Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja nebūtu sākusi biznesu, nožēlotu. Kaut lielu lēcienu attīstībā neesam veikuši, iegūta pārliecība par savu varēšanu. Tā DB atklāj Inese Tukiša, ģimenes uzņēmumu Home Boots īpašniece. Pirms diviem gadiem DB rakstīja par šo uzņēmumu, ka tas sācis ražot oriģinālus mājas zābaciņus kā alternatīvu čībām un vilnas zeķēm.

Šis gads solās uzņēmumam būt nozīmīgs, jo īpašniece ir nopietnas izvēles priekšā. Mājas apavu ražotne gan tiks saglabāta, taču jāatrod papildu ienākumu avots. Pirmā ideja, pie kuras nopietni tiek strādāts, ir vēl kādu ar mājlietām saistītu tekstilizstrādājumu palaišana tirgū. Otrs variants – papildus strādāt jaunapgūtajā personālvadības profesijā. Inesei gan vairāk gribētos, lai sekmīgi realizējas pirmais variants, turpinot darbu iesāktajā un iepazītajā jomā.

Kā laika gaitā pierādījies, mājas zābaciņi ir izteikti sezonāla prece, skaidro Inese. Tos aktīvi pērk apmēram no novembra līdz februārim. Decembris, protams, ir topa mēnesis noieta ziņā, taču pārējā laikā pircēju maz.

Zābaciņu realizācija esot nemainīga – katrā drēgnajā mēnesī pārdodot ap 100 pāru. Inese atzīst, ka produkcijas popularizēšanai vēl daudz darāmā. Veiksme uzņēmumam ir labs grāmatvedis, pārliecināta Inese. Jaunā firma jau nomainījusi vairākus, līdz atrasts īstais.

Tirdzniecības jomā Inese savos divos darbības gados nākusi pie secinājuma, ka labākais veids ir uzņēmuma interneta veikals un dalība tirdzniecības centros rīkotajos tirdziņos.

Komentāri

Pievienot komentāru