Jaunākais izdevums

11. martā dots starts Latvijas Vikipēdijas maratonam, kura mērķis ir aktivizēt un paplašināt latviešu valodas lietojamību mācību procesā, izziņā, pētnieciskajā darbā, būtiski palielinot rakstu skaitu Latvijas Vikipēdijā, vēstīts viena no pasākuma iniciatoriem - Latvijas Universitātes – mājas lapā.

Pašlaik Latvijas Vikipēdijā ir aptuveni 59 tūkstoši rakstu, kas būtiski atpaliek gan no Lietuvas (170 000 rakstu), gan Igaunijas (131 000 rakstu) Vikipēdijām.

Maratona ietvaros, sešu mēnešu garumā, tiks rīkota komunikācijas kampaņa masu medijos, lai uzrunātu Latvijas sabiedrību iesaistīties Vikipēdijas paplašināšanā. Cilvēkiem tiks skaidrota Vikipēdijas nozīme, kā arī tas, kādā veidā ikviens var pievienot savu rakstu šajā enciklopēdijā, mudinot arvien lielāku cilvēku skaitu iesaistīties rakstu rakstīšanā. Maratona partneru kopīgi veidota žūrija sešu mēnešu garumā vērtēs rakstus pēc vairākiem kritērijiem un kampaņas noslēgumā četri autori saņems vērtīgas balvas.

Raksti tiks vērtēti šādās kategorijās: kvalitatīvākais raksts ar lielāko intelektuālo ieguldījumu (viens vai daži īpaši izstrādāti raksti); vērtīgākais devums (daudzuma un kvalitātes apvienojums); lasītākais raksts (autors, kura raksti tiek daudz lasīti vai viens raksts īpaši lasīts); interneta simpātijas balva.

Latvijas Vikipēdijas maratons ir Norvik Bankas iniciatīva, maratona partneri ir Latvijas Universitāte, Valsts valodas centrs, Latvijas Vikipēdijas redaktori, Latvijas Radio 5.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Diena.lv

Komentāri

Pievienot komentāru