Jaunākais izdevums

Mobilo telefonu spēles Candy Crush Saga veidotāja King Digital Entertainment akcijas cena otrajā dienā pēc tirdzniecības sākšanas biržā turpinājusi sarukt.

King akcijas cena pirmajā dienā nogāzās par 16%, un nākamajā dienā saruka par 2,68%.

Tādējādi tas ir lielākais no jauna biržā iekļauta ASV uzņēmuma akcijas cenas kritums pēdējo četru mēnešu laikā. Jāatzīmē, ka kompānija IPO laikā akcijas piedāvāja lētāk nekā tā lielākie konkurenti.

Kā skaidro Sica Wealth Management eksperti, akcijas cenas kritumu veicināja investoru bažas, ka Candy Crush popularitāte drīz izgaisīs, un uzņēmums vairs negūs tik lielus ienākumus. Viņi skaidro, ka daudzi ieguldītāji domāja, ka pēc biržas atvēršanas akcijas cena pēc inerces ies uz augšu, taču tas nenotika, un, ja tas nenotiek, visticamāk, kāpumu nevar gaidīt, tādēļ daudzi slēdz pozīcijas pēc iespējas ātrāk, lai minimizētu zaudējumus.

King akcijas cena uzrādījusi sliktāko debiju kopš pērnā gada novembra vidus, kad uzņēmuma Chegg akcijas cena saruka par 23%. No 250 IPO, kas notikuši pēdējā gada laikā, tikai aptuveni ceturtdaļai akcijas cena pirmajā dienā ir kritusi. Chegg, kas iznomā grāmatas un nodrošina digitālu palīdzību mājasdarbos, akcijas cena kopš IPO ir samazinājusies par 43%.

Db.lv jau rakstīja, ka King IPO laikā piesaistīja aptuveni 500 miljonus ASV dolāru, piedāvājot akciju par 22,5 dolāriem, kas ir vidējā atzīme sākotnēji noteiktajā cenas diapazonā.

Kaut arī Candy Crush Saga ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē un pagājušajā mēnesī ik dienas piesaistīja 97 miljonus lietotāju, King nesastapās ar tik lielu investoru interesi, kā iepriekš citas interneta kompānijas, piemēram, Facebook un Twitter. Pieprasījums pēc šo uzņēmumu akcijām bija tik liels, ka tās pārdeva akcijas par augstāku cenu nekā sākotnēji tika plānots.

King peļņa pagājušajā gadā sasniedza 567,6 miljonus dolāru, un tās ienākumi pieauga 11 reižu līdz gandrīz 1,9 miljardiem dolāru, ko veicināja Candy Crush Saga gūtā popularitāte. Tiesa gan, daļa analītiķu uzskata, ka spēles augstākais popularitātes punkts ir garām, un pastāv jautājums, vai King spēj atkārtot šo veiksmes stāstu.

«Viņiem jāspēj izveidot jaunas spēles, kā arī tās veiksmīgi attīstīt un reklamēt, lai aizvietotu to ienākumu daļu, kura noteikti zudīs, kad Candy Crush ienākumi sāks sarukt,» sacījis Connective Capital Management LLC eksperts Robs Romero.

King piedāvā arī tādas spēles kā Bubble Witch Saga un Pet Rescue Saga, kuras ir iekļuvušas pirmajā pieciniekā, skatoties pēc ikdienas aktīvajiem lietotājiem tādās platformās kā Apple iOS.

Farm Heroes Saga, kuru King sāka piedāvāt Apple app store janvārī, ir irkļuvusi starp desmit populārākajām iPhone aplikācijām starp ASV lietotājiem kopš februāra sākuma. Savukārt Papa Pear, kurš kā mobilā aplikācija tika palaists pērnā gada novembrī, ir izkritis no labāko 30 spēļu saraksta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plaši zināmās mobilās spēles Candy Crush Saga izstrādātāja King Digital Entertainment akcijas cena pēc tirdzniecības sesijas sākuma Ņujorkas biržā saruka par 15%, liecina Reuters dati.

King sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā piesaistīja aptuveni 500 miljonus ASV dolāru, piedāvājot akciju par 22,5 dolāriem, kas ir vidējā atzīme sākotnēji noteiktajā cenas diapazonā.

King akcijas cena tirdzniecības sesijas sākumā maksāja 20,5 dolārus un tad saruka līdz 19,08 dolāriem par akciju.

Db.lv jau rakstīja, ka, kaut arī Candy Crush Saga ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē, un pagājušajā mēnesī ik dienas piesaistīja 97 miljonus lietotāju, King nesastapās ar tik lielu investoru interesi, kā iepriekš citas interneta kompānijas, piemēram, Facebook un Twitter. Pieprasījums pēc šo uzņēmumu akcijām bija tik liels, ka tās pārdeva akcijas par augstāku cenu nekā sākotnēji tika plānots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Candy Crush Saga izstrādātājs IPO laikā piesaista 500 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilās spēles Candy Crush Saga izstrādātājs King Digital Entertainment sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā piesaistījis 500 miljonus ASV dolāru, raksta Wall Street Journal.

Kopumā pārdoti 22,2 miljoni kompānijas akciju.

Vienas akcijas cena noteikta 22,5 dolāri, kas ir pa vidu sākotnēji noteiktajam cenas diapazonam – 21 līdz 24 dolāriem.

Uzņēmuma akcijas trešdien sāks tirgot Ņujorkas biržā.

Pārdodot akcijas, 350 miljonus ASV dolāru piesaistījis King un 150 miljonus dolāru – iepriekšējie investori, kā, piemēram, privātā kapitāla kompānija Apax Partners LLP.

Kaut arī Candy Crush Saga ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē, un pagājušajā mēnesī ik dienas piesaistīja 97 miljonus lietotāju, King nesastapās ar tik lielu investoru interesi, kā iepriekš citas interneta kompānijas, piemēram, Facebook un Twitter. Pieprasījums pēc šo uzņēmumu akcijām bija tik liels, ka tās pārdeva akcijas par augstāku cenu nekā sākotnēji tika plānots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija King, kura izstrādājusi mobilo telefonu spēli Candy Crush Saga plāno iet ASV biržā, un daži analītiķi prognozē, ka uzņēmums varētu piesaistīt vairāk nekā 5 miljardus dolāru, tādējādi aiz sevis atstājot virkni citu tehnoloģiju kompāniju, raksta Reuters.

Veiksmīgā Twitter ieiešana vērtspapīru tirgū un Facebook akcijas pieaugums ir veicinājis runas tirgus dalībnieku vidū, ka vairākas tehnoloģiju kompānijas šajā gadā varētu ieiet tirgū. Kā piemēri tiek minēti Spotify, AirBnB, Square, kā arī King. Tiesa gan, daļa analītiķu apšauba, vai King spēj ilgtermiņā nodrošināt tik strauju izaugsmi, ko lielākoties veicina citu spēļu izstrādātāju grūtības.

Spēles Farmville izstrādātāja Zynga akcijas cena kopš sākotnējā publiskā piedāvājuma 2011. gada beigās ir sarukusi uz pusi, bet Somijas Rovio patlaban stagnē, nespējot atkārtot 2010. gada spēles Angry Birds panākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Candy Crush Saga īpašnieku vidū varēs iekļūt, samaksājot 24 dolārus

Žanete Hāka, 12.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo tālruņu spēļu attīstītājs King Digital Entertainment sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā plāno piedāvāt 22,2 miljonus vērtspapīru, raksta MarketWatch.

Vienu akciju plānots pārdot par cenu 21-24 dolāri. Tādējādi IPO laikā paredzēts piesaistīt 532,8 miljonus dolāru.

Kā liecina uzņēmuma sniegtā informācija, privātā kapitāla uzņēmuma Apax Partners, kuram patlaban pieder lielākā kompānijas daļa, akciju īpatsvars saruks no 48% līdz 44%.

Db.lv jau rakstīja, ka spēle Candy Crush Saga, kuras princips ir novietot trīs vienas krāsas saldumus rindā un tad tie pazūd, pērn bija visvairāk lejuplādētā bezmaksas aplikācija, kā arī gada ienesīgākā aplikācija. Kopumā kopš spēles palaišanas tirgū 2012. gadā tā ir lejupielādēta vairāk nekā 500 miljonus reižu. Pamatspēle ir bez maksas, tomēr spēlētājiem ir jāmaksā par papildus dzīvībām vai papildus iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru