Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja piepildīsies Elio Motors plāni, tuvāko gadu laikā uz ceļiem nonāks neliela automašīna, kas gan ir vienāda garuma ar Honda Fit, bet daudz vieglāka. Turklāt šim spēkratam ir vien trīs riteņi un divas sēdvietas. Ar sākumcenu 6800 ASV dolāru apmērā tā ir arī ievērojami lētāka, vēsta AP.

ASV pilsētā Fīniksā bāzētais uzņēmums plāno sākt ražot automašīnas bijušajā General Motors rūpnīcā. Šos spēkratus jau esot rezervējuši 27 tūkstoši cilvēku. Gadā iecerēts saražot 250 tūkstošus šādu automašīnu. Tas ir tuvu apjomam, kādu Mazda pārdod ASV tirgū.

Tā kā spēkratam ir trīs riteņi - divi priekšā un viens aizmugurē - Elio ASV tiek klasificēta kā motocikls. Taču Elio Motors dibinātājs Pauls Elio apgalvo, ka transportlīdzeklis, raugoties no došības viedokļa, pielīdzināms automašīnai. Tajā braucošajiem nebūs vajadzība valkāt ķiveres.

Elio divas sēdvietas izvietotas viena aiz otras, nevis blakus. Elio ir trīs cilindru, 0,9 litru dzinējs. Automašīnas maksimālais braukšanas ātrums ir 160 km/h.

Spēkratam ir tikai vienas durvis, kreisajā pusē, kas veido ietaupījumu, to ražojot. Arī trīs riteņi palīdz ietaupīt uz ražošanas izmaksām. Spēkrats būs aprīkots gan ar manuālo, gan automātisko pārnesumkārbu.

Komentāri

Pievienot komentāru