Ražošana

ZS Veģi apgrozījums sarucis uz pusi

Žanete Hāka, 01.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudkopības uzņēmuma SIA ZS Veģi apgrozījums pērn, salīdzinot to ar aizpagājušo gadu, samazinājies par 58,44%, līdz 1,371 miljonam eiro, liecina Lursoft dati.

Ievērojamo apgrozījuma kritumu uzņēmuma vadība pamato ar rapša un graudu ražas samazinājumu vidēji par 20–25%, salīdzinot ar 2012.gada rekordražām. Tāpat arī kopējo apgrozījuma apjomu negatīvi ietekmējušas graudu cenu svārstības un to samazināšanās pat līdz 30%.

SIA ZS Veģi norāda, ka 2012.gadā uzņēmums pārdevis arī iepriekšējā gadā saražoto produkciju, savukārt pērn realizēta tikai šajā gadā izaudzētā produkcija, turklāt daļu no tās paredzēts pārdot gada sākumā. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 446,587 tūkstošu eiro peļņu.

SIA ZS Veģi galvenais nākotnes mērķis ir turpināt veikt uzņēmuma saimnieciskās darbības stabilizācijas pasākumus, to ietvaros paplašinot lauksaimniecisko ražošanu, ieviešot jaunākas tehnoloģijas graudu un rapšu ražošanā, kā arī optimizējot darbaspēka izmaksas.

Sējas novadā esošā SIA ZS Veģi aizvadītajā gadā atzīmēja savu 20. dzimšanas dienu, uzņēmums reģistrēts 1993.gada 6.maijā un pieder Inesei un Mikum Karloviem.

Komentāri

Pievienot komentāru