Pakalpojumi

Ziema Ozolkalnam līdzējusi atdot kredītu un ieguldīt attīstībā

Ieva Nora Fīrere, 09.04.2010

Jaunākais izdevums

Ekonomikas krituma apstākļos slēpošanas un atpūtas parkam Ozolkalns izdevies noslēgt sezonu ar klientu plūsmas pieaugumu, kas palīdzējis nosegt kredīta pamatsummu, procentus, un ieguldīt biznesa attīstībā. Kopumā slēpotāju šoziem bijis par 20% vairāk nekā iepriekš, intervijā Lietišķajā Dienā norāda Ozolkalna līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ģirts Kaļķis.

Vienlaikus uzņēmumā īstenotas cenu politikas izmaiņas, dažās pozīcijās samazinot tās pat uz pusi, kas bāzes īpašniekiem nodrošinājis apgrozījumu iepriekšējās ziemas līmenī.

Šosezon nopelnīto plānots ieguldīt nobrauciena pagarināšanā, mācību kalna un nomas uzlabošanā. Vienlaikus tiks investēts biznesa sezonalitātes izlīdzināšanā, proti, Ozolkalns Gaujas malā šovasar sāks celt kempinga namiņus, šādi mērķējot uz prasīgāko laivotāju auditoriju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan daļa Latvijas slēpošanas trašu pārstāvju cer uz vēsākiem laika apstākļiem, šajā nedēļas nogalē trases aktīvi strādās, aģentūra LETA uzzināja pēc slēpošanas trašu apzināšanas.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa «Ozolkalns» valdes locekle Līga Rokpelne aģentūrai LETA sacīja, ka «Ozolkalns» sezonu atklāja trešdien, 17.janvārī. Pirmā darbības nedēļa «Ozolkalnam» ir iesākusies ļoti labi. Lai gan aizvadītas tikai divas dienas, apmeklētāju skaits salīdzinājumā ar tām ziemām, kas ir garas un ilgstošas, darba dienās bijis ļoti labs. Arī šajā nedēļas nogalē «Ozolkalns» plāno aktīvi strādāt - sestdien, 20.janvārī plānots strādāt no plkst. 9 līdz 23, bet svētdien no plkst. 9 līdz 21.

Rokpelne teica, ka sestdienās parasti kalnu apmeklē vairāk ziemas sporta piekritēji individuāli, bet svētdienas ierasti ir ģimenes dienas, kad cilvēki brauc kopā ar bērniem un vairāk nepieciešama arī instruktoru palīdzība. Interesi apmeklēt «Ozolkalns» trases nedēļas nogalē pārsvarā izrādījuši vietējie iedzīvotāji, kā arī gaidāmi tūristi no Igaunijas un daļa apmeklētāju varētu ierasties no Lietuvas. Cilvēku interese esot ļoti liela, rezervācijas nedēļas nogalei pieteiktas arī blakus esošajā kempingā, kā arī pilnībā aizpildīts «Ozolkalns» instruktoru darba grafiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slēpošanas un atpūtas parka Ozolkalns dalībniekos izmaiņas

Gunta Kursiša, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Ozolkalns dalībnieku sarakstā notikušas izmaiņas, kopumā šajā sarakstā atrodoties septiņiem uzņēmuma līdzīpašniekiem, informē Lursoft.

Pašlaik 25% no uzņēmuma kapitāldaļām pieder Gvido Senkānam, 20% - SIA Stiga, 17% - Ģirtam Kaļķim, 16% - Guntaram Senkānam, 10% - Gočai Tutberidzei, 10% - SIA Scave un 2% - Vella Medical Ltd.

Izmaiņas SIA Ozolkalns dalībniekos reģistrētas 6. decembrī.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Ģ. Kaļķis, bet valdes locekļa amatā – G. Senkāns.

2011. gads, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, uzņēmumam nav bijis ļoti veiksmīgs «ārējo faktoru ietekmes rezultātā», norāda uzņēmuma vadība. Pērn SIA Ozolkalns apgrozīja 129,5 tūkst. Ls, kas ir par 56% mazāk nekā 2010. gadā. 2011. gadu uzņēmums noslēdza ar 7,5 tūkst. Ls zaudējumiem iepretim 180,7 tūkst. Ls peļņai iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) izvērtējusi divu slēpošanas un atpūtas parku sadarbības vienošanos par vienotu noteikumu piemērošanu savstarpēji neatkarīgos slēpošanas un snovborda parkos un atļāvusi slēgt minēto vienošanos, liecina KP publiskotā informācija.

KP neatklāja uzņēmumus, kas vienošanos slēguši.

Kā informē KP, 2023.gada nogalē padome saņēma lūgumu sniegt konsultāciju par divu savstarpēji konkurējošu slēpošanas un atpūtas parku sadarbības vienošanos, kas ļautu klientiem izmantot to pakalpojumus uz vienotiem noteikumiem. Pēc tikšanās ar iesaistītajām pusēm, KP sniedza uzņēmumiem skaidrojumu par to, kāda rīcība no konkurences tiesību viedokļa ir pieļaujama un kāda rīcība ir aizliegta uzņēmumu plānotajās darbībās.

Iepazīstoties ar plānotās sadarbības noteikumiem, KP secināja, ka vienotu noteikumu izstrāde diviem patstāvīgiem slēpošanas un atpūtas parkiem ir vērtējama kā kopīga pakalpojuma pārdošana, kas tirgus dalībniekiem ir atļauta, ja to kopējā tirgus daļa kalnu slēpošanas pakalpojumu tirgū Latvijā nepārsniedz 15% un tā nesatur karteļa jeb konkurējošu uzņēmumu aizliegtu vienošanos, piemēram, par cenu noteikšanu, klientu vai tirgus sadali un citām darbībām, kas ierobežo konkurenci par sliktu patērētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slēpošanas trašu pieprasījums patlaban ir aptuveni vairākas reizes lielāks nekā piedāvājums, pauda aptaujāto trašu pārstāvji.

Kā stāstīja Amatas novada slēpošanas un atpūtas parka "Ozolkalns" valdes locekle Līga Rokpelne, patlaban "Ozolkalns" pieprasījums ir aptuveni trīs reizes lielāks, nekā piedāvājums. Pēc Rokpelnes domām, ceļošanas ierobežojumi uz ārvalstīm ir sekmējuši interesi par vietējām atpūtas iespējām. "Kopumā mums iet ļoti labi, bet ierobežojumu dēļ nevaram apkalpot visus apmeklētājus," sacīja Rokpelne.

"Ozolkalns" valdes locekle minēja, ka pašreiz rezervācijas kalna apmeklējumam tiek aizpildītas ļoti ātri, piemēram, atvērtās rezervācijas brīvdienām tika aizpildītas 15 minūšu laikā. Tāpat aizpildītas ir visas rezervācijas darba dienām, kas līdz šim nav pieredzēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Pie Cēsīm vēl šonedēļ grasās atklāt slēpošanas sezonu; citviet gaida noturīgāku salu

LETA, 27.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cēsu atpūtas komplekss "Žagarkalns" šonedēļ, 1.decembrī, atklās ziemas slēpošanas sezonu, liecina "Žagarkalna" publiskotā informācija mājaslapā.

Salīdzinājumā ar citām Latvijas atpūtas vietām agrāka sezonas sākšana "Žagarkalnā" ir iespējama, jo otro vasaru uzņēmums zem īpaša seguma glabāja iepriekšējās ziemas izskaņā sarūpētos sniega krājumus.

Atpūtas komplekss atzīmēja, ka pagājušā gada sniega krājumi ir labi saglabājušies, līdz ar to šonedēļ ir atsegta sniega kaudze un sākts izlīdzināt sniegu "Cīruļkalna" nogāzē. "Esam uzšāvuši sniegu uz abiem pacēlāja ceļiem, un brīvdienās varētu darbināt jau divus pacēlājus," sacīts "Žagarkalna" mājaslapā.

Engures novada atpūtas kompleksa "Milzkalns" pārstāvis pastāstīja, ka slēpošanas trasēm pirmo sniegu sāks pūst drīzumā, taču šonedēļ tas vēl nenotiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Latvijā kaļ plānu par lielāko slēpošanas bāzi Baltijā

Laura Mazbērziņa, 03.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Netālu esošie slēpošanas un atpūtas parki Žagarkalns un Ozolkalns aktīvi strādā pie apvienošanās plāna.

«Esam izstrādājuši plānu, lai drīzumā Žagarkalns ar Ozolkalnu varētu apvienoties. Starp kalniem ir mežs, kurš ietilpst Gaujas nacionālajā parkā, tāpēc nopietni tiek strādāts pie dažādām formalitātēm, lai Dabas Aizsardzības pārvalde piekristu realizēt ideju. Ja mūsu projekts tiks apstiprināts, mums kopā būs lielākā slēpošanas bāze Baltijā. Tas ne tikai kalniem dos spēcīgu ekonomisku grūdienu, bet arī pašām Cēsīm,» uzskata slēpošanas trases Žagarkalns īpašnieks Juris Žagars.

«Līdz ar kalnu apvienošanos, es piepildīšu savu sapni paplašināt Žagarkalna bāzi, piesaistīt vairāk cilvēku. Tā kā starp kalniem ir aptuveni 500 metri, jaunās trases garums arī būs aptuveni 420, 450 metri un augstuma starpība 80 metri. Ceru, ka komunikācija ar Gaujas nacionālo parku turpināsies pozitīvi, jo sabiedrības ieguvums būs ievērojami lielāks nekā zaudējumi dabai. Mēs plānojam kopumā ieguldīt no 100 līdz 150 tūkstošiem eiro gan savus līdzekļus, gan ceram piesaistīt ES fonda atbalstu,» komentē J. Žagars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmās variācijas par lata/eiro veikalu tēmu Latvijā iesakņojās pirms aizvadītajiem Ziemassvētkiem. Norādot uz eirozonas un ASV veiksmīgo pieredzi, viņi sola, ka turpinājums sekos. Lielveikalā gan līdz šim vēl redzamas tikai versijas par šo konceptu.

Jāmaina enerģētikas ideoloģija?

Vairumā Eiropas valstu atjaunojamo energoresursu (AER) būtība ir veicināt energoefektīvu ražošanu, nevis pelnīt, pārdodot saražoto enerģiju valstij. Latvijā AER kļuvuši par šaura uzņēmēju loka peļņas avotu, un monopolu lobiji apgalvo, ka tieši AER sadārdzina elektroenerģijas gala tarifu. Tieši efektivitāte kompensētu augstākās izmaksas. Vajadzīga jauna enerģētikas ideoloģija, secina uzņēmējs Uldis Pīlēns.

Investors no mazpilsētas

Hermanis Juzefovičs dzīvo kādā Vidzemes mazpilsētā, kur sēdot pie datora, tirgojas pat ASV fondu biržā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemas atpūtas kompleksi vēl cer uz aukstumu tuvākajās nedēļās, pastāstīja ziemas atpūtas kompleksu pārstāvji.

Talsu novada atpūtas kompleksa "Kamparkalns" vadītājs Viesturs Ošenieks atklāja, ka patlaban atpūtas kompleksam sokas labi un tas turpina darbu citās atpūtas kompleksa jomās. Viņš atzina, ka darbs saistībā ar slēpošanas kalnu nav sācies, netiek pūsts mākslīgais sniegs, līdz ar to zaudējumi netikšot ciesti.

Ošenieks atzina, ka šosezon šī ir pirmā reize, kad kalnu slēpošanas sezona janvāra beigās vēl nav sākta. Taču ir bijuši gadi, kad slēpošanas sezona ir bijusi "īsa un kodolīga". "Pagaidām cerību nezaudējam, tāpēc skatāmies laikapstākļu prognozes un gaidām aukstumu," viņš norādīja..

Vienlaikus "Kamparkalna" pārstāvis piebilda, ka šī sezona neietekmēs spēju darboties nākamajās ziemas sezonās un būt gataviem pilnvērtīgi sākt darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauni sniega lielgabali nopirkti, pacēlāji pārbaudīti un kalnu īpašnieki gaida salu, lai varētu sākt slēpošanas sezonu.

Iepriekšējā slēpošanas sezona beidzās ar bažām par to, cik droši ir Latvijas slēpošanas kalni. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pavasara pusē veica trošu ceļu jeb, tā saukto, pacēlāju pārbaudes. Pusē no 24 slēpošanas trasēm centrs konstatēja būtiskus pārkāpumus, tāpēc neatbilstošo pacēlāju darbība tika apturēta.

«23 pacēlāji nebija reģistrēti Bīstamo iekārtu reģistrā, līdz ar to vispār nebija veiktas tehniskās pārbaudes. Astoņiem nebija veiktas kārtējās tehniskās pārbaudes, kas jāveic ik gadu,» galvenos pārkāpumus min PTAC Patērētāju informēšanas un komunikācijas daļas vadītāja Sanita Gertmane. Viņa uzsver: visi pārkāpumi tika novērsti, un šogad slēpošanas trases no PTAC viedokļa ir labākā līmenī gatavas slēpošanas sezonai, jo arī tie pacēlāji, kas iepriekš nebija tehniski pārbaudīti, tagad ir.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šī ziema kalnu īpašniekus ar sniegu un salu nelutina, pēdējo dienu nelielā gaisa temperatūras pazemināšanās likusi tiem sarosīties. Dažos no kalniem jau tiek pūsts sniegs un, iespējams, apmeklētājiem tie tiks atvērti jau šajās brīvdienās.

Atpūtas komleksā Milzkals, kas atrodas Tukuma novadā, sniega pūšana turpinās jau otro dienu. Tā pārstāvis Viesturs Ošenieks DB norāda, ka veicas diezgan labi, un, ja pieturēs gaisa temperatūra mīnus trīs, četri grādi, tad, iespējams, jau rītvakar, 23.decembrī, tiks atvērtas divas trases. Patlaban uz kalna uzpūsta aptuveni 10 centimetru bieza sniega kārta.

Arī Lemberga hūtē, kas atrodas Ventspilī, jau kopš 21.decembra notiek sagatavošanās darbi, lai varētu sākt uzņemt apmeklētājus. Tur šogad uzstādīts arī jauns dzesētājs, kas ūdens temperatūru ar gaisu atdzesē par diviem līdz trijiem. Iekārtas šobrīd tiek darbinātas ar mazāko jaudu, bet kopumā sniegu pūš pieci sniega pūtēji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liela daļa Latvijas slēpošanas trašu šajā nedēļas nogalē, līdz ar gaisa temperatūras pazemināšanos, plāno sākt mākslīgā sniega pūšanu un atklāt vai turpināt sezonu, liecina informācija slēpošanas trašu mājaslapās.

Kā pastāstīja atpūtas kompleksa "Golgāts Vestienas novadā pārstāvis Juris Stradiņš, ņemot vērā, ka laika apstākļi kļuvuši vairāk ziemas periodam atbilstoši, sestdien, 14.janvārī, plkst.10 paredzēts, ka apmeklētājiem būs pieejama ne tikai slēpošanas trase Mazais Golgāts, bet arī slēpošanas trase "Lielais Golgāts", distanču slēpošanas trase Apkārt Gaiziņam, lielā kameršļūkšanas trase (320 metri), kā arī kameršļūkšanas trase bērniem.

Stradiņš prognozē, ka atpūtas komplekss darbu turpinās arī nākamnedēļ. Savukārt iespējamos zaudējumus kompleksa vadība vēl nerēķina. «Patlaban par finansiālajiem rezultātiem nedomājam. To skatīsimies sezonas beigās. Taču sūdzēties nevaram - esam izdarījuši visu, ko varējām,» klāsta Stradiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Slēpošanas trašu īpašnieki: Šosezon apgrozījums saruks par 30-40%

Nozare.lv, 08.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Silto laikapstākļu dēļ šosezon slēpošanas kalnu apgrozījums varētu sarukt par 30%-40%, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, atzīst aptaujāto slēpošanas trašu pārstāvji.

Tukuma novadā esošās slēpošanas trases Jēkaba grava pārstāvis Mairis Mežinskis norāda, - pat ja šonedēļ sāksies ziemai raksturīgāki apstākļi ar salu un sniegu, apgrozījuma kritums jebkurā gadījumā saglabāsies 30-40% apmērā.

Arī Cēsu novadā esošā Žagarkalna īpašnieks Juris Žagars un Amatas novada Ozolkalna pārstāve Līga Rokpelne piekrīt, ka kalni šajā sezonā noteikti piedzīvos apgrozījuma kritumu.

«Ja laikapstākļi būs labvēlīgi un mums izdosies izvilkt sezonu līdz pat aprīļa beigām, apgrozījuma kritums, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, varētu būt ap 30%, bet, ja tas neizdosies, tad kritums būs mērāms 40% apmērā,» stāsta Žagars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspedīcija mežā ar nakšņošanu zaru būdā, skijorings aiz zirga vai pastaiga ar lamām – šādas un citas atpūtas iespējas baudāmas ziemā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Ziema Latvijā vēl nav iestājusies, tomēr uzņēmumi, kas piedāvā izklaides un aktīvās atpūtas iespējas gada aukstajos mēnešos, jau ir gatavi uzņemt viesus, piedāvājot gan iepriekšējos gados pārbaudītas izklaides iespējas, gan jaunumus. Konkurences apstākļos ir jāspēj būt interesantiem katru gadu no jauna. DB uzrunātie uzņēmumu pārstāvji teic, ka ziema nav klusais periods, taču šis gada posms nav tik ienesīgs kā pavasaris, vasara un rudens sākums.

Ādažu novadā, Alderu ciemā, Adventure Ride zirgu stallis ziemas sezonā piedāvā zirgu skijoringu, izbraucienus kamanās, kā arī izjādes un jāšanas apmācību. Tā ir pieprasīta visu gadu, jo turpat atrodas manēža. Protams, ziemā cilvēki priekšroku dodot izjādēm sniegotā mežā. «Zirgu skijorings jeb braukšana aiz skrienoša zirga ar slēpēm kā disciplīna bija iekļauta jau 1928. gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Tā ir populāra izklaide ziemeļvalstīs, bet Latvijā mēs to aizsākām 2011. gadā. Ar zirgu skijoringu radījām pieprasījumu iepriekš tirgū nepiedāvātam produktam,» stāsta SIA Adventure Ride valdes loceklis Ričards Fomrats. Šī izklaide aizraujot tos, kuriem tīk ātrums un neliela adrenalīna deva. Skijorings šī sporta veida tradicionālajā izpratnē, kad slēpotāju velk motocikls vai motorkamanas, Latvijā ir pazīstams jau vairākus gadu desmitus. Vēl aizvien ik gadu ziemā tiek organizētas sacensības, Latvijas čempionāts, netrūkst arī entuziastu, kas traukšanos uz slēpēm aiz motocikla organizē paši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku brīvdienās Latvijas slēpošanas trasēs novērota liela slēpotāju aktivitāte, aģentūrai BNS atzina aptaujātie Latvijas slēpošanas kalnu pārstāvji.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa Ozolkalns valdes locekle Līga Rokpelne aģentūrai BNS pastāstīja, ka Ziemassvētku brīvdienas uz kalna pavadījuši ļoti daudz apmeklētāju. «Cilvēku bija vairāk nekā mēs bijām cerējuši. 24.decembris mums bija īsā diena, bet cilvēku bija ļoti daudz,» klāstīja Rokpelne, piebilstot, ka konkrētu skaitu šobrīd nav iespējams nosaukt, jo lielā cilvēku pieplūduma dēļ, tas vēl tikai tiek apkopots.

Pēc Rokpelnes teiktā, rindas uz kalna neveidojās, jo kalns esot pietiekami liels un trasēs pieteikot vietas lielam cilvēku skaitam.

Tostarp viņa norādīja, ka tāpat kā citus gadus, kalnu iecienījuši arī kaimiņvalstu atpūtnieki. «Tā kā pie kalna ir kempings, tad pie mums paliek arī daudz kaimiņvalstu atpūtnieki, un tad viņi brauc uz ilgāku laiku,» pastāstīja Rokpelne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadu no gada, slēpošanas trašu īpašnieki cer uz veiksmīgiem laikapstākļiem un sniegotu ziemu. Šī sezona tiek vērtēta kā mainīga, tomēr veiksmīgāka kā iepriekšējā.

«Slēpot gribētāju šogad ir vairāk, bet grūti teikt, vai tas saistīts ar labākiem laikapstākļiem, vai to, ka cilvēki kļuvuši ekonomiski aktīvāki,» saka atpūtas kompleksa Milzkalns biroja vadītāja Ieva Rasa. Viņa norāda, ka uzlabojoties ekonomiskajai situācijai, cilvēki ir gatavi tērēt vairāk naudas atpūtai.

Slēpošanas un atpūtas trases Ozolkalns valdes loceklis Ģirts Kaļķis uzskata, ka Baltijas valstu kontekstā Latvijas slēpošanas bāzes ir konkurētspējīgas. «To pierāda tas, ka daudzi lietuvieši brauc slēpot uz Latviju, savukārt igauņi atzīst, ka mēs esam lētāki un ar labāku servisu.»

«Visiem patīk braukt atpūsties, kad spīd saule, nav pārāk daudz mīnusu, nav vējš, nav apmācies un nav lietus. Tādas dienas Latvijā mums ir diezgan maz,» stāsta I. Rasa, norādot, ka Latvijai ar Alpu valstīm sacensties nav iespējams, tomēr Baltijā konkurēt var.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar piemērotu laikapstākļu iestāšanos, slēpošanas kalni un trases šonedēļ sākuši darbu, bet vairākās vietās turpina ražot sniegu, lai trases varētu atvērt tuvāko dienu laikā.

Siguldā ir uzsākta aktīva sniega ražošana un kopš otrdienas, 29.decembra, ir atvērta 400 metru gara distanču slēpošanas trase Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, informē Siguldas novada pašvaldība.

Sniega ražošana uzsākta arī Siguldas un apkaimes kalnu slēpošanas trasēs.

Gada pēdējā dienā – 31.decembrī – pirmās kalnu slēpošanas trases plānots atvērt Kaķīškalnā, Kordes trasē un Reiņa trasē, savukārt Siguldas Pilsētas trase varētu tikt atvērta nākamās nedēļas nogalē.

Cēsu novada pašvaldība informē, ka, ņemot vērā, ka gada nogalē tiksim lutināti ar ziemai atbilstošu gaisa temperatūru, Žagarkalns, Ozolkalns, kā arī Cēsu Olimpiskais centrs strādā pie savu trašu sagatavošanas. Trešdien tiks atvērtas vairākas slēpošanas trases.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ir ziema, ir bizness

Linda Zalāne, 12.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slēpošanas trašu īpašnieki priecājas par aukstuma iestāšanos; tas vieš cerību, ka šī sezona nesīs peļņu, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kopš pērnā gada pašas nogales lielākā daļa Latvijas slēpošanas trašu ir atvērtas. T.s. slēpošanas kalnu īpašnieki gaida ziemas iestāšanos decembra vidū, tomēr precīzu sezonas sākšanos prognozēt ir grūti, piemēram, pirms diviem gadiem ziema sākās tikai 15. janvārī, līdz ar to daudzi kalni to gadu noslēdza ar zaudējumiem. «Pērnā ziema bija ievērojami labāka – sākās savlaicīgi, ilgi pieturējās tai raksturīgi laikapstākļi. Šogad tā aizkavējās, bet ir cerības, ka sezona būs pietiekami gara,» teic Reiņa trases (SIA Veckalns) vadītāja Līva Legzdiņa. Arī Žagarkalna (SIA Žagarkalns) īpašnieks Juris Žagars ir pozitīvi noskaņots un atzīst, ka sezona sākusies jaudīgi, sniega ražošana rit efektīvi, jo gaiss ir auksts un sauss. Patlaban prognozes ir labas un Žagarkalnā ar mākslīgo sniegu ir noklātas visas trases un snovborda parks. «Profesionālajās trasēs viss bizness balstās tikai un vienīgi uz mākslīgi saražoto sniegu – ir aukstums, ir sniegs un ir bizness. Dabīgais sniegs ir tikai jauka dekorācija,» skaidro J. Žagars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lieldienu brīvdienās slēpotgribētājiem un ziemas prieku baudītājiem joprojām ir atvērtas vairākas trases un kalni Latvijā, liecina informācija kalnu un trašu pakalpojumu nodrošinātāju mājaslapās.

Plānots, ka šodien darbosies Žagarkalns, Ozolkalns, Gaiziņkalns, Kaķīškalns, kā arī kompleksa Gaiziņš gan Mazā, gan Lielā Golgāta trase.

Tiesa, patlaban vēl nav zināms, vai trases un kalni būs atvērti arī pirmdien, 28.martā.

Kā atzīmē Žagarkalna pārstāvis Vadims Kameņevs, šī nedēļas nogale varētu būt pēdējā šajā 2015./2016.gada ziemas sezonā. Viņš arī skaidro, ka, neskatoties uz to, ka šajās brīvdienās tiek prognozēti siltāki laikapstākļi, sniegs uz kalniem nekūst tik ātri, lai darbība būtu jāpārtrauc "pie pirmajiem plusiem".

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Vairākas slēpošanas trases Latvijā nedēļas nogalē plāno sākt darbību

LETA, 10.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas slēpošanas trases Latvijā šajā nedēļas nogalē plāno sākt darbību, ja piepildīsies meteoroloģiskās prognozes par pietiekami zemu gaisa temperatūru, sacīja aptaujātie ziemas atpūtas un sporta kompleksu pārstāvji.

Cēsu apkārtnē Cīrulīšu pagastā esošā atpūtas kompleksa Žagarkalns pārstāvis Vadims Kameņevs informēja, ka līdz šim 7.janvārī bija vienīgā diena, kad atpūtas kompleksā Žagarkalns bija iespējams ražot sniegu. Vēlāk sekoja sniega ražošanai nelabvēlīgāki laika apstākļi, tāpēc pirmā sniega ražošana neilga vairāk par piecām stundām. Lai būt iespējams ražot sniegu, nepieciešama pietiekami zema gaisa temperatūra.

Vienlaikus Kameņevs piebilda - ja apstiprināsies meteoroloģisko staciju prognozes par pietiekami zemu gaisa temperatūru šajā nedēļā, brīvdienās Žagarkalna pirmā slēpošanas trase varētu tikt atvēra apmeklētājiem. Pagaidām nav zināms, vai tas notiks sestdien vai svētdien. Pēc Kameņeva teiktā, sniegu šādā laikā iespējams ražot, ja diennakti gaisa temperatūra ir no -4 grādiem.

Komentāri

Pievienot komentāru