Francijas prezidents vēlējies ieviest nodokli 75% apmērā tiem valsts iedzīvotājiem, kas gada laikā nopelna vairāk nekā vienu miljonu eiro. Tomēr šā gada janvārī valsts konstitucionālā tiesa atzina šādu nodokli par neatbilstošu pamatlikumam.

Lai izvairītos no augsto nodokļu maksāšanas, piemēram, aktieris Žerārs Depardjē kļuvis par Krievijas pilsoni. Tāpat valsti pametis arī tās bagātākais cilvēks Bernards Arno, kā arī izskanējušas bažas, ka ekonomisku apsvērumu dēļ uz Londonu varētu pārcelties arī bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un viņa sieva Karla Bruni. Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons (David Cameron) iepriekš izteicies, ka ir gatavs «izritināt sarkano paklāju» turīgajiem francūžiem, kas vēlas apmesties Apvienotajā Karalistē.

Komentāri

Pievienot komentāru