Citas ziņas

Gateway Baltic audzē apgrozījumu par 50%

Anda Asere, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Tirgus izpētes un eksporta konsultāciju kompānijas Gateway Baltic uzņēmumu apgrozījums Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pērn pieaudzis par 50%.

2012. gadā GatewayBaltic apgrozījums Latvijā, Lietuvā un Igaunijā bija 560 tūkstoši eiro, bet 2013. gadā apgrozījums pieauga par 50%, sasniedzot virs 850 tūkstošus eiro, informē Inese Andersone, GatewayBaltic direktore.

Pieaugumu ietekmējuši divi faktori. Pirmkārt, iepriekšējos gados uzsāktais darbs kaimiņvalstīs. Pirms trim gadiem Latvijas uzņēmums pieņēma stratēģisku lēmumu pievērsties savu pakalpojumu sniegšanai arī Lietuvā un Igaunijā un pērn bija pāris lielāki projekti sadarbībā ar Enterprise Estonia un Enterprise Lithuania, kas ir līdzīgas iestādes Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai. «Šis lēmums sāk nest augļus,» saka I. Andersone.

Otrkārt, daudzi Latvijas uzņēmēji aktivizējas eksporta tirgos un izmanto uzņēmuma sniegtos pakalpojumus.

I. Andersone stāsta, ka uzņēmumam ir ambiciozi plāni arī attiecībā pret šo gadu. Izaugsme vairs nebūs tik liela kā 2013. gadā, bet GatewayBaltic mērķē uz 20% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot vienu miljonu eiro. «Tas ir sasniedzami, bet nebūs viegli,» teic I. Andersone.

GatewayBaltic ir tirgus izpētes un eksporta konsultāciju uzņēmums, kas dibināts 2004. gadā. Šobrīd uzņēmumam ir savi meitas uzņēmumi Igaunijā un Lietuvā, un kopā tajā strādā 15 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija (LVCA) noteikuši nominantus apbalvojumam “Gada investors 2021” par pērnā gada Latvijas nozīmīgākajām investīcijām industrijā.

Uz apbalvojumu pretendē gan privātie investori (komerceņģeļi), gan juridiskie un institucionālie investori, gan privātā un riska kapitāla darījumu konsultanti.

“Gada investors 2021” konferences un apbalvošanas ceremonijas laiks ir pārcelts uz ceturtdienu, 31. martu, plkst. 16.00. Ņemot vērā notikumus Ukrainā, mainīta pasākuma programma, iekļaujot divas ekspertu paneļdiskusijas.

Pirmajā diskusijā informēs par ekonomikas tendencēm un attīstības scenārijiem Latvijā. Otrajā diskusijā uzņēmējdarbības un investīciju vides eksperti no Gruzijas un Izraēlas stāstīs par savu valstu pieredzi – kādas pārmaiņas notiek un kā var atbalstīt valsts ekonomiku kara laikā un pēckara periodā. Savukārt pārstāvis no Ukrainas dalīsies pieredzē galvenokārt par uzņēmējdarbības situāciju līdz karam. “Gada investors 2021” būs skatāms tiešsaistē, LatBAN un LVCA Facebook lapās un LatBAN YouTube kanālā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās jebkura uzņēmuma attīstības tempu un konkurētspēju nosaka tas, cik veiksmīgi un ātri varam apgūt jaunākās tehnoloģijas un cik efektīvi spējam tās izmantot sava biznesa izaugsmē. Kā rāda pieredze, Latvijas vairumtirgotāji spēj būt pietiekami konkurētspējīgi, ja vien savā domāšanā un biznesa procesu pārvaldībā ir atvērti modernajām tehnoloģijām un nebaidās no tām.

Lai aktualizētu vairumtirgotāju izaicinājumus tehnoloģiju kontekstā un apzinātu tehnoloģiju sniegtās iespējas nozarei, Elva Baltic sadarbībā ar Microsoft organizē semināru Attīstības perspektīva V: tehnoloģiju iespējas vairumtirgotājiem.

Seminārs norisināsies 16. oktobrī Park Inn by Radisson viesnīcā. Tā fokuss būs vērsts uz tehnoloģiju lomu tieši vairumtirdzniecības nozarē, mītu atspēkošanu un vērtīgām demonstrācijām. Tāpat ar savu pieredzi dalīsies tādi Latvijā pazīstami uzņēmumi kā SLO Latvia un Balticovo, stāstot par biežāk sastopamajām kļūdām un veiksmes stāstiem informācijas tehnoloģiju kontekstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakaru kompānija SIA Lattelecom pērn strādājusi ar 30,2 miljonu eiro peļņu, liecina Firmas.lv informācija.

Tā ir par 0,5 miljoniem eiro lielāka nekā 2012.gadā gūtā 29,7 miljonu eiro peļņa.

Lattelecom apgrozījums samazinājies par 12% - no 188,89 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 165,61 miljonam eiro pērn.

Vienīgo negatīvo ietekmi rezultātos radījis Lattelecom 23% piederošā Latvijas Mobilā telefona peļņas kritums 2013.gadā par vairāk nekā 11 miljoniem eiro, turklāt kritums no Latvijas Mobilā telefona ieņēmumiem ir vērojams jau otro gadu pēc kārtas, uzņēmuma apgrozījuma kritumu skaidroja Lattelecom pārstāve Līga Bite.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais gads Lattelecom vērtējams kā veiksmīgs, galvenokārt pateicoties veiksmīgai Lattelecom stratēģijai, kā arī ekonomikas izaugsmei Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nedēļas nogalē nebūs pieejami vairāki SEB bankas pakalpojumi; banka pāries uz jaunu IT sistēmu

Žanete Hāka, 10.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 10. februārī, SEB banka uzsāk pāreju uz jauno IT sistēmu. Jaunās sistēmas ieviešana norisināsies visu nedēļas nogali, informē bankas pārstāvji.

Noslēdzoties jaunās sistēmas ieviešanas darbiem, SEB bankas klientiem tiks nodota arī jaunā internetbanka.

No šodienas plkst. 16.00 līdz pirmdienas 06.00 nebūs pieejama SEB bankas internetbanka, SMS banka, Baltic Online, Gateway, Telebanka, kā arī e-Link pakalpojumi (maksājumi internetā, kuru apstiprināšanai tiek izmantota internetbankas autorizācija).

Šobrīd plānots, ka maksājumu kartes darbosies visu laiku, izņemot svētdien no plkst. 22.00 līdz 23.00. 3D funkcionalitāte (papildu autorizācija pirkumiem ar karti) nebūs pieejama no šodienas plkst. 16.00 līdz nākamās otrdienas plkst. 9.00.

Šajā nedēļas nogalē tās SEB bankas filiāles, kas atrodas tirdzniecības centros (Alfa, Damme, Spice, Galleria Riga, kā arī Skanstes filiāle t/c Rimi Valdemārs) strādās konsultāciju režīmā, jo bankas pamatsistēma nebūs pieejama. Visas SEB bankas filiāles ierasto darbu atsāks pirmdien plkst. 09.00.

Komentāri

Pievienot komentāru