Auto

Savā dzimtenē Audi A3 Sportback ir viens no iecienītākajiem auto. Kāpēc tā nav Latvijā?

Aldis Zelmenis, 14.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzlabotais Audi A3 Sportback ir lielisks auto, vienīgā bēda, ka atšķirībā no Rietumeiropas šis segments Latvijā tiek apgūts ļoti kūtri un negribīgi

Vācijā un daudzos citos lielajos tirgos tas ir ļoti pieprasīts modelis gan privātpersonu, gan uzņēmēju vidū. Ko tur slēpt, savā dzimtenē Audi A3 Sportback ir viens no iecienītākajiem dienesta auto. Latvijā aina gan ir pavisam citāda, jo premium klases hečbeki ir ļoti vāji pieprasīts segments, un pārdoto auto skaits gadā ir mērāms dažos desmitos. Līdz ar to uz brangu noietu diez ko necer nedz Audi A3 Sportback, nedz arī pārējie šīs klases modeļi. Kāpēc? Tāpēc, ka pašmāju tirgū galvenie atskaites punkti ne tikai mazlietotu, bet arī jaunu auto iegādē ir cena un tas, cik daudz auto par šo cenu var saņemt.

Pēc mūsu pircēju domām, Audi A3 Sportback, kam bāzes modelis sākas no 24 tūkst. eiro, bet modifikācija, ko lielākā daļa vēlētos redzēt savā garāžā, – jau vismaz 30 tūkst. eiro, nozīmē daudz naudas, bet maz auto. Līdz ar to vienkāršotā matemātika pasludina, ka par šiem dālderiem jau var iegūt lielākus un funkcionālākus automobiļus. Taisnība, bet ne vienmēr, ka pircējam ir vajadzīgs lielāks auto, kāds šobrīd ir modē. Urbānajā vidē dzīvojošam indivīdam varbūt pilnībā pietiek ar mazāka izmēra auto, kāds ir Audi A3 Sportback un viņam līdzīgie.

Visu rakstu Labas gaumes un izjūtu cienītājiem lasiet 14. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru